joi, 26 iulie 2012

A înnebunit Ponta ! Nu acum , mai demult !

A înnebunit Ponta:
Un document obţinut în exclusivitate de Evenimentul Zilei, semnat de Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), arată că liderii USL sunt “de acord, în principiu” cu lista obiectivelor propuse de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), printre care şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS. RĂMÂI PE EVZ pentru a afla mai multe detalii despre acest document. Premierul Ponta a susținut că nu știa lista obiectivelor propuse de CNSC.

Potrivit documentului CNSC, şi pe care Ponta l-a agreat, aceste instituţii sunt “instrumente politice” sau “structuri de poliţie politică de tip stalinist”.
Un alt “obiectiv imediat” al CNSC şi USL este “anularea restricţiilor de tip poliţie politică şi lustraţiilor”. De asemenea, cele două părţi sunt de acord ca preşedintele României să poată fi suspendat de către cetăţeni, “printr-un milion de semnături”.

Acordul dintre USL şi acest consiliu al societăţii civile are şi o serie de prevederi economice şi sociale. Printre altele, ar urma să fie elaborat un nou Cod al muncii, guvernul va renunţa la disponibilizăristaţiunile de tratament ar urma să fie administrate de pensionari “deoarece ei le-au construit” sau renunţarea la privatizarea Tarom, Cuprumin şi CFR Marfă. Contractul cu Roşia Montana Gold Corporation ar urma să fie anulat.
Mai multe obiective se referă la revoluţionari – ale căror drepturi urmează să fie restabilite la nivelul stabilit în 2004. USL este de acord “în principiu” ca ofiţerul Alexandru Gheorghe, care a participat la mitingul din Piaţa Universităţii, la începutul anului 2012, să fie reactivat.
CNSC, reprezentat de către preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Dogaru, anunţă, în acelaşi document, că doreşte “schimbarea regimului”, prin demisia preşedintelui României şi alegeri anticipate separate.
UPDATE 2:
Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că „este o nouă intoxicare tipică pentru B1 și stafful domnului Băsescu”. El a susținut că fiecare punct din documentul cu propunerile CNSC urma să fie discutat. „Documentul nu are nici o legătură cu USL-ul, acolo fiind lucruri aberante”,  a mai afirmat Ponta, care a acuzat-o pe jurnalista de la B1 care l-a chestionat în legătură cu această chestiune că nu știe limba română. El a susținut că nu a văzut niciodată „lista obiectivelor” propuse de CNSC-ul reprezentat de colonelul Mircea Dogaru și a întrebat, retoric, cine este acest colonel. La insistențele presei, Ponta a repetat că documentul CNSC nu are nicio legătură cu USL. 
UPDATE: Cererile CNSC ar transforma România într-un lagăr post-apocaliptic
Documentul pus în fața liderilor USL de către CNSC, numită de-a lungul materialului Societatea Civilă, cuprinde o listă de cereri, intitulată Obiective Imediate, și care este împărțită pe mai multe domenii de interes – social, politic, administrativ etc.

Aceste „Obiective imediate” cuprind cereri aberante într-un stat de drept, unele lăsându-te stupefiat. Sunt cereri de tip Revoluție populară, din vremea Rusiei bolșevice sau din celelalte mișcări comuniste din estul Europei, Cuba și America de Sud. Ponta, Chițoiu și Constantin și-au pus semnăturile pe acest document, declarându-se de acord „în principiu” cu toate cererile.
Iată mai multe exemple: 
La Capitolul A, Restaurarea Democrației, punctul 7 spune:

„Modificarea Constituției în sensul acordării dreptului de suspendare a președintelui de către cetățeni, printr-un milion de semnături (…)”. 

O asemenea posibilitate de suspendare a șefului statului nu există în nicio țară din Uniunea Europeană. 
La punctul 8 se cere: „Renunțarea la reforma administrativă a județelor”.
Vor controlul asupra TVR
La punctul 10, CNSC vrea să aibă controlul asupra TVR: „Consiliul de Administrație al televiziunii publice să aibă în componență doi reprezentanți ai CNSC”.
Mai departe, la punctul 19, se cere garantarea eradicării sărăciei: „Ridicarea nivelului de trai la un salariu minim garantat, pentru un trai decent și fără discriminare la coșul zilnic de hrană”.
Altă regulă instituită de CNSC, la punctul 21: „Abrogarea HG-urilor și OUG-urilor care au stabilit renunțarea la drepturile prevăzute în contractele colective de muncă, sporuri, al 13-lea salariu, tichete de masă, vacanță, creșă etc”. 
Dogaru visează la o nouă dictatură populară în care el să fie cenzorul suprem
Capitolul B începe cu o cerere halucinantă: controlul CNSC asupra tuturor instituțiilor statului. Iată paragraful:

„1. Asigurarea pârghiilor necesare, în vederea garantării realizării cererilor Societății Civile (cetățenilor) legitime. Astfel, solicităm ca în fiecare organ sau structură de putere și administrativă (Parlament, Guvern și Agențiile sale, ministere și alte organe ale Administrației Centrale, organele locale ale Puterii și Administrației etc.) să fie incluși 2-3 reprezentanți ai Societății Civile, experți și profesioniști în materie, care să formeze un birou de avizare a tuturor deciziilor și măsurilor cu caracter general, adoptate de organele respective și care vizează populația sau diverse organe și categorii ale acesteia. Acești reprezentanți ai Societății Civile vor fi persoane de legătură cu organele respective și ele trebuie consultate permanent în diverse ocazii.”
Practic, Dogaru cere liderilor USL – iar aceștia au fost „de acord în principiu” – anularea atribuțiilor tuturor instituțiilor statului și punerea acestora la dispoziția unor comitete populare, numite „Societatea Civilă”, ca pe vremea Revoluției Bolșevice. În fiecare instituție din România ar urma să există un birou în care niște „experți” din popor să devine cenzorii oricărui act executiv. 
La punctul 2, din Capitolul B (Dreptul de a monitoriza instituțiile statului) apare o altă solicitare incredibilă, din registrul „Dictaturii populare”:

„Măsuri privind asigurarea Societății Civile și a cetățenilor români pentru prezentarea doleanțelor lor periodic în mass-media românească, și în special a celei finanțate de către stat.”

Astfel, Dogaru vrea spațiu de emisie garantat la TVR, Radio Actualități etc.
Un pumn în gura intelectualității: desființați GDS!
La punctul 5 apare o lovitură de ciocan. CNSC vrea desființarea GDS!

„Desființarea Grupului de Dialog Social și înlocuirea sa cu un Consiliu Academic Civil Cultural și Spiritual sau CNSC în vederea stimulării contactului și dialogului Puterii cu Societatea”. 

GDS este o organizație independentă, non-guvernamentală, și nu poate fi desființată dacă așa vrea Guvernul. Delirul acestei formulări denoto pretenție dictatorială: nimeni nu mai are voie să vorbească în afară de CNSC. 
La Capitolul C, Munca, se cere demolarea tuturor reformelor în domeniul stimulării muncii și instituirea restaurației, sub forma unei dictaturi sindicale. CNSC vrea abrogarea Codului muncii, normarea obligatorie a muncii în cadrul multinaționalelor, abrogarea Legii dialogului social, renunțarea la disponibilizări. Punctul 8 este anacronic: „Administrarea stațiunilor de odihnă să fie făcută de către sindicate, iar stațiunile de tratament să fie administrate de către organizațiile de pensionari, deoarece ei le-au construit.”
Documentul mai cere asigurarea locurilor de muncă pentru tineri și pentru revoluționarii din 1989, crearea de noi locuri de muncă în administrația publică și, la sfârșit, urmărirea unui interes personal: „Acordarea drepturilor salariale și de pensie membrilor structurilor CNSC aflate în proces cu guvernul/angajatorul, pe toată durata procesului și cu prioritate (…)”.
Acordul între USL şi CNSC a fost semnat la 13 iulie. DOCUMENT EXPLOZIV
Sursa: evz.ro
CITIȚI ȘI:

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1