duminică, 12 septembrie 2010

Robert TURCESCU : Toată lumea “bună” ştia încă din februarie 2001 că Nicolae Popa este în Indonezia. Iată confirmarea!

Toată lumea “bună” ştia încă din februarie 2001 că Nicolae Popa este în Indonezia. Iată confirmarea!: "

Vreme de aproape noua ani autoritatile romane au stiut ca Nicolae Popa se ascunde in Indonezia. Confirmarea vine de la MAE printr-un document oficial dat publicitatii pe 4 decembrie 2009. In actualul context, acest document capata o greutate aparte. Ramine de aflat cine era in februarie 2001 ambasador la Jakarta, ca ministru de Externe stim prea-bine cine era…


Conform datelor existente in arhiva Ambasadei Romaniei in Indonezia, Nicolae Popa s-a prezentat in ziua de 13 februarie 2001 la sediul misiunii din Jakarta si a solicitat prelungirea valabilitatii pasaportului simplu, aceasta data fiind cu un an inainte de ziua in care a fost emis mandatul de arestare“, explica Ministerul de Externe intr-o serie de precizari facute presei pe 04.12.2009.


MAE adauga ca Ambasada Romaniei la Jakarta a prelungit pasaportul simplu pana la data de 16 iulie 2004, conform normelor legale in vigoare la acea data.


Motivul prezentat de cetateanul roman pentru aceasta prelungire a fost necesitatea de a avea un pasaport simplu valabil pe o perioada mai mare de 6 luni, astfel incat sa poata obtine viza indoneziana“, spune MAE.


Ministerul de Externe adauga ca Ambasada Romaniei la Jakarta a prelungit pasaportul simplu pana la data de 16 iulie 2004, conform normelor legale in vigoare la acea data.


De asemenea, MAE precizeaza ca in urma verificarii arhivei Ambasadei Romaniei la Jakarta, Nicolae Popa nu a mai solicitat niciun fel de serviciu consular misiunii diplomatice dupa data de 13 februarie 2001.


Avand in vedere ca mandatul de arestare a fost emis in ianuarie 2002, la momentul prelungirii pasaportului simplu de catre Ambasada Romaniei la Jakarta Nicolae Popa nu figura cu vreo interdictie in baza careia acest serviciu consular sa ii fie refuzat“, mentioneaza MAE.


Nicolae Popa nu figureaza in evidentele MAE ca detinator de pasaport diplomatic sau de serviciu.


In perioada in care i-a fost prelungit pasaportul lui Nicolae Popa, ministru de externe era actualul presedinte al Senatului, domnul Mircea Geoana.


Ambasadorul Romaniei la Jakarta in perioada iunie 2002 – august 2006 a fost Gheorghe Savuica, tatal mult mai cunoscutei playmate Dana Savuica.


Si inca o precizare: Popa a avut pasaport valabil pina in iulie 2004, deci pina cu citeva luni inainte de alegerile prezidentiale cistigate de Traian Basescu in competitia cu Adrian Nastase…

"

"Eu, fiul lor. Dosar de securitate" - o carte document despre Dorin Tudoran

"Eu, fiul lor. Dosar de securitate" - o carte document despre Dorin Tudoran: "

fiul-lor-dosar-securitate-dorin-tudoran


Saptamina aceasta va apare in librarii volumul 'Eu, fiul lor. Dosar de securitate', o carte despre poetul si publicistul Dorin Tudoran scrisa insa de altii. Asa cum declara scriitorul, nu el a scris aceasta carte, ci ea l-a scris pe Dorin Tudoran.
<br

"

IoanvickdraG Google Carikatura /screen capture 2010-9-12-12-22-14

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1