joi, 16 decembrie 2010

GERULA CRONICAR HOINAR :Dubla moralitate o boală a secolului democratiei ?-recomanda freddye

Dubla moralitate o boală a secolului democratiei ?

CD-uri, băncile si Wikileaks sau povestea cu Scufita rosie.
“Odata cu Revolutia Franceza democratia a încetat să mai fie doar un cuvant

literar si a devenit parte a vocabularului politic.” Ernest Weekley
Democratie: “demos” înseamnă popor, iar “kratos” înseamnă putere.
Prin democraţie se înţelege puterea poporului, conducerea poporului de către popor.
Cineva spunea „într-o tară care este cu adevărat liberă, nu mai e nevoie să se scrie cuvântul LIBERTATE pe toti peretii“.
Democratie, democratic, democrat, demo-kratos e scris în tările civilizate peste tot, doar că „demo” e scris tot mai mare si „kratos” tot mai sters, căci există.
Această democratie modernă a devenit cancerul secolului nostru
Cuvântul democratie ca parte a vocabularului politic, este la ora asta ca o cârpă de sters podelele, sterge repede mizeria de pe parchetul politic ca să nu se vadă petele si pe urmă e aruncată la gunoi.
Apoi se refoloseste de câte ori petele reapar, deci foarte des în ultimul timp.
Asa că dă-i cu democratia în sus, dă-i cu democratia în jos, până reusim să ajungem într-un parlament, într-un guvern sau într-o functie de conducere.
Cum ajungem acolo ne apucăm să ne tinem, democratic, de tot ce am promis. Dacă nu ne tinem, asta nu este pentru că noi nu vrem, ci este pentru că cei care au fost la conducere înaintea noastră ne-au lăsat o situatie catastrofală.
Dar noi ne străduim, ne vom strădui si tot asa si tot asa, iar după patru sau cinci ani, totul e cum a fost, bine înteles cu unele înrăutătiri vizibile, care din păcate au fost absolut necesare, pentru binele poporului si consolidarea democratiei.
Tot din democratie face parte si opozitia, care promite si promite, că doar nu promite de la ea si dacă din greseală ajunge la conducere, aplică formula:
Cum ajungem acolo ne apucăm să ne tinem…………………………………….
Democratia actuală, spre deosebire de democratia ateniană care este un model total perimat, este împărtită în două clase, „poporul de sus” si „poporul de jos”.
„Poporul de jos” care trăieste în această democratie, trebuie să fie fericit că are drepturi, dar nu trebuie să uite că are si obligatii!
Iar de obligatii nu ne lasă cei care ne conduc adică „poporul de sus” să uităm nici o clipă, doar avem o grămadă de drepturi.
Dreptul de a plăti impozitele care se înmultesc pe zi ce trece, dreptul de a fi someri, dreptul la sfera personală (vezi băncile de date ale serviciilor secrete si suprasecrete), dreptul de a ne exprima liber părerea (pe care nu o bagă nimeni în seamă) si tot asa
Deci avem obligatia să ajutăm statul, sistemul democratic, adică „poporul de sus” care a inventat o găselnită care functionează si are un efect anesteziant asupra „poporului de jos”.
Dubla moralitate democratică, simplă si eficientă:
Tot ce le foloseste este moral iar tot ce îi deranjează este imoral.
1) Să luăm CD-urile pe care niste hackeri le-au umplut cu nume furate de la bănci, bine înteles nu orice fel de nume, ci numele celor care au avut bani spălati, mai putin spălati, nespălati depusi în străinătate.
Astfel acestia s-au făcut vinovati de evaziune fiscală. (De ce s-au făcut vinovati pe vremea când adunau banii, nu întreabă nimeni!).
Hackerii au oferit CD-urile Statului, pe bani buni bine înteles!
Deci Statul a avut o problemă.
Să cumpere sau nu aceste CD-uri?
Pentru: Aduc o multime de bani.
Contra: Sunt date FURATE.
Pentru: Se plătesc din banii contribuabililor.
Contra: Se plătesc câteva milioane pentru o marfă furată.
Pentru: Arată lumii că „poporul de sus” este corecti……
Contra: Numele de pe CD-uri nu apartin celor din „poporul de jos”.
Pentru: Numele de pe CD-uri nu trebuie făcute cunoscute.
Statul s-a hotărât Pentru.
Deci furate sau obtinute prin fraudă, ce contează, Statul s-a arătat dispus să le cumpere, dar ca să fie cu sufletul împăcat si „moral” acoperit, Statul le-a dat tuturor hotilor fiscali, posibilitatea să se autodenunte, ca să scape de puscărie.
În acelasi timp într-un oras al aceleiasi tări un proprietar al unui atelier de tâmplărie era condamnat la doi ani cu suspendare si o amendă zdravănă pentru o evaziune fiscală total minoră în raport cu sumele ascunse de seriosii hoti fiscali în conturile din străinătate.
Iar hotii fiscali s-au grăbit să se autodenunte, au rămas anonimi, au umplut casele de bani ale statului si în final au rămas „săraci” lipiti pământului.
Cine crede povestea cu „săraci” trăieste în lumea basmelor, nu într-o democratie
2) Băncile care au fost si mai sunt de vină, că lumea asta nu mai scapă de crize, trebuie neapărat sustinute ca să nu dea faliment.
Sistemul democratic, face ca la un faliment al băncilor să dea faliment Statul!
Da asa e Statul!
Deoarece Statul suntem noi toti, în special „poporul de jos”. când e vorba de plătit, a trebuit să ajutăm băncile, căci fără ele nu se mai poate trăi.
La început se dau miliarde, din banii contribuabilului, ca să se salveze banca si pe urmă după ce banca s-a repus cât de cât pe linia de plutire, se concediază vinovatii, deci managerii si conducerea. Iar ca acestia să nu se supere, li se dau niste despăgubiri de câteva milioane de Euro, ca bietii oameni să nu cumva să rămână săraci lipiti pământului.
Cine crede povestea cu „săraci” trăieste în lumea basmelor, nu într-o democratie
3) Un oarecare Julian Assange, a crezut în povestea cu democratia si a creat Wikileaks, o platformă în internet ca sute si sute de alte platforme.
El s-a aliat cu o grămadă de alti hackeri si împreună sau apucat să prădeze băncile de date, deci să fure datele de la institutii, armată, consulate, bănci, într-un cuvânt de la Stat.
Acum să vezi prostie, în loc să ceară bani pe ele cum face orice hot cinstit, au publicat datele furate în Internet, asa ca să le poată citi tot omul, deci si „poporul de jos”.
Cum pe hârtiile publicate stăteau niste stampile care le clasificau ca „strict secret“, „secret“ sau „confidential“, Statul a început să facă spume la gură.
Întăi l-au amenintat pe Assange, pe urmă au încercat să-l intimideze, pe urmă i-au făcut un proces si în final cu forte unite, l-au arestat.
Bine i-au făcut!
Doar e un hot de date, care spre deosebire de hotii fiscali nu a umplut casele de bani ale Statului, ci s-a apucat să dezvăluie secrete superpenibile pentru Stat, deci „poporul de sus” care în fond nu are secrete, nu minte niciodată si spune numai adevărul.
Cine crede povestea cu „nu are secrete, nu minte niciodată si spune numai adevărul.” trăieste în lumea basmelor, nu într-o democratie.
Singurul lucru important este ca ordinea democratică existentă să nu capete fisuri ireparabile, care cumulate să ducă cine stie la ce nouă formă de guvernare, super democratică stelară.
De ce într-o democratie există secrete?
De ce într-o democratie „poporul de jos” nu trebuie să stie ce face „poporul de sus”?
De ce într-o democratie există „poporul de jos” si „poporul de sus”?
Asta nu stie nimeni, iar cei care stiu nu vor să colaboreze cu Wikileaks.
Trăiască – Dubla moralitate – a democratiilor moderne!
SURSA
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=9691


"

GERULA CRONICAR HOINAR : Crimele comunismului ? Mai bine mai tarziu decit nici o data -by Rares

Crimele comunismului ? Mai bine mai tarziu decit nici o data -by Rares: "


Şase ţări foste comuniste au înaintat Comisiei Europene de la Bruxelles o cerere de a interzice şi pedepsi prin lege orice persoană care neagă crimele regimurilor comuniste.

LUARI DE POZITIE INTERESANTE

• “Negarea oricăror crime internaţionale trebuie să fie supusă aceloraşi norme pentru a se împiedica revenirea ideologiilor totalitare”-Audronius Azubalis,ministru de externe al Lituaniei

• “toată lumea cunoaşte crimele nazismului, dar numai o parte a Europei este conştientă de crimele comunismului.”–Audronius Azubalis,ministru de externe al Lituaniei

• “Este vorba de un tratament similar al crimelor comunismului cu Holocaustul. Ceea ce solicităm noi este primul pas, este ca în faţa instanţelor, un criminal al regimului comunist să fie tratat la fel. Adică, fapta sa să nu fie prescrisă, pentru că asta este, dacă vreţi, problema pe care o întâmpinăm în toate statele foste comuniste. Ceea ce ne interesează este să realizăm un act de justiţie. Nu morală. Justiţie, justiţie. Şi anume: cei care au ucis, au comis crime în numele comunismului să fie pedepsiţi. Trăim alături de criminali, ceea ce este inacceptabil şi sunt criminali care au ucis şi au torturat în numele unei ideologii. Ce-i diferenţiază faţă de nazişti? Nimic.”-Marius Oprea ,despre a carui moralitate prefer sa nu ma pronunt azi.

• “Luăm iniţiativa foarte în serios. Crimele regimurilor totalitare fac parte din memoria colectivă a Europei.”-Matthew Newman,purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

• “De când am primit solicitarea lucrăm la un raport care va fi finalizat încă în acest an. În raport vom analiza posibilităţile pe care le avem de a pedepsi persoanele care neagă crimele regimurilor totalitare.”–Matthew Newman,purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

PRECONCLUZII

proiectul avanseaza cu viteza unui melc reumatic DAR e un modest inceput.


"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1