duminică, 11 octombrie 2009

Reintroducerea istoriei românilor în şcoli anunţată de ministrul Leonid Bujor

Istoria românilor poate fi predată în şcoli şi licee chiar de la începutul săptămânii viitoare, a declarat într-un interviu acordat Europei Libere, ministrul educaţiei Leonid Bujor. Potrivit ministrului, rămâne la discreţia profesorilor dacă vor folosi sau nu şi manualele de istorie integrată.


Mihai Ghimpu i-a cerut lui Dmitri Medvedev să nu mai susţină regimul separat...

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a declarat astăzi la o conferinta de presă că a solicitat Rusiei să înceteze acordarea oricărui sprijin regimului separatist de la Tiraspol. Ghimpu a precizat că în cadrul întâlnirii cu preşedintele rus Dimitri Medvedev, organizata pe marginea summitului CSI, a atras Rusiei atenţia că soluţionarea conflictului transnistrean depinde in mare măsură de voinţa politică a Kremlinului. Ghimpu susţine că nu ar fi primit un răspuns clar de la ...


Radio EUROPA LIBERA : Bucureşti: autorităţile obligate de CEDO să remită Asociaţiei 21 Decembrie copia dosarului revoluţiei

Ştiri

Bucureşti: autorităţile obligate de CEDO

să remită

Asociaţiei 21 Decembrie

copia dosarului revoluţiei

Într-un apel adresat preşedintelui Băsescu, premierului Boc şi ministrului Justiţiei Predoiu, 36 de organizaţii civice şi sindicale, în frunte cu Asociaţia 21 Decembrie 1989 arată că Înalta Curte Europeană de la Strasbourg i-a dat dreptate lui Teodor Mărieş care se află în a 68-a zi de grevă a foamei pentru respectarea deciziei CEDO din 2008. Scrisoarea trimisă de Înalta Curte explică că Guvernul României trebuie să pună la dispoziţia reclamanţilor Teodor Mărieş şi Asociaţia „21 Decembrie 1989” copia documentelor din dosarul revoluţiei, respectiv a documentelor necesare reclamanţilor pentru a-şi face apărarea în faţa CEDO. Curtea de la Strasbourg îi dă dreptate astfel lui Mărieş şi distruge o cutuma instaurata in perioada sovietica – dosarul este secret, nu se copiaza ! – perpetuata de procurorii, despre care tot Curtea a spus ca nu sunt magistrati independenti ci doar agentii puterii executive.

Din acest motiv, 36 de organizaţii civice şi sindicale solicită preşedintelui Băsescu şi premierului Boc să dispună - în funcţie de competenţe - remiterea copiei dosarului revoluţiei către reclamanţi şi demiterea Procurorului general Kovesi şi a agentului guvernamental Radu, vinovaţi de incompetenţă şi reacredinţă.

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1