vineri, 9 ianuarie 2009

ROLURI de binganitori,sifonari si info-seku: Cotidianul: Florin Piersic, în rol secundar la Securitate,

CA DE OBICEI ,

NICI UN INFO-SEKU NU RECUNOASTE NIMIC ,

TOATE DOCUMENTELE AU FOST FALSIFICATE ,

AU TRECUT MULTI ANI DE ATUNCI ,

CINEVA IL LUCREAZA ,

SUNT INTERESE POLITICE LA MIJLOC ,

ANII GREI ,

SERVICIU ,

COPII,

PRESIUNEA PARTIDULUI SI SECURITATII ,

NICIUN ANGAJAMENT SEMNAT,

NICIUN AVANTAJ.....

BLA,BLA,BLA



2
Dumitru Caruntu 08-Ian-2009 22:00
Cariera cladita pe suferintele altora
Ca orice regim despotic, dictatura comunista isi alegea valorile dupa criterii dintre cele mai diabolice. Unul dintre ele a fost, in cazul \"Piersic\", turnatoria. Sa ne mai miram atunci ca Florin Piersic a inceput sa scrie dupa \'89 in \"Romania Mare\"?! Si nu l-am auzit niciodata sa condamne acel regim. Dimpotriva l-a umanizat cat a putut, povestind intamplari cu haz din acea perioada. Dar cat haz putea avea o intalnire cu securistii in acea perioada ?
3
nicolae75 08-Ian-2009 22:04
neconvingator
imi pare rau ca tre sa spun, insa nu m-ati convins. sunt numai dovezi circumstantiale. Piersic daca va da in judecata cistiga sigur. Pur si simplu nu aveti decit deductii si marturii ale tatalui celui care a inceput cercetarea ("tata mi-a zis"). Si mie mi-a zis tata ca banuieste ca vecinul era securist dar nu am nici o dovada. Trebuie mai mult ca sa fiti convingatori. Aruncati o suspiciune si cu asta vreti sa distrugeti un om. Veniti cu chestii solide si va vom crede. Pina atunci trebuie sa ne multumim cu un jurnalism de coltul strazii. Pacat!
4
duorina 08-Ian-2009 22:15
turnatoria dulce, dulce
"Am sa va fac o marturisire: nimic nu mi-au placut in viata asta decat femeile, prajiturile si turnatoria la Secu. Securitate, dulceata mea de piersici!"
5
lucid 08-Ian-2009 22:18
vintilescule, bine ca te-ai lasat...
....de medicina, ca daca "tratai" tot asa de "competent" cum scrii articole erai dr. Mengele 2. Cum sa fie partidul cuzist "partid legionar", analfabetule in istorie? Pai "camasile albastre" - "lancierii" si "camasile verzi" se luau la bataie ori de cate ori se intalneau. Cum itzi permitzi sa o faci pe doamna Sadova "agent trimis de PCR" cu misiune pe langa Eliade si Cioran? Lasa ca PCR era din 1948 PMR, dar ce a tras marea regizoare dupa intoarcerea de la Paris pentru cartzile marilor exilatzi - fara subiect politic, culmea! - pe care le-a adus in tzara e o poveste tragica pe care o puteai gasi in destule cartzi aparute dupa 90 despre lotul Noica-Pillat, dna Sadova facand inchisoare intre 1959-1964.
Mitropolitul Puiu, fost mitropolit al Transnistriei, s-a stabilit in Frantza doar in 1949 - era foarte usor de verificat pe internet.
Evident ca "baietzii" au interceptat scrisoarea Mitropolitului trimisa la schit - deschideau TOATA corespondentza cu strainatatea - si apoi i-au folosit pe Piersici ca sa prinda "firele" cuzistilor. Piersic senior e scuzabil - facuse puscarie, si cel mic poate fi oarecum scuzat in teroarea acelor ani, nevrand sa-si distruga cariera. Condamnabil este ca nu a marturisit nimic timp de aproape 20 de ani si nu si-a cerut iertare de la fiul celui bagat in puscarie si cu ajutorul lui.
Totusi, vintilescule, daca vrei sa abordezi subiecte serioase pune intai mana pe carte si documenteaza-te ca sa nu mai debitezi prostii despre "partide legionare" si sa tragi flegme pe memoria unei personalitatzi de exceptzie cum a fost sotzia lui Haig Acterian (nu-i asa ca habar nu ai cine au fost Acterian-ii astia?). Jalnic medic, si mai jalnic ziarist.
6
rory2000 08-Ian-2009 22:49
@lucid: frustare si invidie
lucid (08-Ian-2009 22:18)
vintilescule, bine ca te-ai lasat...
....de medicina, ca daca "tratai" tot asa de "competent" cum scrii articole erai
Daca ai citi cartile la care se face referire in articol, cei vedea ca autorul are dreptate in privinta Marietei Sadova. Dar probabil ca nu ai facut-o. Cum se vede ca nu ai citit nici articolele la care sunt trimiteri sub acest articol (alea scrise cu albastru). Visarion Puiu a fost si Mitropolit al Bucovinei si a ramas in Franta in 1944 ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Visarion_Puiu ). Era ilogic sa plece in 49 pt ca era prea tarziu...nu scapa de epurare. A fost baiat destept si a tulit-o la vreme. Treaba cu PMR si PCR e valabila. PCR se numea atunci PMR, dar daca spui azi PMR, lumea se uita crucis si nu stie ce e aia... deci optiunea autorului mi se pare justificata..
Macar, daca tot acuzi direct pe cineva, poti sa ai bunul simt sa nu o faci de dupa o porecla... dar pt asta iti trebuie caracter. Iar in afara de frustari, altceva nu prea detectez la tine... Sau poate esti vreun medic invidios, ori un ziarist ratat... Habar nu aveam ce e vintilescu de meserie, dar dupa cum te exprimi e clar ca ai ceva cu el. De ce nu intri la el pe blog? De cand citesc Cotidianul, nu am vazut ca autorii sa intre sa-si comenteze articolele. sau poate nu suporti sa ti se raspunda...
7
Mijilenko 08-Ian-2009 23:13
Iaca..actorii!
Pe vremea lui Ceausescu nu le treceai prin fata acestor actori...Si-au luat case de case etc. Acum sa-i lase pe cei mai tineri.Rolurile de batrani pot fi interpretate si de actori tineri machiati corespunzator.
Nu se compara situatia unui militar, care a mancat o paine neagra (s-a chinuit pe ploaie si ger, avand acum boli profesionale netratabile)de la 14 ani (Liceu Militar, Scoala Militara, Academie de Inalte Studii Militare etc.), care a invatat meseria de militar, iar la 45 ani ii bagi pumnul in gura si-l treci in rezerva prin Ordonanta, pentru ca se reduce armata.Pensia asta incompleta (pe care multi o exagereaza din dorinta de a-si sustine parerea) vine ca o compensatie morala si sa nu uitam ca pana la aceasta varsta s-a cotizat pentru ea, poate chiar prea mult.Acum, la 45 -50 ani ce meserie ar trebui sa profeseze? In viata civila nu exista meseria de militar.Normal este sa se indrepte spre o meserie de care are habar si atunci normal ca incerca sa se inapoieze in armata, chiar si ca salariat civil. Functiile se ocupa prin examen si atunci nu vad care e problema ca un anumit post, indiferent de sistem (bugetar sau privat), sa fie ocupat de cel mai competent.De ce sa facem discriminare? Daca sunt destept ma duc sa lucrez unde vreau si unde ma simt bine! Niciodata nu o sa poti avea valoarea unui inginer militar – tu, student civil ai frecat menta in facultate , ai chefuit si te-ai bronzat vara la Costinesti , ceilalti au avut vacanta 2 saptamani iar in rest au fost in poligoane si pe aerodromuri - nu ai fost niciodata pregatit sa servesti patria 24 din 24 de ore - daca erai urmai cursurile unei scoli militare sau academii militare.
GRAV ESTE CA SEFII ARMATEI NU IES SA EXPLICE CIVILILOR CU CE SE MANANCA ARMATA - TOTI ISI DAU CU PAREREA FARA SA STIE SITUATIA MILITARILOR
Am ajuns ca gunoierul parvenit PRIGOANA sa-si dea cu parerea despre pensiile militare
Concluzionez: pensia in acest caz este rezultatul contributiei la buget pana la un moment dat si o compensatie morala pentru faptul ca mi-a fost intrerupta brusc cariera pentru care mi-am sacrificat tineretea, cei mai frumosi ani ai vietii, in care mereu familia a fost pe planul doi, dar m-a suportat, promitandu-le bunastare in viitor, iar acum eu ce ma fac?
Acum ar trebui sa lucrez unde doresc, ca bugetar sau la privat.Dau examen.Cel mai bun sa castige! Nu asta este economia de piata?Nu pentru asta a fost o activitate mai intensa la sfarsitul lunii decembrie 1989? Ce, ne intoarcem de unde am plecat?
Cu siguranta voi plange de dragul medicilor care oricum au cabinete particulare (cati dintre voi nu ati mers la spital si apoi ati fost "redirectionati" pentru retete sau medicamente sau tratamente la exact cabinetul medicului care ar fi trebuit sa va trateze in spital...), sau de dragul profesorilor care nu declara la fisc banii primiti din meditatii....Toata stima insa pentru FOARTE PUTINII medici si profesori care chiar isi fac treaba si care sunt tineri .Va rog foarte mult sa-i atrageti atentia d-lui Berceanu sa nu-i mai faca nesimtiti pe militarii care au fost trecuti in rezerva datorita restructurarilor . Nu ei au dorit restructurare iar legile in baza carora au fost trecuti in rezerva nu au fost facute de ei. Domnul ministru are misiunea sa rezolve problema drumurilor in Romania si sa-si mai vada de averea lui fabuloasa.
Pe vremea când Constantin Degeratu comanda Armata a început un amplu program de restructurare a acesteia, de la modelul sovietic la compatibilitatea cu armatele similare din ţările membre NATO spre care tindeam. Ministerul Apărării Naţionale a desfiinţat în acei ani unităţi militare cu totul şi a renunţat la peste 30.000 de cadre militare, care nu se mai regăseau în noua structură. Potrivit celebrei Ordonanţe 7/1998, au primit plăţi compensatorii, pensii militare şi câţiva norocoşi şi-au cumpărat locuinţele de serviciu. Mulţi dintre militari aveau atunci între 35-45 de ani. Concomitent cu "marea demobilizare", în Armată au crescut posturile pentru personalul civil. Unii rezervişti s-au înscris la concurs şi astfel au început să lucreze în minister ca angajaţi civili. Au şi pensie militară, mai mare sau mai mică, în funcţie de câţi ani activaseră în Armată, dar şi salariu.

Apoi, trebuie să se ţină cont de faptul că un militar ajuns la gradul de colonel se pensionează la 55 de ani, un general cu o stea – la 56, iar un general cu patru stele – la 59. Obligatoriu. Spre comparaţie, în cazul poliţiştilor, dacă starea de sănătate permite, echivalentul colonelului, comisarul-şef, se pensionează la 57 de ani, iar chestorii pot fi menţinuţi până la 62 de ani. La 55 de ani un om este apt de muncă şi unii dintre aceşti militari au o mare experienţă şi expertiză în zone de nişă şi sensibile. A rămâne într-un post civil, pe care îl ocupă prin concurs, este chiar benefic pentru instituţie. Să ne gândim că la pândă pentru angajarea acestor specialişti stau şi firme, care vor să se folosească de cunoştinţele şi influenţa lor. Pentru a obţine contracte, fireşte. De la mari concerne de armament până la firme care livrează hrană pentru militari. Şi mai stau la pândă, să nu ne ferim să o spunem, şi servicii de spionaj.

Există şi cazuri în care înalţi ofiţeri, în prag de pensie, şi-au creat funcţii civile anume pentru ei. Aceasta pentru a profita de toate drepturile posibile, plăţi compensatorii, pensie militară mare obţinută de pe o funcţie de conducere şi, ulterior, salarii în poziţii civile tot de frunte. De asemenea, respectivii vizează să nu lase din mână puterea şi privilegiile. Dar aceştia pot fi număraţi pe degete. Fiecare caz e normal să fie cântărit în parte.
8
renatta 08-Ian-2009 23:49
Sunt surprinsa?
Nu cred ca m-a surprins aceasta dezvaluire.
Dar ma deranjeaza cumplit faptul ca ne-am obisnuit... raul!
9
renatta 08-Ian-2009 23:51
Erata
cu...raul!
10
inimarea 08-Ian-2009 23:57
Piersicii scutură fiori "De nu mă uita"
Eram la Patria, să văd un film - Haiducii lui Şapte-Cai, cred. Nu mai ţin minte de ce mă duceam eu atunci, să văd aşa ceva. La ieşire, l-am văzut pe Florin Piersic, strecurîndu-se printre noi. Venise "să se vadă". Ori venise să vadă cum era primit filmul? Eu cred că venise să se vadă.
Era un bărbat spledid - la vremea aceea, dar atît de discret, tăcut, îngîndurat - parcă, încît m-am gîndit că nu-i ajungea că era actor de mare succes în România, voia să-şi fie şi spectator, să se bucure şi altfel de viaţa lui norocoasă.
Florin Piersic rămîne reţeta de succes a românului, în vremurile acelea. Înalt, blond, frumos ca un zeu.
Îl puteam urî - eu, care nu eram aşa frumos - dar mi l-am amintit din Oameni şi şoareci: umilul idiot - sublimul idiot! Un Actor!
Apoi, a apărut povestea cu Nicu Ceauşescu - cum s-a încăierat cu el, cînd s-a dat prostănacul la Ana Szeleszi, şi numai securistul de serviciu l-a scos pe Nicu din ghearele lui Piersic.
Acum, Florin Piersic e un bătrîn "care nu se lasă". Aşa era Maurice Chevalier, aşa sînt atîţia monştri sacri ai ecranului - Al Pacino etc. Dacă nu suportaţi comparaţia, nu înţelegeţi "sufletul de artist". Dar, gîndindu-vă la cît de greu îmbătrîniţi unii din voi, puteţi avea o idee la cît de greu se-mpacă cu gîndul ăsta sex-simbolurile unei vremi - cît ar fi aceea de îndepărtată.
Voi - tembelii ori ticăloşii, că nu mi-e clar - o ţineţi pe-a voastră: Cine a turnat şi cine a scăpat nepedepsit. Dacă aş fi Harap-Alb, aş zice că voi sînteţi Spînu.
De fapt, cam aşa stă treaba: Cei care au scăpat din Grădina Ursului, din Valea Cerbului, din ghearele tuturor încercărilor, vin acum la mîna Spănului fiindcă s-au întovărăşit cu Setilă, Fomilă, Gerilă, Ochilă şi Păsări-Lăţi-Lungilă.
Îmi pare că voi regretaţi că nu aveţi poveşti cu canibali.
Mă aştept ca, după ce terminaţi cu Secu-thriller, să treceţi la horror, pe bune. De pildă, cum era înfundat Piersic-sr, cu capul în găleata-latrină. Şi cum a păcătuit nemurind.
11
lucid 09-Ian-2009 00:00
Visarion Puiu
Stiind ce va patzi ca ex-mitropolit al Transnistriei, s-a retras in Austria imediat dupa 23 august 44, unde a purtat trataive ca sa intre in guvernul lui Horia Sima, dar pana la urma a refuzat. Dupa razboi, prin Elvetzia, a ajuns la Paris in 1949 chemat de emigratzie sa devina Mitropolitul lor independent de Bucuresti. A facut-o catziva ani, pana cand certurile specifice romnailor l-au facut sa se retraga.
Doamna Sadova a facut CINCI ANI DE PUSCARIE pentru ca a introdus in tzara cartzi publicate de Cioran si Eliade in Frantza. Acesta este adevarul. Restul sunt calomnii obisnuite la adresa personalitatzilor anticomuniste de dreapta, practica prea bine cunoscuta practicata de cei ca vintilescul.
12
Bogdan69 09-Ian-2009 00:08
citat
" Este o ruşine naţională faptul că eu, ajuns la vârsta aceasta, de 73 de ani, sunt denigrat în faţa poporului, care ştie că n-am fost politician, că n-am fost securist. Sunt uluit în faţa acestei porcării fără seamăn. Mie tatăl meu nu mi-a dat niciodată nimic decât iubire, dragoste şi m-a păzit de cei din jurul meu. Nu mă punea el într-o astfel de situaţie."
Florin Piersic
13
inimarea 09-Ian-2009 00:11
"Lucid"
Tu chiar eşti un tip deştept. De ce mama supărării nu reuşeşti să rămîi lucid şi iei totul ca pe un atac la persoană?
Est modus in rebus, ce Dumnezeu!
14
vinci 09-Ian-2009 00:16
ACTORII - MONSTRI..."SACRI" !
Cazul Florin Piersic este CARACTERISTIC pentru MAJORITATEA ACTORILOR din epoca comunista,mai ales cei din Bucuresti,care deveneau PRIVILEGIATI in urma fie a unei COLABORARI cu Securitatea,fie in urma unei ADERARI OCULTE la REGIM (NOMENKLATURA COMUNISTA
apartinea unei/unor SOCIETATI SECRETE,evident
INTERNATIONALE). Nu intimplator,"VEDETELE" TEATRULUI erau si inca mai sint numite,in Romania si in intreaga LUME,"MONSTRI SACRI" (terminologie OCULTA),iar
con-"SACRAREA" acestora se facea prin SACRIFICII
UMANE,adica prin NENOROCIREA unor SEMENI,ca in cazul
Florin Piersic.
Ordonanta Boc este emisa INTENTIONAT pentru a DEMASCA asemenea PRIVILEGIATI MONSTRUOSI,dovada
ca a MENTINUT-O,in ciuda scandalului provocat.
Si actorii sint minori,in comparatie cu SCRIITORII,alti
"MONSTRI SACRI",chiar mai RAI si mai PERICULOSI !
Va VENI si VREMEA D E M A S C A R I I MONSTRILOR
tuturor regimurilor si din toate tarile.
Cazul Piersic este doar INCEPUTUL.
15
PROXIMUS 09-Ian-2009 00:54
SA FACEM UN EFORT SA INTELEGEM BATRANEII
Chiar si greselile lor de tinerete,daca se poate,sa le luam cu blandete.Ce conteaza ca nu stiu cati oameni au cazut din senin in ghearele anchetatorilor comunisti si condamnati?! Este doar o simpla intamplare ca in prealabil venisera in contact cu cei doi Piersic.In definitiv din dosarele de cercetare lipseste orice urma de dovada privind rolul celor doi Piersic.Prietenii stiu de ce!
Cum sa nu intelegem si pe alt batranel care nu se da dus cu niciun chip din viata politica.Deh!!! Suflet de politician.
Sa fie chiar de domeniul intamplarii ca intre cei doi batranei exista o trainica si recunoscuta amicitie? Poate doar cei care se plimba prin Gradinile Ursului sau prin Valea Cerbului sa stie mai multe.
16
lia 09-Ian-2009 05:24
Domnu Vintilescu
Nu aveti suficiente argumente, pe mine nu m-ati convins.In justitie ati fi pur si simplu spulberat.Dupa dv. cine nu a fost arestat a colaborat cu securitatea?
17
mosh Califar 09-Ian-2009 05:27
Boul si actorul
Numele le treceti singuri
18
lia 09-Ian-2009 05:31
Nu uita
Mijilenko (08-Ian-2009 23:13)
Iaca..actorii!
Pe vremea lui Ceausescu nu le treceai prin fata acestor actori...Si-au luat case de
Si in America, Rusia, Franta, Japonia si lista ar putea continua, actorii mari sau pur si simplu populari isi iau case si masini scumpe.Un militar ia un salariu.Ma intreb daca intr-o tara civilizata ar veni un militar sa pretinda cistigurile lui Robert de Niro.De ce nu v-ati facut actor?Va spun eu.Ca aveti probleme cu limba romana.
19
ioan plischi 09-Ian-2009 06:20
sunteti dezinformati!
io spun ca piersicutu a fost si el chemat, a luat doua la spate, asa de ochii lumii, i s-a spus "sa nu mai faca", dar actele au fost musamalizate de cenesease, contra unui vot in favoarea bocutzului la primaria din cluj. simple as that!
20
SCORPIO 09-Ian-2009 07:12
Vintilescule,
fi putin atent! Daca toate supozitiile tale nu sunt "bazate" (vezi, suspiciunea a plecat deja in lume!) la romani este o vorba (fi atent la sex, poate o intelegi), se zice asa: "Vintilescule ai lovit un cal in ..." si prost o fi Piersic daca nu te-ar da cu capu` de peretii tuturor tribunalelor din Romania, sa-ti ia si chilotii dupa tine pentru trei generatii de acum inainte!(Mesaj editat Cotidianul)
21
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 07:46
Păi, n-are nicio vină
Sigur, n-a făcut nimic. Da, dar, fix în perioada aia, pentru "nimic" se dădeau cinci ani de pîrnaie. Garantat!
22
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 08:15
Moneda vremii
Toată lumea ştie că moneda naţională e leul. Însă, înainte de stabilizarea monetară din 1989, în paralel cu leul, circulau şi alte lichidităţi cu care se putea cumpăra ceea ce nu se putea cu lei. Cum ar fi, libertatea. Ţi se termina stocul de libertate? Turnai lichidităţi la banca Secu şi scăpai. Acuma, şi lichidităţile de care zic, erau de două feluri verzi şi uscate. Turnai verzi şi uscate la Secu şi primeai în schimb libertatea. Se pare că şi Făt Frumos din Piersic (pe japoneză: Momotaro) s-a luptat cu dracii, dar nu cu katana, ci turnîndu-le lichidităţi în ureche.
23
6_6_6 09-Ian-2009 08:38
care securitate?
In 1958 stapina peste Romania era Securitatea patapievicista, tismaneana, oisteanista, si a altor prieteni dragi.

Va dati seama ce jale era in Romania in acele timpuri?
Va dati seama cum se faceau inscrierile in documente?
Cit intelegeau astia din limba romana?


Voi vreti sa vindecati Romania pe baza documentelor jegurilor astora? voi folositi securitatea kominternista ca sursa?????

24
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 08:50
Declaraţie de presă
Biroul de impresariat artistic şi balet mediatic a organizat un "briefing" prilejuit de recentele calomnii din presă, referitoare la "Oameni şi şoareci". Tovarăşul Momotaro a declarat: "Tată, eu sunt Harap Alb!"
25
6_6_6 09-Ian-2009 08:50
ha ha ha ha ha ha
beton!
26
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 09:12
@inimarea 09-Ian-2009 00:20
inimarea (08-Ian-2009 23:57)
Piersicii scutură fiori "De nu mă uita"
Eram la Patria, să văd un film - Haiducii lui Şapte-Cai, cred. Nu mai
După ce l-am văzut în "Oameni şi şoareci", mi-am zis că ăla a fost cel mai mare rol al vieţii lui. Totuşi, mă gîndeam că aş vrea să-l văd în, că i s-ar potrivi şi rolul lui Chief din "Zbor deasupra unui cuib de cuci". Mare mi-a fost bucuria să aflu, după mai puţin de jumătate de an, că a fost distribuit chiar după năzuinţa mea, alături de regretatul Costel Constantin, ce, la rîndul lui său, şi-a atins acolo apogeul carierei.

Totuşi, Inimă Rea, una-i una, alta-i alta. Să nu le amestecăm, că, altminteri, picăm în perplexitatea Bombonel-Zambaccian. El se minuna cum poate un popor să-i fie atît de potrivnic, după ce el a făcut atîtea pentru ţară.
27
cezar_33 09-Ian-2009 09:16
Dupa Piersic
inimarea (09-Ian-2009 00:20)
vinci
Eşti obosit. Culcă-te!
Dacă nu eşti obosit, eşti idiot. Culcă-te!
Baiete iti recomand ca "medic de constiinte" sa vizitezi forumurile din Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia(!) etc. Vei avea surpriza sa gasesti nume foarte mari de artisti si scriitori in calitatea "onorabila" de patrioti turnatori-colaboratori ai securitatilor nationale. Piersic pare chiar imaculat in comparatie cu altii. Dar, exista un dar, disociaza talentatul actor de "dotatul" si "sarmantul" Florin. Cariera tovului "Persic" a trecut prin patul numeroaselor tovarase de viata ale demnitarilor rosii din epoca. Cred ca daca Florin si-ar scrie memoriile cu siguranta ar fi un bestseiler. Nota bene totusi ca actor a fost admirabil, mai putin roluri de comunist unde te apuca rasul cand il vedeai stiind cine este in realitate si ce crede de sobolanii rosii. Daca noi eram in locul lui poate ca facem la fel...sau mai rau!
28
rxctps 09-Ian-2009 09:27
Si care este legatura?
Mijilenko (08-Ian-2009 23:13)
Iaca..actorii!
Pe vremea lui Ceausescu nu le treceai prin fata acestor actori...Si-au luat case de
Articolul,o mizerie de altfel,are alt subiect.Cat despre "painea neagra"mancata de militari lasati-o mai moale.Ca absolvent al unui institut de invatamant superior militar stiu foarte bine ca viata unui tanar locotenent nu era chiar asa de grea.Solda(aproape dubla fata de salariul unui inginer stagiar civil),inzestrarea,uniformele,nu erau putin lucru in 1979...in plus, in garnizoanele mari se statea la camin sau la nava.Sa nu mai amintesc de mancare.Buna si gratis.Sigur,nu era prea grozav, dar cine alegea cariera militara trebuia (si trebuie si acum)sa se gandeasca SI la dezavantaje!Adevaratele probleme erau ridicate de ofiterii superiori,multi cu diplome de ingineri luate prin fosta URSS si care incepusera sa isi dea bac-ul,care erau in functii de comanda,niste indivizi care l-ar fi facut de ras pe Mos Teaca...Era ridicol desigur dar viata militara,chiar daca in unele aspecte este mai bine organizata decat cea civila,este o absurditate.Asa ca nu va mai plangeti atat de mila!De fapt organizatiile militare sunt cel mai putin pregatite in cazul in care se implineste scopul pentru care au fost create.Razboiul.Oricine a studiat istoria militara o stie.Iar cei ce poarta de fapt greul unui razboi sunt civilii,fie ei din spatele frontului, fie rezervictii chemati sub arme.Ca militarii de "cariera" se trag prin birouri sau centre de instructie...
29
inimarea 09-Ian-2009 09:49
Aproximus
Mă binedispune cum dai tu cu bîta-n baltă. Bătrînelul de mine este din generaţia anterioară celei a bătrînelului de Piersic.
M-ai făcut curios: Cum faci să-ţi iasă toate ca dracu'?
30
inimarea 09-Ian-2009 10:07
Marius dela Epicentru
Domnu', ai dreptate - una-i una, alta-i alta.
Apoi, da - l-am văzut pe Piersic şi în Zbor deasupra..., la Naţional. N-a fost cine ştie ce - tot spectacolul, nu doar el, fiindcă a fost montat după ce rulase filmul care făcuse celebră piesa, iar comparaţia nu-i avantaja pe ai noştri. De altfel, Naţionalul era aproape nerecomandabil, la vremea aceea (cu Berechet director, secretar de partid şi regizor la toate) Bulandra şi Teatrul Mic ţineau steagul sus, apoi a preluat Nottara ştafeta, cu Burghezul gentilom - George Constantin, protagonist: cădeau balcoanele de vuiet.
Aseară, eram cam inflamat - aşa - şi m-am lasat purtat, să văd cum e cu dicteul automat. Nu că aş retracta azi. Numai că era mai bine aseară, căci trăiam momentul, puneam suflet. Acum, mi-e silă de procăria pe care o fac oamenii ăştia de la Coti, cu povestea lor de doi bani.
Nu-l iubesc pe Piersic, n-a fost genul "meu" de actor - îl preferam pe Iurie Darie, în rol de june prim. Dar este un nume în ţara asta, care văd că vrea - cu tot dinadinsul - să-ntoarcă lumea pe dos, punînd trecutul să trăiască în locul prezentului. Precis fiindcă trecutul a fost atît de tulbure, pînă la mîlos - deseori.
Iată, nu înţeleg - în ruptul capului - cum de nu-i trece prin cap lui Vintilescu, mai mult de un gînd. Al doilea gînd ar putea fi "Dar tu ştii chiar tot despre ai tăi? Eşti sigur că, mestecînd în cazanul ăsta cu rahat istoric, n-o să găseşti pe-acolo ceva care să te umple şi pe tine de duhoare?"
Al treilea gînd - cred că exagerez dar hai! - ar putea fi: Tu nu ştii ce-nseamnă supravieţuirea într-o lume perfect ostilă, căci programatic ostilă. Şi nu ştii că din iadul acela nu ies sfinţi, căci sfinţii se ridicaseră demult la ceruri.
Ultimul gînd, la care chiar cred că Vintilescu are acces: Ar trebui toţi împuşcaţi, de la faşă la barbă albă!
31
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 10:42
Exerciţii de dicţie
Sumomo mo, momo mo, momo desu.

Traducerea:
Şi corcoduşa e un fel de piersică.
32
JHendrix 09-Ian-2009 10:53
piersic a fost turnator de la 20 de ani!
Am citit aseara cumplita poveste a lotului Tomescu, o poveste tragica incheiata cu condamnarea a 7 oameni, unul din ei murind in inchisoare. Multi forumisti poate ca n-au citit atenti toate documentele, s-au lasat furati de imagine si nu au rationat.
Povestea este complicata, securistii au urmarit sa-i bage la zdup pe cei care colaborau cu Visarion Puiu, aflat la Paris. Trebuie lamurite niste lucruri.
1. Cum a ajuns prima scrisoare trimisa de Visarion Puiu tocmai la Schitul Cosna?
Aflam asta din documentar. Prin actrita Irina Rachiteanu! Ea a fost omul securistilor care a intins momeala! Ea este cea acuzata de Tomescu in inchisoare, reprosand lui Adam ca s-a avut incredere in ea!
2. Cum a ajuns raspunsul lui Tomescu la Paris?
Adam i-a spus lui Tomescu ca il stie pe Piersic, baiatul unui fost detinut politic, care urma sa plece la Paris. De unde primise informatia Adam? De la Irina Rachiteanu!
3. Cine a dus scrisoarea la Paris?
Sunt documente din care rezulta clar rolul jucat de Piersic:de caraus al scrisorii si contactare a lui Visarion Puiu la Paris!
In privinta atragerii lui Piersic in cadrul Manastirii Secu totul este clar. El fusese remarcat inca din 52 de Marieta Sadova la Cluj. A dat examen la teatru in Bucuresti, fiind admis. NU A FOST INMATRICULAT, aparand dovezi ca tatal lui era detinut politic. Mai apoi au intervenit pentru Piersic ministrul culturii si seful sectiei culturale din Comitetul Central. Acum este clar cine era Piersic?
Marieta Sadova l-a ajutat pe Piersic. Acesta a ajuns dupa terminarea facultatii la Teatrul National, fiind coleg cu cea care a initiat cursa securista, adica Irina Rachiteanu.
Faptul ca Piersic si tatal lui Piersic au jucat un rol in cursa securistilor este indubitabil. Acesta este si motivul pentru care ei nu mai apar ca martori in proces! Acesta era stilul de lucru al securistilor!
33
JHendrix 09-Ian-2009 10:54
continuare
Securistii au incercat stergerea urmelor, astfel incat sa nu se vada implicarea celor 2 Piersic. Tomescu, dupa iesirea din inchisoare, si-a scris memorile. Prin anii 70 securistii i-au confiscat manuscrisele. Curios, exista un capitol care nu se mai gaseste, fiind sters cu o banda chiar si titlul acesteia. Inca o dovada ca Piersic a fost implicat!
Intreaga viata de actor a lui Piersic a demonstrat ca era omul securistilor. Vintilescu ar face bine daca ar continua investigatiile la CNSAS pe urma dosarului de informator al lui Piersic. Trebuie gasit intreg dosarul ticalosului!
34
exilatu cel adevarat 09-Ian-2009 11:43
acu inteleg de ce tot veneai pe aici...
acu inteleg de ce tot veneai pe aici ... la stapanii tai cei adevarati ... sa primesti ordine ... taratura ordinara...
si eu care te am crezut un talent ...
mi e sila de tine turnatorule din neam de turnatori...
35
6_6_6 09-Ian-2009 11:50
mei jhendrixule,
1. Cum a ajuns prima scrisoare trimisa de Visarion Puiu tocmai la Schitul Cosna?
Aflam asta din documentar. Prin actrita Irina Rachiteanu! Ea a fost omul securistilor care a intins momeala! Ea este cea acuzata de Tomescu in inchisoare, reprosand lui Adam ca s-a avut incredere in ea!
2. Cum a ajuns raspunsul lui Tomescu la Paris?
Adam i-a spus lui Tomescu ca il stie pe Piersic, baiatul unui fost detinut politic, care urma sa plece la Paris. De unde primise informatia Adam? De la Irina Rachiteanu!
3. Cine a dus scrisoarea la Paris?
Sunt documente din care rezulta clar rolul jucat de Piersic:de caraus al scrisorii si contactare a lui Visarion Puiu la Paris!

eu din ce vaz aici inteleg ca Adam are oaresce probleme...
da ma rog s-ar putea sa stau prost cu logica.

adica Tomescu ii reproseaza lui Adam ca are incredere in Rachiteanu si apoi la sugestia acesteia il foloseste pe Piersic????

ori ala de a scris e imbecil, ori ala de a dictat era analfabet.

asta evident daca succesiunea 1-2-3 este ce a a faptelor sau mister hendrix nu s-a gindit cumva sa devina el insusi scriitor de librete sumbre....

ori cei care interpreteaza au facut logica la ora de sexologie....

sau o alt aintrebare: daca Rachiteanu l-a pacalit pe Adam, ce o oprea oare sa nu-l pacaleasca si pe Piersic???

si mai am o intrebare: Tomescu, spune explicit de unde a primit scrisoarea????

la voi totul e atit de simplu? voi nu aveti dubii, nu aveti intrebari, luati totul pe nemestecate?
36
Senta 09-Ian-2009 11:53
In apararea lui Florin
Cine nu a trait in acea epoca sa faca bine sa taca din gura.Ce ati fi vrut? Sa devina Piersic strungar sau forjor si asta dupa un stagiu la Gherla Cine i-ar fi ingrijit parintii batrani si saraci de care va spun cu mana pe inima ca a avut o grija pe care putini copii o au pentru parintii lor Dar, dragii mei care vituperati acum, oare nu sub ochii vostri, in deplina liberate a cuvantului, tineri frumusei si desteptuti scuipa mizerii prin gazete si televiziuni , in slujba banoasa a fostilor securisti
37
JHendrix 09-Ian-2009 12:00
pt. 6_6_6
Se pare ca nick-ul ti se potriveste de minune, de asta esti atat de rauintentionat! Rachiteanu, fiind ruda cu Adam, i-a vandut pontul cu piersic, intelegi? Adam a avut incredere inea, asta ii reprosa Tomescu la inchisoare, acum e clar?
Piersic era mana in mana cu securista Rachiteanu, el fiind la randul lui informator la Manastiea Secu, ce nu este clar?
Este evident ca n-ai citit atent documentarul, rei doar sa-l scoti basma curata pe securistul piersic! El a fost doar un pion al securitatii, impreuna cu actrita securista rachiteanu. Acum ai inteles cum stau lucrurile?
38
eu insumi 09-Ian-2009 12:05
evident
Era la mintea cocosului ca Florinel era omul sistemului. Altfel nu pupa el atatea roluri principale. Tineti minte Pitis a trebuit sa poarte casca pentru a nu fi cuplete pe ecran, Florinel nu avea aceasta problema. Acum se face lumina.
39
1540206044453 09-Ian-2009 12:06
piersic si securitatea
Practic nu ma mai mira ca societatea romaneasca a luato aiure . Parca am trai exact in timpurile pe care cu minie le infieram. Vrei sa darimi pe cineva? cauti in mizeria de arhive a securitati , contactezi pe cineva de la cnas si totul e OK.
Domnilor comentatori 1; 2; 3; 4; inimarea Proximus. cred ca nu din rautate scrieti ceia ce ginditi ceia ce inseamna ca nici nu va documentati. Insa indemnul domnului inimarea de a-i impusca pe cei care doar se presupune ca au colaborat cu securitatea, arata cit de bonlav sunteti. Nici daca ar fi dovedit ca a colaborat nu indreptateste la crima. Sunteti cumva Dumnezeu? Doar el poatelua viata unui om. Referitor la articol e o pura speculatie pentru cineva cu pretentii de istoric. Domnilor de 20 de ani se intrtine o permanenta isteriie apropo de securitate. Nu ne mai trezim o data ? Ura nu duce la nimic bun.
40
Daniel_trezitu 09-Ian-2009 12:10
"frumoase cuvinte, vă pup pe toţi..."
Am citit printre rânduri multă frustrare, multă mânie şi prin asta poate vom reuşi în final să ne schimbăm mentalitatea, să ne distanţăm de subiect.
Când am aflat că Rimbaud a fost popo, m-am supărat, apoi Marquerite Yourcenar la fel, de Hemingway că era şi puţin agent prin Spania anilor 38, şi de Milan Kundera că era un alt fel de agent numai la sfârşitul anului trecut am aflat; ce să mai zic. Încă nu mă mai miră nimic, sau pur şi simplu peste ani şi ani se va povesti altfel. O altă poveste.
Oameni buni nu vă mai necăjiţi din cauza lui Piersic, mâine vine altul, căci abia a plecat altul.
41
6_6_6 09-Ian-2009 12:33
piersic era mina in mina cu rachiteanu
JHendrix (09-Ian-2009 12:00)
pt. 6_6_6
Se pare ca nick-ul ti se potriveste de minune, de asta esti atat de
e mentionat ast aundeva sau e concluzia ta?

revin si intreb:

A specificat Tomescu ca scrisoarea a venit prin Piersic?

intrebari simple rapsunde prin da sau nu, te rog.

in continuare inteleg ca maestra de ceremonii a fost rachiteanu care l-a rindul ei s-a folosit de piersic.

nu rezulta de nicaieri ca piersic era omul kominternistilor!

specifica clar draga hendrix despre ce securitate vorbim: e cea a parintilor lui tismaneanu, patapievici, bakonski etc

daca piersic nu a cazut se poate merge pe ipoteza ca se cunostea deja continutul scrisorii inainte ca aceasta sa ajunga la piersic?

hai ca te vaz tare la logica. stii cite ipoteze putem discuta aici? avem vreo 2 ani de dezbatut. hai ca te vad priceput la concluzii...
42
JHendrix 09-Ian-2009 13:00
pt. 6_6_6
Mey tovarase, piersic era mana in mana cu rachiteanu intrucat erau amandoi securisti, ai inteles? Sunt documente din care rezulta ca piersic a dus scrisoaea la Paris, ca a luat legatura cu Visarion Puiu, ce nu pricepi? De unde stia Visarion Puiu adresa lui Tomescu de la Cosna? De la rachiteanu, ea a fost momeala securistilor din start! Securistii, ca sa-i prinda pe ,,dusmanii poorului\'\' mai aveau nevoie de raspunsul lui Tomescu, ai inteles? Ei bine, Adam, care era ruda cu rachiteanu, a aflat de la ea de existenta lui piersic! Si au mers pe mana ticalosului piersic, care a dus scrisoarea la Paris! Acum intelegi de ce am spus ca securista rachiteanu ea mana in mana cu securistul piersic?
43
escobar 09-Ian-2009 13:12
poate e in legatura cu ordonanta
impactul mediatic al contestarii ordonantei salarii-pensii,datorita prezentei unor mari actori pe tv,este foarte mare asa ca trebuie contracarat cu alte "evenimente" mediatice care pot fii si "advertismente" pt. unii dintre ei.De data asta ordonanta chiar e corecta dar mai ales necesara.
44
doina67 09-Ian-2009 13:14
senta
n-as fi vrut sa intervin la acest articol, fiindca nu ma omor dupa florin piersic, mi se pare mediocru, si fiindca nu bag mana in foc pentru el. Eu chiar cred ca la stilul lui se poate sa fi turnat la secu.
Ceea ce m-a socta a fost fraza aceea cu \" Cine nu a trait in acea epoca sa faca bine sa taca din gura \".
Cu alte cuvinte, ti se pare normal sa fi turnator ordinar cu scuza jenanta ca trebuia sa traiesti?!?!?!
Te anunt ca am 41 de ani, am prins deci vremurile acelea, dar in viata mea n-as fi turnat vreun coleg de liceu sau facultate, numai ca sa-mi fie mie bine.
Prin urmare, cei care au facut asta, indiferent despre cine e vorba, sunt niste gunoaie ordinare, in niciun caz nu se pot numi oameni.
45
aretia 09-Ian-2009 13:14
hendrix,
tu ai vreodata indoieli? nu de alta, dar stii cine are doar certitudini......
46
6_6_6 09-Ian-2009 13:26
@42 am impresia ca nu pricepi
produ dovada ca piersic si rachiteanu erau securisti.

revin si intreb: a declarat Tomescu ca piersic a dus scrisoarea?

am impresia ca nu prea poti sa focusezi si sa raspunzi la intrebari simple!

inca mai astept raspunsurile!

omiti inscenarile la care kominternistii erau maestri iar documentele se redactau asa cum le convenea pt a le iesi cum trebuie.

tie ce ti-ar fi placut sa fii tortionar sau scrib la dictare?

si daca o stia de la Adam, prornind de la aceasta afirmatie a marelui maestru vintilescu?

citez:

Adam se arăta neîncrezător în privinţa pretenţiilor lui Tomescu.....

hai spune tu , frumosule, desteptule...

ps: imi place ca folosesti ca surse pe tismaneanu! are asta credibilitate cita avut tac-su pe tancul sovietic!
47
JHendrix 09-Ian-2009 13:28
pt. aretia
Stii ceva, vorbele astea le-ai putea spune in alt context, nu aici! Aici se judeca niste FAPTE, intelegi? Faptele respective sunt insotite de DOCUMENTE, ce nu este clar? Eu nu fac decat sa judec faptele si documentele aratate, asa cum judeca si un judecator intr-o sala de judecata. Pentru mine este clar ca piersic si rachiteanu au fost 2 pioni ai securitatii folositi in scopul nobil al distrugerii unor ,,dusmani ai poporului'! Daca tu nu vrei sa vezi realitatea asa cum este ea nu inseamna ca realitatea nu exista, compris? Am o mare admiratie pentru Dan Grigoras care s-a luptat pentru a sti cine i-a bagat tatal in inchisoare. Am o mare admiratie pentru Vintilescu, care a facut un articol corect, bine documentat, care a pus punctul pe I. Lucratura securista a fost cusuta cu ata alba groasa cat odgonul, vizibila si din avion! Tu esti mioapa sau nu vrei sa vezi adevarul?
48
doina67 09-Ian-2009 13:30
" regretatul " Costel Constantin
Marius Delaepicentru (09-Ian-2009 09:12)
@inimarea 09-Ian-2009 00:20
După ce l-am văzut în "Oameni şi şoareci", mi-am zis că ăla a fost
traieste saracu'!
mai treci pe la teatru!
49
gmail 09-Ian-2009 13:31
actorii si salbaticii
Au fost scriitori si ziaristi, unii politicieni de succes sau incomozi, acum vine randul actorilor.

Cum a indraznit Piersic sa se lege de Giulianii, primarul mafiot? Cum indrazneste (H)Rebengiuc sa joace rolul lui Romeo? Cum a condus Beligan TNB atatia ani sub comunisti fara sa fie rotit?
50
JHendrix 09-Ian-2009 13:36
pt. 6_6_6
Exista probe aratate in articol din care rezulta indubitabil ca piersic a dus scrisoarea la Paris! Tomescu stia foarte bine ca piersic a dus scrisoarea la Paris, rezulta si din articol! Tomescu o acuza, pe buna dreptate, pe securista actrita irina rachiteanu ca ar fi spus lui Visarion Puiu de adresa lui, ea a fost momeala! Tot rachiteanu a aranjat ca piersic sa fie curierul scrisorii trimise de el la Paris! Doar un dobitoc n-ar intelege ce s-a intamplat! Asta nu inseamna ca rachiteanu este mai vinovata ca piersic, ambii au fost sculele securistilor! De ce aperi aceste jeguri umane?
51
Legio 09-Ian-2009 13:51
ura
Maliutascuratov (08-Ian-2009 21:36)
JOS PALARIA !
Din aceasta cauza merita acest dandy in izmene si pensie si salariu
sminteste ... pt. ca nu poti ajunge la inaltimea marelui actor arunci cu pietre doar'doar il vei putea ciobi ... sa'ti fie rusine, tie si tuturor LATRATORILOR KOMINTERNISTI!
52
6_6_6 09-Ian-2009 13:52
@50
esti incapabil sa raspunzi la o intrebare cu da sau nu!

eu termin dialogul cu tine aici.

ori nu intelegi nimic, ori ceva nu te ajuta sa intelegi!

inghite pe mai departe ce-ti vinde tismaneanu si vintilescu.

eu am ipoteze si nu-mi permit sa trag concluzii.
din fericire adevarul e unul singur!

oricum, ce a prezentat cotidianul este un mare vax si nu face decit a complica si mai mult lucrurile decit sint in realitate.

eu nu apar pe nimeni! eu caut adevarul!
nu sint atit de imbecil incit sa-mi permit luxul de a trage concluzii din pareri si documente irelevante! nu ma grabesc spre concluzie decit atunci cind aceasta nu mai poate fi atacata.
53
1540206044453 09-Ian-2009 13:54
secu
JHendrix (09-Ian-2009 13:36)
pt. 6_6_6
Exista probe aratate in articol din care rezulta indubitabil ca piersic a dus scrisoarea
Bai Gimi Hendrix Esti cu pluta pe bistrita. Esti plin de ura si de venin si din ura si venin provin Jegurile umane. Probele din articol sunt pure fabulatii. In fata unui tribunal nu ar produce decit un eventual zimbet. Ridicola mai e lumea in care traim
54
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 13:59
Uşor de zis
doina67 (09-Ian-2009 13:30)
" regretatul " Costel Constantin
traieste saracu'!
mai treci pe la teatru!
...greu de făcut. Mă omoară drumul. 5 ore cu shinkansen, 1 oră cu Narita express, 19 ore cu avionul şi 40 de minute cu metroul. Mai degrabă aştept să treacă teatrul pe la mine. Oricum, mulţumesc pentru actualizare. De fapt, într-un fel, cam toţi actorii sunt pentru mine "regretaţii".
55
6_6_6 09-Ian-2009 14:00
cu pluata pe bistrita e onorant
plutasii aveau o menire....
56
JHendrix 09-Ian-2009 14:00
pt. 6_6_6
Comentariul aparut la 13:54 iti apartine? Interesant, are aceleasi ,,idei'' ca si tine! CARE PROBE SUNT IRELEVANTE??? Cum ai ajuns la concluzia asta, mey tovarase?
57
6_6_6 09-Ian-2009 14:06
@56
m-am tot ferit sa-ti spu ca esti....

na ca nu pot nici acum....

si tu ca si vintilescu, un pic de paranoia va ajuta sa mergeti mai departe...
58
JHendrix 09-Ian-2009 14:12
pt.6_6_6
Tu vorbesti de paranoia, mey tovarase? Adica scrii sub acest nick, dupa care la ora 13:54 scrii sub alt nick, ca la ora 14:00 sa-ti raspunzi tot tie!!! Ce faci tu este o dedublare, care poate duce la schizofrenie! Stiu ca este o metoda aplicata de securisti de pe net, pentru a da impresia ca tovarasii sunt mai multi! Auzi, conteaza ideile scrise si nu numarul unor tovarasi ca tine care sustin aceleasi aberatii Ai inteles, mey tovarase?
59
6_6_6 09-Ian-2009 14:18
esti *****!
mai mult de atit chiar nu am ce sa mai spun.

m-am tot ferit da pina la urma trebuie sa-ti explic pe intelesul tau. asa cum ai tras concluziile in cazul piersic, ai tras-o si pe asta!

incepe sa-mi fie mila de tine!
60
doina67 09-Ian-2009 14:24
nedumerire
de ce se cearta "lumile " astea ( 6-6-6, sau hendrix, si care-or mai fi ) pe forum?
din cauza de florin piersic?!?!?!
comic
61
JHendrix 09-Ian-2009 14:25
tanarul securist piersic
A dat examen la teatru in Bucuresti, fiind admis. NU A FOST PRIMIT, aparand dovezi ca tatal lui era detinut politic. Mai apoi au intervenit pentru Piersic ministrul culturii si seful sectiei culturale din Comitetul Central. Acum este clar cine era Piersic?
Oare cum se explica faptul ca Fl.Piersic a primit casa in Bucuresti,chiar in Floreasca, in timp ce tatal sau era in inchisoare ca detinut politic,el fiind student. Cu atat mai mult cu cat Bucuresti era oras inchis.
Si inca ceva! Dupa terminarea facultatii a ajuns la Teatrul National! Prietenii stiu de ce!!!
62
Marcellino 09-Ian-2009 14:27
Marietta Sadova
Marieta sadova a fost o binecunoscuta legionara, antisemita.
63
Hyperion 09-Ian-2009 14:33
Il apara "ciutacii" lui Felix
Jalnic e faptul ca, in ciuda evidentei probelor, Piersic n-are barbatia si nici taria de caracter sa recunoasca faptul ca n-ar fi fost admis in facultate daca nu facea pactul cu diavolul rosu. Faptul ca in media lui Felix i se ia apararea nu mai implica nici un comentariu. Talentul e una caracterul e alta. Nu m-ar mira deloc sa aflam si de actorul nonagenar fapte asemanatoare.
64
Elodia 09-Ian-2009 14:37
turnator
Piersic mi-a parut a fi un barbat libidinos si las. N-a miscat un deget pt Ana Szelesz. La Revolutie in 89 a stat 7 zile in casa de frica cu 3 lacate la usi. Militienii si turnatorii mici (securei) stiu de ce.
65
sirboby 09-Ian-2009 14:37
Opinie
Nu credeti ca ar fi cazul sa lasam vanatoarea de vrajitoare deoparte,si sa facem ceva pentru prezent si pentru copiii nostri?
Ce parere aveti daca cineva ar veni la dvs sa va propuna sa faceti ceva impotriva legilor de acum(droguri,prostitutie sau spionaj) iar dvs. anuntati organele abilitate (politie,S.R.I.)Eu zic ca sunteti cetateni model!
Dar vine vremea cand se schimba regimul si vine un guvern care zice ca acele fapte sunt legale si va arata cei pe care i-ati denuntat cu degetul!
Dar eu nu vad de ce ar fi condamnat cineva (moral sau penal ) PENTRU CA A RESPECTAT LEGEA TARII IN ACEL MOMENT!
Dar intr-o tara in care hotia si bisnita e ridicata la rang de lege.........................
Haideti sa pornim razboi si impotriva Turciei ca ne-au omorat stramosii,impotriva italienilor ca romanii i-au omorat pe daci......etc.
E sistemul supapei de refulare,cand se aduna tensiuni in randul populatiei se mai fac publice niste stiri care sa abata atentia opiniei publice de la realele probleme!
Va multumesc!
66
JHendrix 09-Ian-2009 14:44
pt. sirboby
Securistul piersic este un jeg uman! L-a obligat cineva sa se inscrie in Manastirea Secu? Nu. L-a obligat cineva sa faca jocul securistilor in 1958? Nu. Si datorita lui 7 oameni au fost intemnitatai, iar Adam a murit in inchisoare! Oare cati oameni au mai murit datorita lui piersic??? Cat rau a facut semenilor acest monstru? Si tu mai ai tupeul sa-l aperi, jigodie ce esti?
67
Marius Delaepicentru 09-Ian-2009 14:44
Paradox
Sunt pe-aici nişte tovarăşi care vor să mă convingă că, dacă, în 1958, l-ar fi jeopardizat pe Momotaro, teatrul şi filmul ar fi fost mai sărace cu un "monstru sacru". Trebuie oare să le fiu recunoscător celor de la Secu, pentru că nu l-au arestat atunci? Să le fiu recunoscător că au lungit lista şantajabililor cu un membru? Întrebarea e desigur retorică. N-am nici cel mai mic respect pentru mîrşăviile secu, indiferent de "milostenia selectivă" cu care au fost făcute. Despre asta e vorba. Nu despre victime, unele ticăloase, altele mămăligoase.
68
1540206044453 09-Ian-2009 15:25
jh
Nu poti fi tovaras cu mine bai jimi stii de ce ?
Experienta mea de viata e mult peste standardul tau
Dca doi oameni vad acelasi lucru la un al treile e timpul sa mergi la culcare Somn usor puiule.
69
PROXIMUS 09-Ian-2009 15:29
UFF! CE M-AM DISTRAT!
Daca cumva sub pseudonimul de\"inimarea\" se ascunde ION ILICI inseamna ca la dumneata ma refeream .Mai plauzibil pare ca nu prea intelegi ce citesti in ciuda aerelor pe care ti le dai.Nu este recomandabila permanenta dumitale stare de perplexitate in fata cutezantei postarilor altora. Te poate usor transforma in oxi in fata portii noi.
70
sirboby 09-Ian-2009 20:35
Pentru D-ul JHendrix
Desi parintii m-au invatat sa nu-mi pun mintea cu prostii ca au mintea odihnita,tie am sa-ti raspund.
1.Eu nu am aparat pe nimeni eu am scris la modul general.
2.E opinia mea daca ai alta parere sa fii sanatos.
3.Nu Piersic,sau altii au adus comunismul in Romania asa ca daca vrei razbunare,ca tot e arma ta,le poti declara razboi lui Stalin,Roosevelt si lui Churchill,sau S.U.A.,Rusiei si Regatului Unit
Gata cu exceptia de la regula,CU PROSTII NU MAI VORBESC!
71
Perotinus Minor 09-Ian-2009 20:40
pt. 6 6 6
6_6_6 (09-Ian-2009 08:38)
care securitate?
In 1958 stapina peste Romania era Securitatea patapievicista, tismaneana, oisteanista, si a altor prieteni
Unei balegi n-ai ce sa-i spui dar merita injurata ma-ta ca te-a scremut.
72
sirboby 09-Ian-2009 20:47
Tot pentru D-ul JHendrix
P.S. Stii cine au fost cei de mai sus?
Daca nu stii sa vii la mine si,contra cost,pot sa iti explic!
Acum chiar nu mai imi pun mintea cu tine!
73
robuilding 09-Ian-2009 20:52
DEZILUZE SI LEHAMITE
DRAGII MEI ZIARISTI CAND VETI INVATA VOI OARE SA SCRIETI NUMAI LUCRURI CLAR DOVEDITE?(IN URMA UNUI PROCES ) SI NU PRESUPUNERI SI AMBIGUITATI.IN CAZUL DE FATA ORICE NUME SCRIS IN ARHIVE POATE FI SUSPECTAT DE COLABORARE CU SECURITATEA,DIN DATUL CU PRESUPUNEREA SAU PARERIA , ASTA ASA CA SA MAI ESIM SI NOI DIN ANONIMAT CA DA BINE CHIAR DACA TATAL RESPECTIVULUI A FOST INCHIS DE COMUNISTI SI 1000 DE ANI, SCOPUL SCUZA MIJLOACELE.TU UN NECUNOSCUT SA SCRII O PRESUPUNERE CU TENTA DE ADEVAR LA ADRESA UNEI SOMITATI ARTISTICE AR DUCE LA O RECUNOASTERE FALSA A TA IN MEDIA BAZATA PE DEDUCTII,ASEMENEA POVESTI EU LE-AS INCADRA LA RUBRICA SCORNELI SI GOGOMANII DE CRIZA CU MENTIUNEA PENTRU SPALAT CREERELE. D.FLORIN AR FI TREBUIT SA SE ASTEPTE LA ASA CEVA , MAI DEVREME SAU MAI TARZIU TREBUIA SA FIE COBORAT IN MOCIRLA DIN CARE FACE PARTE MAJORITATEA ,ASA SA MOARA SI CAPRA VECINULUI SAU SA SA MOARA VECINUL SA-I IAU CAPRA,TIPIC ROMANESC.E DOVEDIT LUCRUL CA MARII OAMENI AU FOST DENIGRATI DEALUNGUL VIETII SI DUPA MOARTEA LOR SAU GASIT MULTI APLAUDACI SI PUPINCURISTI,BINEVOITORI DAR ASTA CU CONDITIA SA-I STIE MORTI.DOMNULE FLORIN DUMNEZEU NU DEZAMAGESTE PE NIMENI NUMAI OAMENII DEZAMAGESC,OAMENII DE STIINTA CU AJUTORUL ZIARISTILOR IL DENIGREAZA PRIN ARTICOLELE LOR SI PE DUMNEZEU, DECI FARA LIMITE PENTRU AFIRMARE.SA-I DAT-I IN JUDECATA SE BUCURA BAETII CA LE DATI ATENTIE CU JUSTITIA ASTA NU STIU CAND VETI CASTIGA ,POATE LA HAGA.SA LE FIE RUSINE. ASTIA PENTRU BANI O FAC SI PE MASA CA E BATRANA SI-A TRAIT TRAIUL,ASTIA NU TRAESC IN LUMEA DV. A IUBIRII A VORBIRII DE FRUMOS A APROAPELUI CI INTR-O LUME A PROFITULUI MATERIAL.

CRIZA GAZULUI IN UKRAINA. Astazi "Odessa's beauty." (Ukraine)


Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1