duminică, 18 aprilie 2010

ION ILICI ILIESCU SI PROBLEMELE GLOBALE ALE OMENIRII la EDITURA TEHNICA Faceţi clic aici pentru a deschide: 


"1leu:6-7$
Lucrarile simbol ale comunismului sunt cautate pentru a fi achizitionate pe valuta. Pretul unui omagiu a atins echivalentul a 7-8 salarii romanesti transformate in dolari Ia cursul negru al zilei. Printre lucrarile cautate spre a fi cumparate Ia suma de 180- 200 dolari este si o culegere de texte americane (Brawn, Chandler Flavin, Pollock, Postel, Wolf) - aparuta sub titlul PROBLEME GLOBALE ALE OMENIRII - Woldwatch Institute (SUA), traducere din literatura (?) americana de Serghei (nu Sergiu!) Celac, in Editura Tehnica, cu bunul de tipar acordat pe 4 octombrie 1988. Se mentioneaza deasupra casetei tehnice: editie romana - selectarea textelor: Ion Iliescu, dr. Adrian, V. Gheorghe, Serghei Celac. Redactor: Rodica Dinu.
Cartea incepe bine prin cuvantul inainte scris de Adrian V. Gheorghe care incheie Ia pag. 9 cu un citat materialist-dialectic-ceausist
-comunist din Raportul lui N.C., care a cuvantat magistral in decembrie 1987 la a 5-a Conferinta Nationala PCR. Textul incepe la pag.7 - si nu 6 , asa cum este mentionat in cuprins. Nu-i nimic, un mic suspans nu strica inainte de cele cateva pagini scrise de tovarasul director - presedinte, tocmai bune de a fi republicate in brosura, in tiraj de masa, de editura AZI, pentru uzul grupelor de studiu fesene: "Probleme globale si Worldwatch Institute" de Ion Iliescu. Se mai pot tipari chiar afise electorale cu citate din lucrarea tovului Iliescu care ar mai putea aduce putintica voiosie si caldura in cluburile rosii de la Sosea:
<Viata nu face decit sa confirme aprecierile lui Marx, exprimate in "Manuscrisele economico-filozofice din 1844" ca, in ultima instantä, doar "Societatea comunista" va fi "adevarata solutionare a conflictului dintre om si natura si dintre om si om".
Asa e tovarase Iliescu, conflictele anului 1990 an dovedit-o din plin!
Chiar daca era "marginalizat" si "certat" cu N.C., tovarasul Ion Iliescu se pune bine cu puterea zilei si-l citeaza fair-play pe odiosul care a raportat in aceeasi Conferinta PCR din decembrie 1987: "Noua gandire trebuie sa puna in centrul preocuparilor - se sublinia in raportul secretarului general al PCR - necesitatea dezvoltarii economice si sociale a tuturor popoarelor, ridicarea nivelului material si spiritual, asigurarea echilibrului ecologic, dezvoltarea puternica a stiintei, culturii, a umanismului nou, a democratiei"...etc. Cand citezi astfel, se presupune ca esti de acord cu textul citat! lar rezultatul consensului ante si post revolutionar ,reusit de echipa unu si doi a comunistiIor románi este plin  numai de stiintä, cultura, umanism, democratie. Mai ales democratie, multa si deasa si originala.
Dar tovarasul inginer Iliescu a facut politica de mic copil; cum putea sa nu se dedulceascà la ambiguitätile epocii comuniste din perioada ultimului cincinal? Alt citat din opera presedintelni iliescu, care incepe la pag. 11 si se termina la pag.35 din lucrarea amintita:
"Politica de stat pune in centrul preocupariror problemele gospodaririi rationale a resurselor naturale, protejárii factorilor de mediu, combaterii poluarii, dezvoltarii echilibrate a economiei nationale, Legea privind protectia mediului inconjurator, Legea Apelor ,recenta Lege a padurilor, Programele Nationale de amenajare a bazinelor hidrografice, de promovare a lucrarilor de imbunatätiri funciare, de dezvoltare a silviculturii ca si legea si programele de sistematizare tentoriala", etc, etc.
- vorbe, multe vorbe fara acoperire in realitati, in dulcele stil comunist de luat ochii si fata prostimii!
Prim ceea ce ati scris si ati semnat, tovarase presedinte Iliescu, dovediti cu prisosinta atasament si continuitate in idealurile comuniste ale anului 1988. Nu mai aveti cam sa va schimbati, educatia de politruc nu se dezminte. Porniti cu curaj actiunea de tiparire a operelor complete ilesciene pe filiera italiana, franceza, americana si imbunatatiti astfel cursul leului nostru gaurit. Nu uitati:
pretul cartii  din 1988 a fost 30  Iei si acum se ofera pe ea 180- 200 dolari! 1 leu iliescian este egal cu 6-7 dolari la bursa de la Cotroceni! "

loan Victor DRAGAN
articolas publicat in 1991 in < INDEPENDENTUL>
 

Cu Google Docs, puteţi să creaţi, să stocaţi şi să permiteţi cu uşurinţă accesul la documente, foi de calcul şi prezentări.
Sigla Google Docs

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1