joi, 7 februarie 2008

NORICA NU VA FI MINISTREASA,CURR-TEA CONSTITUTIONALA A OMORAT INTAI CNSAS,APOI I-A DAT DREPTATE LUI BASESCU

NORICA NU VA FI MINISTREASA!

CURR-TEA CONSTITUTIONALA LUCREAZA CA IN COMUNISM,UNA RECE- A OMORAT CNSAS,UNA CALDA - I-A DAT DREPTATE LUI BASESCU IN CAZUL NORIKA CEA SLINOASA...


CCR i-a dat dreptate lui Traian Basescu in cazul Norica Nicolai. Premierul trebuie sa propuna un alt ministru al justitiei

de Alina Neagu HotNews.ro
Joi, 7 februarie 2008, 15:32 Actualitate | Politic

Curtea Constitutionala a decis ca premierul trebuie sa propuna un alt ministru al justitiei, hotarand astfel in favoarea presedintelui Traian Basescu care a contestat numirea Noricai Nicolai in acest post.

CCR a decis ca presedintele poate refuza o singura data numirea unui ministru.

Instanta a amanat, ieri, cu o zi, decizia invocand nevoia de timp pentru a delibera.

Senatorul liberal Norica Nicolai a refuzat sa comenteze decizia de astazi a magistratilor.

La sfarsitul lunii ianuarie, primul-ministru a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre guvern si seful statului, cauzat de refuzul presedintelui Traian Băsescu de a da curs propunerii de numire in functia de ministru al Justitiei a Noricai Nicolai.

Seful statului i-a solicitat primului-ministru sa renunte la propunerea de numire a acesteia pe motiv ca Norica Nicolai nu ar indeplini criteriile de legalitate pentru aceasta functie. Traian Basescu a invocat atunci doua aspecte din dosarul profesional al senatorului liberal, de pe vremea cand aceasta era procuror. La randul sau, premierul a sustinut ca Norica Nicolai nu a incalcat legea, motiv pentru care isi mentine in continuare propunerea ca aceasta sa preia portofoliul Justitiei.


Reactii politice la decizia Curtii Constitutionale

  • Consilierul premierului Tariceanu pe probleme juridice si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu considera ca decizia Curtii Constitutionale in cazul Noricai Nicolai nu are fundament legal sau constitutional si contrazice decizia data de Curte in cazul Adrian Cioroianu, anul trecut, aducand astfel confuzie.
  • Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca se astepta la o astfel de decizie din partea Curtii Constitutionale, avand in vedere faptul ca "magistratii de la Curtea Constitutionala i-au aparat pe turnatori si pe securisti prin desfiintarea Legii CNSAS", a declarat el.
  • Vicepresedintele democrat-liberal Valeriu Stoica a declarat, pentru NewsIn, ca decizia Curtii era previzibila, repetand-o pe cea anterioara, data in cazul lui Adrian Cioroianu, pe care premierul nu a respectat-o, incalcand astfel Constitutia, a declarat Valeriu Stoica.
  • Senatorul UDMR Gyorgy Frunda este de parere ca decizia Curtii Constitutionale ar reprezenta un adaos la prevederile legii fundamentale, dar varianta restructurarii nu este, in opinia sa, cea mai buna, ci trebuie ca Executivul sa faca o alta propunere pentru ministerul Justitiei.
  • Juristul PRM Lucian Bolcas considera ca decizia Curtii Constitutionale si obligarea premierului de a numi o alta persoana ar reprezenta "o deturnare a responsabilitatilor privind alcaturirea Guvernului, seful statului obtinand astfel un drept de veto, ceea ce contrazice o decizie anterioara a Curtii", potrivit NewsIn.


Hillary Meal Deal


Hillary Meal Deal
Originally uploaded by indyparrothead
FARA MULTE COMENTARII,ORICE ALUZIE LA POLITICA IN ROMANIA - NU SE PUNE...DIRECT

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1