luni, 4 mai 2009

Cât mai rezistă Guvernul Boc? Pai pana primeste banii de la FMI & Co.....

via România obiectivă by Dan Selaru on 5/3/09
Am scris împotriva actualei guvernări, ca mulţi alţii, în speranţa că lucrurile or să meargă mai bine. Am greşit.

Nimic nu merge mai bine, ba dimpotrivă. Puterea e surdă la replica oricui. Merge înainte fără să audă vocile de pe margine, opoziţie, presă, patronate, sindicate, exterior. Nici nu vede, măsurile pe care le ia se bat cap în cap cu cele din restul lumii, e originală.

A fi original, de cele mai multe ori, e semn de prostie. Programul Rabla duduie în Germania, la noi e mort. De ce? Pentru că n-am fost în stare, în limita capabilităţilor noastre financiare, să copiem.

Agricultura a fost măcelărită financiar. Se anunţă un an agricol prost din punct de vedere meteo. Combinat cu tăierile financiare o să conducă la o prăbuşire a producţiei agricole. O să conducă la un -3 procente din PIB. Şi la creşterea importurilor.

Peste tot cresc sumele investite în educaţie şi cercetare, la noi scad. Cu ce consecinţe? Cu consecinţe negative pe termen mediu şi lung. Şi cu pierderi financiare incomensurabile a la long.

Creşterea impozitelor conduce la creşterea economiei "la negru". Şi la scăderea veniturilor la Buget. Care nu poate conduce, după mintea lui Pogea, decât la creşterea, din nou, a impozitelor şi de aici un cerc vicios care nu poate fi rupt decât prin tipărirea de bani.

La noi se finanţează frenetic turismul, fără a se reface infrastructura. Ziua de ieri e dovada inutilităţii investiţiilor în turism fără o refacere a infrastructurii.

Acum se taie din banii de investiţii. Creşterea şomajului pornită de impozitul forfetar şi creşterea CAS o să se accelereze prin lipsa investiţiilor şi o să pună şi mai multă presiune pe Buget.

Creditarea ieftină promisă prin finanţarea CEC e doar pe hârtie. E imposibil să iei credit la dobânzile cămătăreşti practicate azi. O să se închidă şi mai multe IMM-uri şi, de aici, şi mai mulţi şomeri.

Vin muncitorii din Spania. Care n-au slujbe. Iar şomeri, iar presiune pe Buget. Dacă banii de la FMI ajung în consum soarta noastră e pecetluită.

Boc ne spune cât de eroic este Guvernul care "plăteşte salariile şi pensiile chiar în condiţii de criză", dacă nici asta nu e în stare să facă atunci să-şi dea demisia.

Nu e ruşinos să recunoşti că nu te pricepi. Dai dovadă de demnitate şi onestitate. Şi nimeni nu e de neînlocuit.

Cât mai rezistă Guvernul Boc?


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1