luni, 10 decembrie 2007

CHIUARIU OUT = ALISTAR IN??? SE PREGATESC ALTI MINISTRI ??




METODA TARICEANU

CONTINUA SA DEA ROADE:

NU DEMISIONEAZA EL ,II PUNE IN FATA LA DEMISIE
CEI PE CARE I-A PROPUS PE FUNCTIE DE MINISTRU CU MAI PUTIN DE UN AN IN URMA...
ASA CA AM SCAPAT SI DE PULIFRICI CHIUARIU , O MANDRETE TANARA , MINISTRU DE IESI SI DE FENEKIU...
IATA MAI JOS EDITORIALUL
IOANEI
LUPEA PE ACEASTA TEMA .
PE CINE PROPUNE TARICEANU ACUM ?!!!! SPRE A-L DEMISIONA MAI TARZIU...O FI VORBA DE
VICTOR ALISTAR???? SAU DE ALTA BEIZADEA???


EDITORIALUL EVZ: Apocalipsa dupa Chiuariu
10 Decembrie 2007
Ioana Lupea

Ioana Lupea: "Opera lui Tudor Chiuariu in justitie va fi recompensata de Comisia Europeana cu un raport negativ."

Zilele lui Tudor Chiuariu la sefia Ministerului Justitiei erau numarate chiar de la numirea in functie. Doar liberalii Calin Popescu-Tariceanu, Bogdan Olteanu si Relu Fenechiu, nasii politici ai tanarului incompetent si impertinent, isi imaginau ca va rezista pana la finalul guvernarii Tariceanu II. La fel de putini isi inchipuiau insa ca va lasa in urma o ruina: razboi in sistemul de justitie, impiedicarea anchetelor cu mijloace politice, timorarea magistratilor si directorilor din surbordine.

Tudor Chiuariu si-a indeplinit partial mandatul dat de cei mai sus-mentionati, distrugerea mostenirii Macovei. Odata incheiata misiunea, mai avea sa desfiinteze DNA, si amenintat cu suspendarea din functie de catre Traian Basescu, a apelat la „retragerea Seres”, demisia. Opera lui Tudor Chiuariu va fi premiata in ianuarie de Comisia Europeana cu un raport negativ asupra functionarii justitiei si statului de drept in Romania. Iar in vara va fi recompensata, daca nu se repara ceva, cu activarea clauzei de salvgardare pe justitie. Tudor Chiuariu va fi salvat de uitarea bine-meritata: altfel, ar fi ramas doar un nume pe coperta unui dosar penal.

Conflictul politic permanent intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu a facut ca ministere-cheie sa schimbe doi, trei, chiar patru ministri. Un efect distrugator asupra functionarii institutiilor si asupra reformelor in domenii importante ca armata, educatie, finante. Eliminarea PD de la guvernare si utilizarea de catre presedinte a dreptului de a suspenda ministri suspectati de coruptie a dus la remanieri succesive si fortate.

Numai amenintarea cu suspendarea a schimbat trei ministri - Codrut Seres, Decebal Traian Remes, Tudor Chiuariu - si se pregateste al patrulea, cel al muncii, Paul Pacuraru. Lui Teodor Atanasiu, cel care a inaugurat lista rusinii si primul „suspendat” (i-a urmat cel al telecomunicatiilor, Nagy Zsolt), nu i s-a dibuit niciun pacat de natura penala.

Agricultura, asupra careia planeaza clauza de salvgardare, a schimbat in trei ani patru ministri: Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Decebal Traian Remes si Dacian Ciolos. Iar obiectivul mandatului Remes a fost unul singur: sa adulmece urmele lasate de Flutur in minister, doar, doar se va gasi o dovada incriminatoare. A ne imagina ca, in asteptarea unui nou sef, birocratia si-a vazut de treaba, ar fi o mare greseala.

Justitia va avea al treilea ministru. Mandatul acestuia va fi sa dreaga ceea ce a stricat junele Chiuariu: sa restabileasca increderea magistratilor in independenta, a romanilor in justitie si a Uniunii Europene in Romania. PNL are cateva variante si, in functie de persoana desemnata, ne vom da seama daca Chiuariu a fost o eroare regretabila sau un act premeditat. In jurul fotoliului ministerial bazaie de ceva vreme un tanar caruia iarba din societatea civila nu-i mai place si care si-a facut din anticoruptie o campanie autopublicitara. O noua alegere gresita va ingropa justitia in noroi si va atrage asupra Romaniei sanctiunile europene.

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1