joi, 23 septembrie 2010

CARICATURA - CHARICATURES: Dela CHRISTIAN FEROVIARUL :Pachetul de masuri de salvare economica a Romaniei

CARICATURA - CHARICATURES: Dela CHRISTIAN FEROVIARUL :Pachetul de masuri de salvare economica a Romaniei

STATISTICA si cenzura lu' PRIGOANA - de pus in rama !

EU ZIC SA NU VA MAI UITATI PE STATISTICI SI SA NU MAI COMENTATI CA VA FACETI SANGE RAU DEGEABA!

STATISTICA ESTE CA UN BIKINI : DA FORMA APARENTELOR , DAR ASCUNDE ADEVARUL !


O ALTA SOLUTIE ESTE SA NU SE MAI PUBLICE STATISTICI - SA LE CENZUREZE PRIGOANA SI AI LUI, CASCADORII NEMULUI.... MA-SII!

comentariul original este coplesitor,iar vorbele politicienilor parca ar fi spuse cu chilotii pe ochi :

"
Cati oameni muncesc si cati nu muncesc in Romania: "

sursa foto: evz.ro


Conform datelor Institutului National de Statistica, in primul trimestru din 2010, populatia Romaniei a totalizat 21.462.186 persoane, dintre care 3.252.118 reprezinta numarul copiilor cu varsta mai mica de 15 ani, copii ce nu pot lucra din punct de vedere legal.


Mai raman astfel 18.210.068 persoane cu varsta de 15 ani si peste, cifra ce cuprinde 1.757.223 de elevi si studenti neimplicati in activitati productive.


Daca nu luam in considerare elevii si studentii, ajungem astfel la o populatie de 16.452.845 de persoane, dintre care 4.431.258 reprezinta numarul pensionarilor neinteresati sa mai lucreze.


Daca ii scadem si pe acestia, ajungem la un numar de 12.021.587 de persoane. Din acest numar, 1.358.240 reprezinta numarul femeilor casnice (45% provenind din mediul urban!), iar 925.301 reprezinta numarul persoanelor care din diverse motive nu muncesc.


Scazand din total si aceste persoane determinam astfel populatia activa ce totalizeaza 9,72 milioane de indivizi, dintre care 787.209 sunt someri.


Daca din populatia activa scadem somerii obtinem astfel populatia ocupata, respectiv 8.934.336 persoane, sau 41,6% din populatia Romaniei. Populatia ocupata cuprinde 1.039.317 lucratori familiali neremunerati (96% dintre acestia lucrand in mediul rural), respectiv persoane care-si exercita activitatea intr-o unitate economica familiala condusa de un membru al familiei sau o ruda, pentru care nu primesc remuneratie sub forma de salariu sau plata in natura (spre exemplu, gospodaria taraneasca este considerata o astfel de unitate).


Daca din populatia ocupata scadem si lucratorii familiali, ajungem la un total de 7.895.019 persoane. Dintre acestea, 1.728.838 reprezinta numarul lucratorilor pe cont propriu (72% sunt barbati, iar 17% provin din mediul urban), respectiv persoane de tipul intreprinzatorilor independenti (vanzatori ambulanti, taximetristi, meditatorii, femeile care ingrijesc copii etc) sau liber-profesionistilor (avocati, artisti, etc).

Ce mai ramane daca scadem si lucratorii familiali? Ramane un numar de 6,16 mil. persoane, dintre care 125.562 sunt patroni (77% provin din mediul urban), iar 6.035.042 salariati.

Din numarul total al salariatilor, 1.634.346 lucreaza in sectorul public (27% din total salariati), aici incluzand si companiile controlate de stat. Dintre acestia, 457.704 lucreaza in Administratie publica, Aparare si Asigurarile Sociale din sistemul public, 360.472 in invatamantul de stat, iar 322.928 in sistemul public de sanatate. Restul de 493.242 salariati lucreaza in celelalte ramuri ale economiei (145.309 in transporturi si depozitare, 62.268 in companiile de utilitati, 51.052 in industria extractiva, etc). De asemenea, un numar de 120.591 salariati (2% din total) lucreaza intr-o societate economica cu capital mixt (stat si privat).

Ajungem astfel la numarul salariatilor din sistemul privat – 4.280.105 persoane, respectiv 71% din numarul total al salariatilor, si 20% din populatie.

Per total, structura salariatilor este urmatoarea: 55% sunt barbati, 22.2% au studii superioare, 61,4% castiga mai putin de 1.100 de lei lunar, 9,6% castiga peste 1.752 de lei lunar, 75% lucreaza in mediul urban, 26,5% au lucrat in schimburi in T1.10, 98,6% au contract de munca permanent, iar 8% au varsta de 65 de ani sau peste (485.789 de persoane!!).

Sursa: INS – “Forta de munca in Romania: ocupare si somaj, in trim. I 2010″

"

GERULA ANONIMA zice: MAIMUŢICA SE VREA MARE ,VORBEŞTE DE SUSPENDARE (singura soluţie,Ponta,marş în p…mă-tii,nu ştii constituţie)




MAIMUŢICA SE VREA MARE ,VORBEŞTE DE SUSPENDARE (singura soluţie,Ponta,marş în p…mă-tii,nu ştii constituţie): "
FRUMUSEI BAIETEI - MAIMUTOII ASTIA ! Oare au timp sa si-o traga intre doua pauze parlamentare sau in cursa de Bruxelles unde se duc sa cunoasca euro-parlamentarele lor pe dinauntru ? Oricum - inpererecherea lor locala sau europeana e platita de prostimea care e pusa sa-i voteze in timp ce ei se cauta de paduchi !


TEXT ORIGINAL :
Când Dumnezeu a împărţit prostia,nesimţirea şi tupeul , lui Ponta i–a dat din plin din fiecare. Deci, după ce aseară la B1 tv. Băsescu l-a făcut muci,ştergînd pe jos cu tupeistul Ponta,acesta iese la rezbel , declarînd că în momentul în care Traian Băsescu va promulga legea privind sistemul unitar de pensii publice, PSD va declanşa procedura de suspendare a acestuia din funcţia de şef al statului, întrucât în acest moment vor fi întrunite toate condiţiile pentru o asemenea acţiune deoarece ,zice el ,prin promulgarea acestui act normativ, preşedintele Băsescu va legitima frauda care s-a produs în Parlament. El a argumentat că prin eventuala promulgare a legii pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor, considerată “frauduloasă” de PSD, Traian Băsescu ar încălca art. 80 alin (2) din Constituţie.Prevederea invocată de Ponta precizează că “preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”, iar “în acest scop, preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Singura soluţie,Ponta,marş în p…mă-tii,nu ştii CONSTITUTIE,ARTICOLUL 77

(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.

(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea. De fapt,lucrurile stau niţel altfel,pe ici,pe colo,prin punctele esenţiale Cum sa conteste presedintele o decizie a plenului? Validitatea votului a fost consfintita prin respingerea revotarii in plen; Problemele procedurale ale parlamentului nu’l privesc pe presedinte(abia asta ar fi o incalcare a constitutiei)in plus presedintele nu poate promulga o lege contestata la CCR deci asteapta decizia . Ponta nu renunţă la gargara maoistă şi cu fiecare ieşire în public se cufundă tot mai mult în ridicol.

"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1