duminică, 2 ianuarie 2011

Raportul salariati/pensionari: intre 1,7/1 in Bucuresti si 1/2,7 in Teleorman

Raportul salariati/pensionari: intre 1,7/1 in Bucuresti si 1/2,7 in Teleorman: "

La sfarsitul lunii octombrie, conform INS si CNPAS, numarul salariatilor din Romania era de 4,57 milioane, iar numarul pensionarilor era de 5,5 milioane, ceea ce inseamna ca, in medie, un salariat plateste lunar pensia a 1,2 pensionari.


Datele arata insa ca in 7 dintre cele 42 de unitati administrative (41 de judete plus Bucuresti), numarul salariatilor este mai mare decat cel al pensionarilor, iar in restul de 34 de unitati administrative numarul salariatilor este mai mic.


Astfel, in Bucuresti exista 866.000 de salariati si aproape 500.000 de pensionari, raportul fiind de 1,7 salariati la un pensionar, iar la polul opus se afla judetul Teleorman, cu 49.455 salariati si 135.280 pensionari, raportul fiind de 1 salariat la 2,74 pensionari.


In graficul de mai jos se pot vedea judetele cu cel mai bun/slab raport intre numarul salariatilor si cel al pensionarilor, click pe grafic pentru marire.



Mai departe – salariul mediu net a fost in octombrie de 1.000 de lei in Teleorman si 1.864 lei in Bucuresti, in timp ce pensia medie a fost de 640, respectiv 944 lei, iar asta inseamna ca diferenta dintre salariul mediu (86,4%) este mai mare decat diferenta dintre pensia medie (47,5%).


Nici in ce priveste PIB/locuitor lucrurile nu stau mai bine: 3.200 euro in Teleorman, 13.000 euro in Bucuresti.


PS: La multi Ani tuturor!






"

Fără secrete: Totul despre Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

Fără secrete: Totul despre Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.: "Nomad si secretos, dar cu o inteligenta sclipitoare si cu un scop nobil, de dezvaluire a diverselor “adevaruri ascunse', a devenit in cateva luni una dintre cele mai controversate persoane din lume si singura fata cunoscuta de la Wikileaks. Desi in aparitiile publice pare rece si aproape inuman, Julian Assange este un individ normal, insa cu o viata neobisnuita si capacitati extraordinare, potrivit revistei The New Yorker.Assange este un fel de traficant international de informatii. El si ..."

Damasutra Elena Udrea la Shanghai si in vizite de lucru pe intreg mapamondul . Acum cu frunza pe FLICKR !

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1