sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Un articol extrem de interesant despre datoria Germaniei catre Romania !

Dan POPA are  un articol extrem de interesant despre datoria Germaniei catre Romania !
Poate fi citit pe situl  http://hymerion.ro/  in original sau aici in copie ......

Poveste de toamna. Ce mai face dl. Gelu Voican Voiculescu? Si cum mai stam cu creanta BNR asupra Germaniei?

---------------------------------------------------------------
de Dan POPA 


Un fel de factoring pe sume foarte mari, de ordinul miliardelor de euro.
Acum, traducerea:
Germania are o datorie fata de Romania. Documente doveditoare se gasesc atat in Germania, cat si la Basel si chiar la Moscova. Despre datoria asta se stiedestul de putin si nici nu se doreste multa publicitate. Unii invoca numele luiGelu Voican Voiculescu, care ar fi facut un drum pana hat in Elvetia. Altii invoca numele altor oameni de afaceri dispusi sa faca o fundatie privata prin intermediul careia datoria aia sa fie vanduta rusilor, care orisicat, au o putere mai mare de negociere cu Germania decat o avem noi.
Sunt invocate discutii aproape oculte, in care apare numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu, intelegeri la Cotroceni, discutii chiar la cel mai inalt nivel cu partea rusa.
Romania postcomunista a impus retrocedarea integrala a proprietatiilor nationalizate in anii 40. Cum sa explici insa, ca Guvern, ca inlaturarea nedreptatii comuniste se rezuma doar la retrocedari si nu si la lamurirea relatiilor comerciale?
In fine…
“Pe scurt situatia ar fi urmatoarea: rusii au verificat in arhivele lor de la Moscova, unde sunt  depozitate nu numai arhivele CAER, dar si cele ale armatelor din fostul Tratat de la Varsovia. Au descoperit faptul ca intre 1945 si 1952 rusii au “colectat” si au transportat la Moscova documente si arhive din mai toate institutiile din Romania, acolo unde ei aveau interese pe termen scurt si lung. Au scos astfel din tara cam tot ce au gasit interesant. De la MAE, BNR, MF, Ministerul Apararii, dar si din alte institutii. Asa se face ca BNR nu a reusit sa gasesca mai nimic in propria ei arhiva despre sold.
Astazi mi s-a spus telefonic ca, la Moscova, la cel mai inalt nivel, se analizeaza posibilitatea ca BNR sa vanda creanta Germaniei catre Administratia Prezidentiala de la Kremlin, la un pret pe care rusii il vor plati pe loc, urmand ca ei sa-si recupereze investitia de la guvernul condus de Angelika Merkel. Stirea asta este senzationala fiindca poate urgenta finalizarea acestui proiect, practic in doar”, scrie unul dintre personajele “Este obligatoriu ca grupul nostru (doar noi trei, la care, eventual se pot adauga si alte persoane, functie de negocierile pe care le vom purta in aceasta toamna) sa finalizeze formarea Fundatiei sau Asociatiei, precum si obtinerea autorizatiilor necesare din partea BNR;
O delegatie din partea noastra este asteptata sa mearga la Moscova (undeva pe la sfirsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie), care sa scotoceasca in arhivele secrete pe care rusii ni le vor pune la dispozitie (dar numai cele aferente soldului).  Mi s-a precizat ca este absolut total interzis (chiar pentru cercetatorii si istoricii rusi !) de a se umbla in aceste arhive, dar pentru acest proiect ei vor obtine o derogare si vom putea cerceta vreo 2 – 3 saptamini aceste arhive.
Acest proiect (soldul) nu poate fi amestecat cu proiectul Tezaurului, chiar daca partile sunt aceleasi; rusii recomanda, cu tarie (!!!) ca BNR sa nu amestece cele doua proiecte, in sensul ca de Tezaur sa se ocupe, pina la finalizare, doar Guvernatorul, iar de proiectul “soldului” sa se ocupe Vice Guvernatorul. Nu am inteles de ce cer rusii acest lucru, dar probabil ca ei au problemele lor interne.
Rusii ne cer ca noi sa obtinem un Raport de Evaluare intocmit de o reputata casa de audit international (KPMG, Deloitte, Ernest & Young, BDO, Price Watterhouse & Couper, etc.), DAR IN CARE VALOAREA REALA, ACTUALIZATA A SOLDULUI SA FIE CIT MAI MARE CU PUTINTA, PESTE 100 miliarde EURO, DACA SE POATE, FIINDCA CU CIT SUMA ESTE MAI MARE CU ATIT AU EI INTERES SA PREIA ACEST PROIECT !
Orice alt raport de expertiza obtinut in plus (Comisia Bergier, Banca Reglementarilor Internationale din Basel, Comisia Europeana, departamentul juridic, etc.) nu poate decit sa ne ajute si sa confirme valoarea soldului.
Avem nevoie ori de o aprobare suplimentara de la Guvernul Romaniei, ori de la Administratia Prezidentiala, prin care viitoarea noastra Fundatie este autorizata de BNR sa negocieze si sa finalizeze acest proiect.
Toate aceste acte si aprobari de mai sus le putem obtine in vreo 2 – 3 luni, daca ne miscam corect si cinstit, cu toate institutiile si persoanele care sunt si vor mai fi implicate in acest proiect. Stiu si mare parte din datele financiare, propuse de partea rusa, dar acestea le vom discuta cu prima ocazie, cand ne vom intalni”, mai scrie persoana in cauza.
Exista vreo implicare in toata aceasta poveste a lui Gelu Voican Voiculescu? Aproape ca nu am habar…
Daca insa reactiile externe ( ma refer la ancheta din Bundestag si probabil la alte reactii de prin Elvetia sa zicem), ar pune in dificultate partea romana?
Daca in curand vor aparea pe posturile de televiziune interviuri care vor lamuri o parte dintre aceste probleme? Intreb si eu, nu dau nici cu parul, nici cu imparul….
O sa pun poate si niste pdf`uri cu semnaturi si stampile, care sa arate unde suntem…
Un mail de acum cateva minute:”BNR nu va mai fi implicata, deoarece documente descoperite recent scot din ecuatie BNR. Problema a fost transferata din ograda BNR in cea a statului roman, mai exact al Guvernului si al Presedintiei. Este adevarat ca Moscova facuse o ofeta BNR -ului, dar neoficiala, adica nu era una scrisa, ci una transmisa prin delegati speciali, de tatonare. Oferta Moscovei catre BNR e din 8 august 2010, pe vremea cand nu se descoperisera noile dovezi. In acest moment BNR nu mai poate fi parte implicata in acest proiect.

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1