joi, 3 martie 2011

o curva-n plus,o generaleasa in fusta a produs subiectul bestsellerului : Azi, aventuri loteristice cu morcovita Liliana Ghervasuc Mincă

o curva-n plus,o generaleasa in fusta a produs subiectul bestsellerului:
IPOCRIZIE: Azi, aventuri loteristice cu morcovita Liliana Ghervasuc Mincă: "
Azi am auzit ceva, da’ nu ştiu dacă e adevărat.

Când încă nu se măritase dar se vopsise la inteligenţă cu roşu-portocaliu Lilianei Ghervasuc i se spunea Lilişor doi morcovi. Cică unul îl avea în cap, al doilea în poşetă. Când apărea iritată la televizor se spunea că celui din poşetă i se terminaseră bateriile. Hehehe …

Păi de la o vreme se pare că e mare criză energetică în ţara asta şi bateriile par a lipsi cu desăvârşire dacă ne uităm la spumele pe care madam lilişor le face pe la televizor. Phaiii … ce se mai strofoacă săraca din cauză de corupţie.

Dar pare a fi uitat că în perioada în care era şefă la Loteria Naţională, cocoţată acolo Felix, şeful său.

Păi să ne mai amintim, şi pentru ca tembelul ăla care tot apare de vreo ccâteva zile să nu mai spună că … comentăm comentarii răutăcioase, să ne amintim ce scria presa acum nu foarte mult timp.

Din primul aflăm că Loteria făcea sponsorizări pentru ca şefa ei să primească premii VIP.

Loteria face sponsorizari, sefa primeste premii VIP


Marti, 05 Februarie 2008

Presedintele-director general al Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR), Liliana Ghervasuc Minca, pare sa fie foarte darnica atunci cand vine vorba de banii institutiei, anunta Adevarul in editia de marti. Asta mai ales daca beneficiari sunt institutii sau fundatii de care aceasta se simte apropiata sufleteste. Exemplul cel mai elocvent il constituie sponsorizarile acordate de sefa Loteriei Romane institutiilor de invatamant pe care le-a absolvit.
Astfel, Colegiul National de Aparare a primit din partea Loteriei Romane 20.000 RON, in septembrie 2006, la doar cateva luni de zile dupa numirea in functie a Lilianei Ghervasuc. Universitatea Nationala de Aparare Carol I avea sa primeasca, de asemenea, o “atentie” importanta din partea fostei studente Liliana Ghervasuc.

Astfel, institutia a beneficiat de o sponsorizare de 20.000 de euro, in decembrie 2006, din partea Loteriei conduse de Liliana Ghervasuc, pentru “proiectarea si construirea unei fantani ornamentale care va fi amplasata in scuarul central al institutiei, in vederea ridicarii nivelului de reprezentare a universitatii la standardele cerute de integrarea in Uniunea Europeana”.

Printre “realizarile” cele mai recente ale Lilianei Ghervasuc Minca se numara si primirea premiului special pentru activitatea manageriala desfasurata in 2007, “Superlativele VIP”. Anuntul este postat chiar si pe site-ul oficial al Loteriei Romane. Insa premiile “Superlativele VIP” sunt decernate de revista VIP, in conducerea careia se afla Cristian Paul Brancu, de asemenea director executiv al Fundatiei Amfiteatru.
Fundatia Amfiteatru este, de asemenea, “abonata” la sponsorizari din partea Loteriei Romane. Ultima dintre ele, in cuantum de 8.000 RON, a fost primita de Fundatia Amfiteatru chiar in decembrie 2007, atunci cand Liliana Ghervasuc Minca a fost premiata in cadrul evenimentului “Superlativele VIP”.

Sefa Loteriei Romane a mai fost “atenta” cu Fundatia Amfiteatru si in noiembrie 2006, cand i-a acordat o sponsorizare de 700 milioane de lei vechi. Directorul Fundatiei Amfiteatru, George Popescu, declara ca nu stie nimic despre niciun premiu care sa-i fi fost acordat sefei Loteriei. Cat despre sponsorizarile primite, George Popescu sustine: “Exista pe site-ul Loteriei un program de alocare sponsorizari pe care l-am gasit si noi si l-am accesat!”.
Intrebata despre sponsorizarile acordate institutiilor de invatamant pe care le-a absolvit, Liliana Mincă a raspuns paralel: “Eu ma simt apropiata sufleteste si de oamenii cu probleme de sanatate, carora li s-au acordat 40% din sponsorizarile Loteriei!”.

Apoi aflăm că cel mai mare primar român, Piedone cel de 250 de kile, coleg de partid al lui Lilişor, primea sponsorizări de la Lilişor:

Sefa Loteriei l-a sponsorizat pe Piedone


Joi, 07 Februarie 2008
Loteria Romana, condusa de conservatoarea Liliana Mincă, a sponsorizat cu sapte mii de euro un ONG apartinand colegului de partid Cristian Popescu. Cu banii primiti, organizatia trebuia sa editeze, in 2007, un “minighid” al cetateanului european, o coala A4 transformata in pliant, informeaza Gardianul.

Conform site-ului Loteriei Romane, compania condusa de conservatoarea Liliana Ghervasuc Minca aloca suma de 7.000 de euro catre Asociatia pentru Protectia Cetateanului (APC), condusa de colegul sau de partid, Piedone.

Banii erau destinati, conform mentiunii de pe site-ul institutiei, “consolidarii sistemului de protectie si siguranta a cetateanului prin editarea unui Minighid al Cetateanului European”.
Ghidul, de fapt o fila A4 tiparita fata-verso si pliata in trei, contine, in principal, o colectie de adrese si numere de telefoane ale institutiilor mai importante ale administratiei centrale si ale directiilor acestora din Capitala.

In plus, documentul mai contine doua citate, unul din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si unul din Constitutie, si o sectiune de reclama pentru asociatia condusa de Piedone.

Pe langa acestea, o alta sectiune contine o fraza in care este explicat la modul general felul in care cetatenii se pot adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg si o alta dedicata modului in care pot fi contestate deciziile Caselor de Pensii.

Cristian Popescu a declarat ca ghidul a fost editat si tiparit in “cateva zeci de mii de exemplare” si distribuit in intreaga tara de “cativa tineri”.

“Am chitante pentru absolut orice leu cheltuit. Ma asteptam ca, mai devreme sau mai tarziu, aceasta problema sa fie ridicata si de aceea am gestionat cu mare atentie banii primiti”, a mai declarat Piedone.

Sau că înainte de plecare din loterie, morcovita Lilişor i-a făcut oarece cadouri de mulţumire lui Felix, şeful său.

Sefa de la Loterie face afaceri cu Voiculescu

Luni, 19 Ianuarie 2009
Directorul Loteriei, Liliana Mincă, a inchis tipografia proprie a Loteriei si a dat contractele de tiparire de bilete si a revistei Loto-Prono unor firme controlate de familia lui Dan Voiculescu.

Aflata la un pas de plecare din fruntea Loteriei, Liliana Minca (fosta Ghervasuc), pusa in functie de Partidul Conservator (PC) din care face parte, nu lasa institutia intr-o situatie prea buna, informeaza Adevărul

Stocul de bilete loteristice disponibil in depozitele din Bucuresti si din tara este la limita, iar acest lucru s-a produs din cauza faptului ca sefa Loteriei a facut tot posibilul pentru a le pune cateva contracte pe tava tipografiilor Intact, controlate de familia presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Pastrata in functia de sef al Loteriei chiar si dupa ce partidul din care face parte – PC – s-a retras din Guvernul Tariceanu, Liliana Minca tine cu dintii de functie si in vremea cabinetului Boc.

Dupa impartirea portofoliilor in noul Guvern, intre PSD si PD-L, functia de director al Loteriei le-a revenit pedelistilor. In urma cu cateva zile, Liliana Minca a negociat cu sefii PD-L trecerea la acest partid, potrivit unor surse democrat-liberale.

Bun. Acum să vedem şi alte aventuri ale lui Lilişor… Cică ar avea pe mănă vreo 12.000 de euro care i s-ar fi lipit când a vârât-o visteria unei firme unde a lucrat în urmă cu câţiva ani.


Liliana Ghervasuc, prinsă cu mâna în banii altora


Autori: Liliana Năstase, Ionel Stoica

Publicat: Vineri 8 feb 2008

Firma la care a fost angajată până în 2003 o acuză pe actuala şefă a Loteriei că şi-a “însuşit” aproape 12.000 de euro.
Preşedinta Loteriei Române, Liliana (Ghervasuc) Mincă, a susţinut întotdeauna că a fost numită în fruntea Companiei Naţionale pe criterii de competenţă şi că a avut un traseu profesional impecabil. “Adevărul” prezintă dovezi potrivit cărora, la una dintre societăţile comerciale unde a lucrat, şi-ar fi “tras” o parte din bani. Ghervasuc a omis să-şi prezinte în CV-ul postat pe site-ul instituţiei anumite aspecte profesionale şi, mai mult, nu a precizat că o bună perioadă de timp a ocupat funcţia de secretară.

Potrivit datelor de la Oficiul de Muncă, Liliana Ghervasuc a absolvit, în 1988, Liceul de Chimie Industrială nr. 5 Bucureşti. Ulterior, a fost repartizată la întreprinderea “Steaua Roşie” Bucureşti, în funcţia de muncitor practicant mecanic maşini utilaje.

După Revoluţie, a fost angajată, prin transfer, la Ministerul Industriilor în funcţia de dactilograf. Apoi, a urmat un curs de stenografie şi secretariat, finalizat în 6 aprilie 1990. În 1992, Ghervasuc mai adaugă la “colecţia de diplome” şi un curs de formare analişti-programatori asistenţi pe microcalculatoare IBM. CV-ul oficial al Lilianei Ghervasuc arată că în perioada 1989 -1993 a fost funcţionar în cadrul Ministerului Industriilor la direcţiile financiară, administrativă şi aprovizionare, fără alte detalii.

Omisiunile din CV

Conform CV-ului, în perioada 1993-2000, Ghervasuc a lucrat pe funcţia de asistent-preşedinte la reprezentanţa firmei Balli Grup PLC Londra. Firma se ocupa, printre alte domenii de activitate, cu comerţul de produse militare româneşti. Reprezentantul societăţii britanice în România era gen. Victor Athanasie Stănculescu. În realitate, timp de şase ani, Liliana Ghervasuc a lucrat la Balli Trading LTD, în funcţia de… secretară, pentru un salariu fix de 100 USD. Ulterior a fost numită asistent preşedinte la Balli.

Director executiv doar un an, nu trei

Timp de trei luni, Ghervasuc a primit salariu din două locuri, potrivit registrelor Oficiului Forţelor de Muncă. Ea nu-şi dăduse demisia de la Balli, însă s-a angajat, în mai 2000, la SC Fippi International SRL pe funcţia de director comercial. Societatea este reprezentantul în România al Fippi SpA Italia, unul dintre cei mai importanţi producători europeni de scutece pentru copii şi adulţi. Între septembrie 2001 şi octombrie 2002, Ghervasuc a fost director executiv cu un salariu de aproximativ 107 milioane de lei. În CV-ul oficial se arată că şefa Loteriei a ocupat funcţia de director executiv în toţi aceşti trei ani.
Avocaţii Fippi: “Şi-a însuşit 11.971 euro”

În final, “despărţirea” Ghervasuc-Fippi International a fost mediată de judecători. Chiar dacă şi-a dat demisia, Liliana Ghervasuc a susţinut că trebuie despăgubită cu aproximativ 750 milioane de lei, reprezentând şase salarii şi alte drepturi salariale. Numai că societatea a depus la instanţă acte din care reieşea că Liliana Ghervasuc şi-ar fi însuşit bani dintr-un contract.

“După plecarea din societate a reclamantei s-a constatat de către contabilul autorizat că fosta noastră angajată a produs o pagubă însemnată subscrisei, prin însuşirea sumei de 11.971 euro, rezultată dintr-un export către firma Krimeea Wine Import Ltd.”, au susţinut avocaţii Fippi International. Ei au arătat că această imputare s-a transformat într-o datorie, care poate fi executată oricând.

Demisia era… solicitare pentru şase salarii

Fippi mai susţinea că Ghervasuc a obţinut fraudulos dreptul la plata salariilor. Administratorul Claudio Guarneiro, cel care a semnat demisia, nu ştia limba română. “Decizia a fost redactată personal de reclamantă şi a fost semnată de reprezentantul societăţii noastre, care a crezut că este vorba de o simplă demisie”, mai arată Fippi. După mai multe termene de judecată, societatea a acceptat să stingă litigiul şi să-i dea o parte din bani, oprind practic suma pe care Ghervasuc şi-ar fi însuşit-o în mod fraudulos. Liliana Ghervasuc a fost de negăsit ieri. În urma solicitărilor telefonice repetate, secretara Lilianei Ghervasuc ne-a transmis că şefa Loteriei este ocupată cu negocierea contractului colectiv de muncă.

Şefa Loteriei şi Hahui se cunosc de la ANCEx
Înainte de a fi şefa Loteriei, Liliana Ghervasuc a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Control al Exporturilor (ANCEx) – după cum menţionează în propriul CV Interesant este faptul că firma de avocatură “Hahui şi Asociaţii” a reprezentat, în instanţă, şi ANCEx, de-a lungul timpului. Coincidenţă, “Hahui şi Asociaţii” a fost desemnată să reprezinte Loteria la scurt timp după ce Ghervasuc a preluat şefia instituţiei.

Încercările noastre de a contacta “Hahui şi Asociaţii” s‑au dovedit, ieri, zadarnice. Casa de Avocatură ne-a transmis totuşi un “Drept la replică”. În conţinutul acestuia, “Hahui” nu a făcut altceva decât să prezinte situaţia exact cum au arătat şi jurnaliştii “Adevărul”. În plus, Hahui a transmis alt document decât cel care făcea subiectul articolului “Liliana Mincă s-a grăbit să schimbe avocaţii Loteriei”. (Cristian Vasilcoiu)

După plecarea din societate a reclamantei s-a constatat de către contabilul autorizat că fosta noastră angajată a produs o pagubă însemnată subscrisei, prin însuşirea sumei de 11.971 euro, rezultată dintr-un export către firma Krimeea Wine Import Ltd Fippi International

Şi-a modificat CV-ul!
Cu toate că nu a dat curs solicitării formulate de cotidianul “Adevărul” în legătură cu inadvertenţele din CV, Liliana Ghervasuc Mincă şi-a modificat aseară, în jurul orei 19, datele din “mapa profesională” publicată pe site-ul Loteriei Naţionale! Astfel, după aproape doi ani în care şi-a postat pe site-ul Loteriei un CV cu date nu tocmai reale, Liliana Mincă şi-a reamintit, brusc, adevărul: de-a lungul carierei a fost muncitor practicant, dactilografă şi secretară!

Şi cum nu se poate să încheiem decât într-o notă … a la Caţavencu să vedem şi un articol foarte educativ de prin 2010:

Liliana Mincă joacă tare la 2/69


14 Apr 2010
Liliana Mincă este o femeie fatală. Fatalitatea este direct proporțională cu găurile pe care le lasă în urmă Lilișor, prin locurile pe unde a trecut ca angajată. A lucrat ca dactilografă la Balli, firma lui Victor Atanasie Stănculescu. I-a făcut capul mare generalului Ghipsulescu, a pus mîna pe un împrumut, a dispărut în ceață cu datoriile neplătite. Concomitent cu Balli, a lucrat ca director comercial la firma Fippi International. I-a pus bulanul în brațe patronului italian, un moșcotano libidinoso, care s-a trezit tîrziu că a rămas fără un autoturism Ford și 6 miliarde de lei și fluieră și acum a pagubă. De la Agenția Națională de Control al Exporturilor a plecat cu informații rușinoase, pe care le folosește cu succes împotriva adversarilor politici, în calitate de membru PC și candidat la parțialele parlamentare, în Colegiul 19.

Cîtă vreme a condus Loteria, instituția a ajuns pușculița polițiștilor, sereiștilor și sepepiștilor, cu care s-a înțeles de minune în casele conspirative. Cu banii ce dădeau pe din lături de la Loterie, ca gulerul de bere dintr-o halbă fără măsură, Lili și-a cumpărat protecția lui Voiculescu-Felix, sponsorizînd candidații partidului în alegeri. Madam Loto, cum îi zic cunoscătorii, a gestionat cele mai controversate cîștiguri din istoria lui 6/49. Perechea ei reală ar fi trebuit să fie Ogică. N-a avut noroc să-l ia de bărbat, dar niciodată să nu zică niciodată. S-a măritat tîrziu, la vîrsta la care o țărancă din Botoșani, de unde e originară, devine mamaie. Ca să nu rămînă singură cu numele Ghervasuc, madam Loto s-a mai încuscrit cu încă două nume de rezervă, rezervistul SRI Nelu Mincă și bancherul Mihai Bogza de la Bankcoop. Mincă părea mai ofertant, că pînă la rivuluțiune a fost colonel de Securitate, iar actualmente este director de hotel în stațiunea Saturn și liderul conservatorilor din Mangalia.


Prevăzătoare din fire, Liliana a jucat pe varianta 2/69: și-a pus pirostriile cu Mincă, dar se bucură de farmecele lui Bogza și se lasă vrăjită de ghiersul său irezistibil de devalizator de bănci, că la asta se pricepe de minune, după ce a țepuit Banca Religiilor. Nunta n-a fost ca-n povești, ci fix ca la ghiolbanii ajunși: rochie Agnes Toma cu 46 de diamante atîrnate pe post de beculețe și brelocuri, conduri de Cenușăreasă din horbotă, o juma’ de mie de invitați, restaurant “Paradiso” ca să se asorteze cu fericirea, muzichia lui Botgros și glasul Mariei Dragomiroiu, nota de plată cu cinci zerouri. Cea mai mare calitate a lui Mincă este că a pășit în lotul tinerelor speranțe care se apropie deja de 65 de ani. Drept care, Lilișor obișnuiește să-l lase în uichenduri singur acasă și să-și petreacă sfîrșiturile de săptămînă, dimineața cu Bogza, iar seara cu băieții, în budoarele conspirative ale securității naționale.
Totuşi, dacă stau să mă gândesc, nu cred că din cauza lipsei de baterii este isterică morcovita ci din cauză că nu îi mai întră regulat şi neregulat în ghiare sumele imense care îi îngrăşau conturile…

Am totuşi o mare nelămurire… de ce nu încearcă DNA-ul să îi facă nişte vizite şi matracucii ăsteia? Sunt aproape convins că s-ar găsi lucruri interesante.

P.S. Urmează se caut să văd cam ce găsesc legat de cazul Copos-Loterie. Cred că este un dosar extrem de educativ şi s-ar putea să găsi lucruri interesante care ne-ar putea releva multe chestii.
"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1