joi, 16 decembrie 2010

GERULA CRONICAR HOINAR : Crimele comunismului ? Mai bine mai tarziu decit nici o data -by Rares

Crimele comunismului ? Mai bine mai tarziu decit nici o data -by Rares: "


Şase ţări foste comuniste au înaintat Comisiei Europene de la Bruxelles o cerere de a interzice şi pedepsi prin lege orice persoană care neagă crimele regimurilor comuniste.

LUARI DE POZITIE INTERESANTE

• “Negarea oricăror crime internaţionale trebuie să fie supusă aceloraşi norme pentru a se împiedica revenirea ideologiilor totalitare”-Audronius Azubalis,ministru de externe al Lituaniei

• “toată lumea cunoaşte crimele nazismului, dar numai o parte a Europei este conştientă de crimele comunismului.”–Audronius Azubalis,ministru de externe al Lituaniei

• “Este vorba de un tratament similar al crimelor comunismului cu Holocaustul. Ceea ce solicităm noi este primul pas, este ca în faţa instanţelor, un criminal al regimului comunist să fie tratat la fel. Adică, fapta sa să nu fie prescrisă, pentru că asta este, dacă vreţi, problema pe care o întâmpinăm în toate statele foste comuniste. Ceea ce ne interesează este să realizăm un act de justiţie. Nu morală. Justiţie, justiţie. Şi anume: cei care au ucis, au comis crime în numele comunismului să fie pedepsiţi. Trăim alături de criminali, ceea ce este inacceptabil şi sunt criminali care au ucis şi au torturat în numele unei ideologii. Ce-i diferenţiază faţă de nazişti? Nimic.”-Marius Oprea ,despre a carui moralitate prefer sa nu ma pronunt azi.

• “Luăm iniţiativa foarte în serios. Crimele regimurilor totalitare fac parte din memoria colectivă a Europei.”-Matthew Newman,purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

• “De când am primit solicitarea lucrăm la un raport care va fi finalizat încă în acest an. În raport vom analiza posibilităţile pe care le avem de a pedepsi persoanele care neagă crimele regimurilor totalitare.”–Matthew Newman,purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

PRECONCLUZII

proiectul avanseaza cu viteza unui melc reumatic DAR e un modest inceput.


"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1