miercuri, 3 octombrie 2007

NICULAE GOIA - UN SECURIST PENSIONAR "PATRIOT ",CU O PENSIE ANUALA DE APROAPE 15000 EURO

ANDREI BADIN publica cate ceva despre un securist pensionar

Pensia securistului din Iran

Posted: 01 Oct 2007 01:42 PM CDT


"A fost pana in 2005 director adjunct la Serviciul de Informatii Externe (SIE). Acum este ambasador al Romaniei in Emiratele Arabe Unite. Prilej insa de a afla de pe siteul Ministerului Afacerilor Externe amanunte despre biografia fostului sef al spionajului extern romanesc. Interesant ca acum MAE devoaleaza activitatea ca spion al fostului sef adjunct al SIE. De fapt, numai o parte din ea. Si avem ce sa aflam despre Niculaie Goia.Inca din 1979 a intrat in MAE, probabil cam tot din vremea aia si in DIE, securitatea externa comunista. Pensia de securist a lui Goia conform declaratiei de avere este de 46.000 de lei pe an, aproape dublu decat leafa de ministru plenipotential in MAE de 26.400 lei.CV-ul lui Niculaie Goia de pe siteul MAE.
Din 1979 pleaca si la post in Republica Democrata Yemen, unul din aliatii lui Nicolae Ceausescu. Din 1986 pleaca insa in Iran unde sta pana in 1990. Intr-un cuvant, Goia este unul din putinii martori despre care stim ca cunoaste detalii despre ultima vizita externa a lui Ceausescu, in 15-18 decembrie 1989, la Teheran, la aliatul sau iranian. Probabil ca Goia stie foarte multe lucruri despre Iran si colaborarea cu Romania. Din 1991 pana in 1995 a fost consilier la Ambasada Romaniei in Japonia. "Descoperirea" lui Goia are loc in 1997 cand este numit sef al Directiei Cooperare euro-atlantica si Relatii Externe in SIE. Adica, in traducere libera, martorul important al vizitei lui Ceausescu la Teheran ne-a bagat in NATO. Razbunarea istoriei."

Un exemplar dragalas ,"patriot", cu o pensie dimensionata corespunzator de sefii sai pe marimea tacerii din jurul sau...


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1