duminică, 1 mai 2011

LOVITURĂ DE TEATRU: Vîntu îi predă Realitatea lui Elan Schwartzenberg!

LOVITURĂ DE TEATRU: Vîntu îi predă Realitatea lui Elan Schwartzenberg!: "

ACTUALIZARE 5: Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Realitatea TV că de ieri este proprietarul a 92 la sută din acţiunile postului. El i-a declarat jurnalistului că vrea să participe luni seara la o emisiune specială la Realitatea TV la care să fie intervievat de toţi jurnaliştii respectabili ai postului.
ACTUALIZARE 4:Voi da mai multe detalii luni, când voi anunța o conferință de presă“, a declarat pentru paginademedia.ro Elan Schwartzenberg, fără a da alte amănunte.
ACTUALIZARE 3: Sebastian Ghiță către angajați: Am resursele financiare și energia psihică să duc acest contract până la capăt indiferent de cine este proprietar”. Paginademedia.ro vă prezintă în continuare scrisoarea lui Ghiță către angajații Realitatea TV.
ACTUALIZARE 2: Potrivit ultimelor informații paginademedia.ro, ieri, vineri 29 aprilie, Elan Schwartzenberg și cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuț și Ioana au fost în Cipru pentru perfecta datele afacerii. Discuțiile au vizat întregul pachet deținut de copiii lui SOV la Bluelink Communcazioni, firma care deține pachetul majoritar la Realitatea TV.
ACTUALIZARE 1: Sebastian Ghiță a declarat pentru paginademedia.ro că predarea postului de știri către Elan Schwartzenberg nu schimbă cu nimic contractul de manangement pe care acesta îl are la Realitatea TV.
Sorin Ovidiu Vîntu urmează să anunțe luni, potrivit unor surse Impactnews, predarea trustului Realitatea-Cațavencu omului de afaceri Elan Schwartzenberg. Conform acelorași surse, contractului de management al lui Sebastian Ghiță nu va fi afectat.
Potrivit surselor Impactnews, anunțul pe care urmează să-l facă Sorin Ovidiu Vîntu în cursul zilei de luni se referă la vânzarea trustului Realitatea-Cațavencu.
Numele celui care urmează să preia trustul este Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, un nume vehiculat chiar de la începutul scandalului dintre Vântu și Ghiță. Cu toate acestea, conform acelorași surse, Ghiță va rămâne manager al Realității TV.
Înainte să fie încarcerat la Direcția de Cercetări Penale, Vîntu a declarat că Sebastian Ghiță este doar o unealtă în mâinile președintelui Băsescu, dar că-i pregătește acestuia din urmă o surpriză, pe care o va anunța luni.
Întrebat dacă datele problemei se schimbă în contextul în care Sorin Ovidiu Vîntu i-a vândut Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg, actualul manager al postului de știri a declarat pentru paginademedia.ro: “Absolut deloc, contractul este semnat pe cinci ani de zile între două companii din România și nu poate fi desfăcut decât în instanță“.

Ghiță, declarații cu subînțeles: “În România a dispărut demult elanul”

Managerul de la Realitatea TV a declarat ieri pentru Adevărul că „Diferenţa dintre România şi Norvegia este că în România a dispărut demult elanul“. Acesta nu a vrut să explice atunci care este sensul acestei “zicale”.
Sebastian Ghiță nu a dorit să facă alte declarații pentru că le-a promis colegilor de la Realitatea TV că nu se va implica în războiul declarațiilor.

Ghiță: Dispun de resursele financiare si energia psihica necesare sa duc acest contract pana la capat

“Vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat”, spune Sebastian Ghiță într-o scrisoare trimisă astăzi angajaților Realitatea TV.
Paginademedia.ro vă prezintă integral mesajul de astăzi al lui Sebastian Ghiță:
“Dragi colege şi colegi,
Vreau să vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat. Domnul Sorin Ovidiu Vântu, deşi acţionează ca atare, nu este din punct de vedere juridic acţionar al companiei, deci nu are nicio calitate legală să vorbească în numele Realitatea TV.
Faptul că fiica şi fiul dânsului sau alţi acţionari reali ai televiziunii vor fi înlocuiţi din companiile din Cipru, nu afectează cu nimic contractul meu. Acest contract se supune legilor din România şi nu poate fi reziliat decât prin decizia unei instanţe din România. Până când o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens nu se va lua – şi, în opinia mea, lucrul ăsta nu se va întâmpla în următorii ani , rugămintea mea este să vă faceţi în continuare treaba cu calm şi să acţionaţi corect faţă de voi şi de staţie.

“Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are “€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe REALITATEA.NET”

Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are “€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe [1]REALITATEA.NET [2] şi nimeni nu are dreptul să vă ceară să nu relataţi corect subiectul de presă care a ajuns, din păcate, dispută întreţinută de dl . Sorin Ovidiu Vântu şi “€œprietenii” domniei sale din Consiliul de Administraţie împotriva mea. Şi, în general, niciun subiect pe care voi îl consideraţi de interes nu poate fi “oprit”.
Când am preluat acest contract, toată lumea ne-a acuzat, pe la colţuri, că ne-am vândut lui Victor Ponta şi PSD-ului. Acum, însuşi tatăl unora dintre acţionari ne acuză public că suntem unealta lui Traian Băsescu. Tragi-comic, nu?

“Când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine”

Aşa cum ştiţi mai bine ca mine, când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine într-o instituţie mass-media; adică în echilibru şi echidistanţă faţă de toată lumea. În România de azi, o Românie a valorilor inversate, un lucru real şi de bun-simţ pare “exotic” şi ne-credibil, se pare.

“Rămân aici, nu plec nicăieri”

Eu cred că doar așa, păstrându-ne credibilitatea, obiectivul meu de business, acela de a pune pe plus Realitatea TV și de a obține un profit din această operațiune va fi mai ușor de îndeplinit. Rămân aici, nu plec nicăieri, dispun de resursele financiare și energia psihică necesare să duc acest contract până la capăt. Indiferent de cine este azi sau va fi mâine proprietar.
Vă multumesc, spor la treabă,
Sebi
"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1