luni, 26 aprilie 2010

O analiza a consecintelor lustratiei arata ca circa 70% din consilierii locali sunt lustrabili si apartin PSD

O analiza a consecintelor lustratiei: "

O simulare a juriştilor PSD, prezentată, luni, la şedinţa pe care BPN a avut-o cu deputaţii partidului, arată că aproape 70% din consilierii locali care vor fi afectaţi de legea lustraţiei, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma propusă de PDL şi PNL, aparţin PSD.

Aproape trei sferturi din consilierii locali lustrabili aparţin PSD (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Surse din PSD au arătat că, potrivit unei simulări prezentate de deputatul Florin Iordache, circa 70% din consilierii locali care vor cădea sub incidenţa legii lustraţiei, dacă amendamentele convenite de PDL cu Asociaţia Timişoara, dar şi cele iniţiate de PNL, vor întruni voturile pentru a fi adoptate, aparţin PSD.

Simularea PSD arată, că în condiţiile în care se adoptă amendamentele PDL şi PNL, prin care se extind atât categoriile persoanelor lustrabile, inclusiv până la funcţiile de consilieri locali, cât şi categoriile foştilor nomenclaturişti, aproape trei sferturi din consilieri locali lustrabili sunt de la PSD.

Potrivit surselor citate, într-o mai mică măsură vor fi afectaţi consilierii PDL, în cazul aplicării acestor prevederi.

Noua formă a legii lustraţiei ar trebui adoptată de Camera Deputaţilor la 20 mai, potrivit unui calendar convenit între conducerea Camerei şi reprezentanţi ai unor asociaţii de revoluţionari.

Aceeaşi simulare arată că, dacă legea va fi adoptată cu amendamentele maximale propuse, PSD ar pierde 30-40 la sută din consilierii locali pe care îi are la acest moment.

Reprezentanţii PDL, ai PNL şi ai Societăţii Timişoara au ajuns, în 13 aprilie, la un punct de vedere comun asupra proiectului Legii lustraţiei, care va intra în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor şi apoi în plenul acestui for legislativ.

Sursa Mediafax

"

Cu cioara vopsita sau solutia ANI in varianta veche si noua

8p.png: "
via http://skipall.com/8p.png
faved by Circusdog"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1