joi, 16 septembrie 2010

R Turcescu despre contractul publicat de T.Lovin si comentat de D.Badea

Deci, cine urmeaza?: "

 R TURCESCU :
In buna traditie romaneasca sintetizata in nemuritoarea expresie “ba pe-a ma-tii!”, niste oameni “de bine” – ale caror nume le banuiesc, dar mi-e sila sa le pronunt – au facut “scapate” pe bloguri citeva file dintr-un contract pe care firma mea de productie l-a avut cu Realitatea TV pentru realizarea emisiunii “Suta la suta”. Ma asteptam la asta, dar privesc cu detasare situatia din citeva motive simple:


-sint bani munciti de subsemnatul si de o echipa intreaga impreuna cu care am realizat cea mai de succes emisiune a televiziunii la care am lucrat vreme de sapte ani.


-fiind vorba de doua entitati juridice care au semnat respectivul contract si nu de bani “la sacosa” asa cum au primit si mai primesc inca multi dintre cei care se joaca de-a analistii sau de-a jurnalistii pe micile ecrane ale patriei, am platit impozite si taxe LA ZI pentru fiecare leu primit, lucru usor verificabil pentru cei care au curiozitatea sa o faca.


-spre deosebire de altii, n-am incercat si nici nu intentionez sa fac “optimizari” fiscale prin paradisuri financiare de tip off-shore sau conturi elvetiene. Conturile firmelor mele sint in Romania si aici vor ramine chiar daca niste “amici” de breasla au incercat de-a lungul anilor sa ma convinga sa-i urmez pe calea “desteapta” a eludarii Fiscului prin metode deja impamintenite in lumea jurnalisticii romanesti.


-banii despre care scriu unii si altii astazi ca i-as fi primit potrivit contractului reprezinta o parte din CIFRA DE AFACERI a firmei si nicidecum un profit net! Doar pentru niste habarnisti care n-au completat in viata lor o factura sau un ordin de plata ori care n-au facut in viata lor o firma, a incasa, potrivit unui contract, o suma de bani se traduce automat prin a baga respectivii bani in buzunar. Restul, care stiu despre ce este vorba, iau in calcul impozitele si taxele platite, costurile de productie, salariile platite etc.


-pentru cei care ridica semne de intrebare legate de valoarea contractului le recomand sa citeasca postarea lui Catalin Tolontan de la adresa http://www.tolo.ro/2010/09/15/ultima-ora-mogulii-sint-platiti-de-jurna listi/ E perfect valabila si explica si celor care stau pe margine si se intreaba cum de cistiga unii jurnalisti salarii atit de mari in comparatie cu bugetarii, spre exemplu, care este treaba cu lumea mass-media.


Deocamdata atit. Dar daca tot s-a deschis subiectul veniturilor oamenilor din presa, ma astept sa vedem exercitii de transparenta maxima in urmatoarea perioada. Prin urmare, ii invit pe unii dintre fostii mei colegi, se stiu ei care, sa fie atit de curajosi incit sa dea publicitatii fostele si actualele lor contracte pe care le-au incheiat cu firmele “mogulilor”, fie ei buni sau rai. Deci, cine urmeaza?

"
 DAN BADEA :

Un calcul facut de Lovin in 2007 arata ca Turcescu primea de la Vintu, la acea data, aproximativ 45.000 de euro lunar defalcat astfel: "30.000 de euro pentru 100%, 10.000 de euro pentru emisiunea Arhitectonic,  2.000 de euro pentru o emisiune la Romantica" plus "leafa de la Cotidianul,  in jur de 3.000 de euro".

Cred ca este cel mai mare salariu incasat de un ziarist din Romania. In aceste conditii, dupa intrarea lui Sorin Vintu in "incapacitate de plata", este de inteles de ce Turcescu a schimbat macazul si a semnat cu Boby Paunescu un nou contract. Mercenarii au pretul lor cu care ajung sa se obisnuiasca atat de mult incat, probabil, le e greu sa se mai desparta de el. Nu-i mai platesti la fel, te parasesc si trec in tabara opusa.



Citeşte mai mult: http://badeadan.blogspot.com/2010/09/100-tonomat-un-milion-de-euro-de-la.html#ixzz0zfsggbYc
 
 
ioanvickdrag spunea...
Cand se zvonea acum cateva luni ca RT ar candida la sefia TVR ,"tonomatu'" RT a declinat candidatura prezumtiva sugerand ca la castigul lui lunar de cca 20000 Euro,nu se-ncurca el cu o astfel de functie prost platita.Pozitia lui de atunci confirma contractul scos de Lovin. Si ce daca ? A vedea unde zdrangane lantul lui Turcescu sau steckerul tonomatului ....Si in aceste conditii - tie , Dan BADEA nu ti se face scarba??? MIE,DA!

Citeşte mai mult: http://badeadan.blogspot.com/2010/09/100-tonomat-un-milion-de-euro-de-la.html#ixzz0zft7TmyI

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1