luni, 2 noiembrie 2009

Campania “bunului-simţ” al lui CRIN , urmasul liberalului CRIN HALAICU.....

La liberali se poarta crinii,
aceste minunate flori
care
nu sunt recomandate a fi tinute peste noapte
in dormitor!...
CRIN GEORGE LAURENTIU nu stiu cum ,urmasul lu'CRIN HALAICU....

via subiectiv.ro by Alex Mihăileanu on 11/2/09

Sîntem în campanie electorală. De vreo zece zile, mai exact. Mă uit şi mă minunez. "România bunului-simţ", sloganul lui Crin Antonescu, este călcat în picioare taman de Crin Antonescu. E fascinant. Candidatul Partidului Naţional Liberal îşi face terci propria strategie electorală. E fabulos modul în care George Crin Laurenţiu Antonescu (apropo, la PNL există, cumva, o reglementare potrivită căreia membrii trebuie neapărat să aibă trei prenume? Vezi Tăriceanu) dă naibii tot bunul simţ de care dispune.

Mă aşteptam de la candidatul liberal să aibă un discurs decent, adevărat, argumentat, fix aşa cum îl descriau (ştiu, n-ar trebui să mă mai uit, dar e interesant cum poţi observa noi tehnici de manipulare) cei de la Sinteza Zilei. Cum ziceau ei? "Omul cu cel mai bun şi mai curat discurs, un adevărat diplomat", parcă. Sînt dezamăgit. Strategia lui Antonescu este de a-l ataca pe Traian Băsescu. Nu poate să spună trei fraze fără să îl atace pe preşedinte.

Două aspecte de campanie electorală

Lăsînd la o parte sloganul absolut imbecil (mă întreb cine l-o fi gîndit – oare Odyssey, agenţia lui Dinu Patriciu?), prin care românii sînt caracterizaţi, la grămadă, drept nesimţiţi, mi se pare că, de fapt, Antonescu n-are nici un discurs. Să baţi cîmpii fără încetare pe acelaşi subiect dovedeşte că nu ai nimic în program, că tot ce te interesează este să împarţi ciolanul puterii cu partidul. Nu tu idei de scoatere a României din criză, nu tu idei de îmbunătăţire a traiului, nimic! Doar împroşcat cu rahat! Cum poţi să votezi pe cineva care nu spune nimic?

Şi apropo de nesimţire, îl mai aud şi pe Mircea Geoană, colac peste pupăză, trîmbiţînd că va "căuta soluţii pentru ca nici un angajat din sistemul bugetar să nu fie concediat în 2010″. Adică, pe scurt, şi ce dacă sîntem o ţară falimentară, unde trebuie tăiate costuri? Lasă, nene, noi păstrăm toţi incompetenţii care o freacă prin birouri. Eventual, pentru că sîntem socialişti, prin urmare susţinem sărăcia lucie, ne gîndim să mai facem şi nişte angajări, că doar statul, falimentar sau nu, trebuie să dea de mîncare poporului care nu vrea să muncească! Doar tătucu' Ilici asta ştie, că doar nu degeaba a studiat comunismul la Moscova.

O întrebare. Mai mult sau mai puţin retorică

Anul de graţie 2009. Într-o ţară în care candidaţii la preşedinţie nu ştiu altceva decît să îl înjure pe actualul preşedinte şi să facă promisiuni aberante într-un context economic deloc favorabil, care ar duce direct spre faliment, la ce să ne mai aşteptăm? În ce hal am ajuns? Cine sînt oamenii ăştia, care vor să ne conducă, dar care nu vin cu nici o propunere concretă?

Cît de imbecil trebuie să fii să te rezumi la a înjura, cînd totul în jurul tău miroase a gaură financiară? Vine Geoană cu bani din buzunarul lui să îi plătească pe bugetarii cărora le promite că nu-i va da afară? N-ai nici măcar un minimum de bun-simţ, cît să cauţi nişte soluţii pentru atenuarea efectelor? Sau trăim într-o ţară plină de idioţi, pe care au ajuns să-i prostească… un "prostănac" şi eternul ministru al tineretului, care ne face nesimţiţi, dar care nu se uită la comportamentul său plin de "bun-simţ"? Unde e bunul simţ? În istericale? În înjurături?

© subiectiv.ro. Toate drepturile rezervate.
Campania "bunului-simţ". Al cui?




Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1