sâmbătă, 27 decembrie 2008

Mesajul Regelui Mihai de Anul Nou 2009


Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I cu ocazia Anului Nou 2009


Romani,

Țara noastră a incheiat cel de-al doilea an ca membru al Uniunii Europene. Apartenența la NATO și la Uniunea Europeană lucrează in favoarea democrației, libertății și stabilității. Nu este, insă, de ajuns. Viața politică și alegerile anului 2008 arată cat de importantă este lucrarea neintreruptă a societății, a oamenilor, pentru a menține și a intări instituțiile democrației și libertății. Sunt incredințat că ințelepciunea și voința romanilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsă.

Vine o vreme de incercări pentru lumea liberă. Dezechilibre economice vor afecta democrațiile lumii. Romania, nevindecată deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal și respectabil fără instituții solide, predictibile și servite cu loialitate. Viitorul Romaniei este in mana instituțiilor, nu a oamenilor care le servesc.

In anul care incepe, va conta fiecare gest romanesc, pe arena politică și economică mondială. Etica instituțională nu este opțională. Rostul Romaniei, in momentele viitoare de criză economică, va depinde de comportamentul celor care ii reprezintă interesele.

Sistemul instituțional respectabil este cheia stabilității țării. Pentru aceasta, Romania are nevoie să-și dăltuiască o Constituție care să dea un rol limpede, neechivoc și complementar instituțiilor Statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru tradițiile noastre. Este singura soluție pentru salvarea democrației și a demnității noastre.

Așa să ne ajute Dumnezeu!


Mihai R

Castelul Săvarșin, 26 decembrie 2008


Ce que vous pouvez faire à partir de cette page :

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1