joi, 10 mai 2012

s.a.m.d.- nu reprezinta o institutie, dar trebuie infiintata ! In locul Consiliului Fiscal !

 Iata mai jos o stire care m-a indignat :Numărul celor care muncesc la negru trece de 2,3 mil; reprezintă 35% din ....bla, bla, bla
Parca problema devenise sub BOC o mare victorie asupra muncii la negru prin noul Cod al muncii ?!! Vorbe goale, rezultate zero! Pana ce nu se va gasi formula cea mai simpla de contractare-plata-control pentru cei 35% - totul e un cal de bataie si subiect in fiecare val de alegeri - fie locale - fie generale ! Recensamantul 2011 ce rezultate are in domeniul fortei de munca contractate ? Bat cifrele oare ? Dar autoritatile statului ....in cur..... in ce cizme moi si caldute dorm ?

Dar cauzele au fost identificate si s-au promovat idei-masuri pentru eliminarea acestei nebunii din economia firava a Romaniei ? Fonduri europene pentru eliminarea aceastei cangrene s-au accesat ? S-au consultat ministrii muncii cu omologii lor din Uniunea Europeana ? S.A.M.D.... s.a.m.d.- nu reprezinta o institutie, dar trebuie infiintata !
Consiliul Fiscal: Numărul celor care muncesc la negru trece de 2,3 mil; reprezintă 35% din ...: Numarul persoanelor care muncesc la negru trece de 2,3 milioane, in crestere cu aproape 900.000 fata de 2008, si reprezinta mai mult de o treime din totalul salariatilor, potrivit Consiliului Fiscal, care arata ca evaziunea doar in cazul CAS, TVA si impozit pe venit a fost de 10,3% din PIB in 2010, potrivit Mediafax.
Datele prezentate de Consiliul Fiscal in raportul anual arata ca la finele lui 2011 lucrau in economie 6,647 milioane de persoane, iar angajatorii au raportat un numar de 4,297 de ...


Ce este CONSILIUL FISCAL ? Ne spune WIKIPEDIA :
Consiliul Fiscal este un organism guvernamental din România, creat în iunie 2010, care are rolul de a consilia autoritățile în vederea asigurării unui buget sănătos, capabil să atragă toate veniturile necesare și să se achite de toate cheltuielile obligatorii[1]. Consiliul sprijină activitatea Guvernului și a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare și derulare a politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiecțiilor bugetare și a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu și lung[1]. Membrii Consiliului Fiscal nu solicită sau primesc instrucțiuni de la autoritățile publice sau de la orice altă instituție sau autoritate[1].
Consiliul trebuie să ofere o opinie independentă despre cât este de sustenabilă politica fiscală și bugetară pe termen mediu și lung[1].
În prezent, consiliul este format din cinci membrii, respectiv pe Ionuț Dumitru, din partea Asociației Române a Băncilor (ARB), Răzvan Stanca - Banca Națională a României, Lucian Albu - Academia Română, Tatiana Mosteanu - Academia de Științe Economice (ASE) și Silviu Șeitan - Institutul Bancar Român[2]. Membrii Consiliului Fiscal sunt numiți prin hotărâre a Parlamentului pentru o perioadă de nouă ani[2].

 Pai dragalasii astia de mai sus mai au mandat inca 7 (sapte ani ) , pot scoate cate un raport de felul celui de mai sus la fiecare trimestru , iau banutzul si daca iese - ce mai conteaza ! Oare in urmatorii sapte ani scade cu 5-10 % numarul celor ce lucreaza la negru ?

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1