marți, 20 septembrie 2011

Cine o chiuretează pe semidomnişoara Oprescu?

Cine o chiuretează pe semidomnişoara Oprescu?:



Că alianţa dintre PSD, PNL şi PC a fost, este şi va fi, până la destrămarea definitivă, un fel de racul, broasca şi cu ştiuca, versiunea 2011, este un lucru cât se poate de clar şi pentru cei mai fideli adepţi ai ei. Trăgând unul în hăis, altul în cea şi cestălalt în răspăr, cei trei aliaţi de complezenţă nu pierd niciun prilej de a-şi da la ţurloaie. Campionul loviturilor sub rotulă e Victor Ponta, care, în ciuda pasiunii pentru sport, numai sportiv nu s-a purtat faţă de colegii de alianţă. Adică merita Dan Voiculescu, la cât a spălat cu limba vuvuzelelor cadavrele politice din PSD, un astfel de tratament? Merita el să fie dat deoparte, ca o măsea stricată, după ce, prin televiziunile sale, a avut o contribuţie atât de importantă la săltarea, cel puţin în sondaje, a Uniunii de stânga-dreapta? Semnalul tras de Ponta a fost clar: Dan Voiculescu trebuie să dea înapoi ca racul, pentru ca imaginea USL să nu fie pângărită de prezenţa în cadru a unui fost băiat cu ochi albaştri. Umflat în propria-i piele precum broasca din fabulă, Ponta a vrut să facă pereche doar cu ochii de ştiucă ai partenerului de vorbe goale Antonescu, aşa că amândoi au ţinut s-o însoţească pe tânăra semidomnişoară a politicii româneşti, Sorin Oprescu, la lansarea candidaturii, în armura de independent, dar sub flamura de lefegiu al USL.

Cei doi consideră că au pus de-o mare afacere, afirmându-şi sprijinul pentru Oprescu. Doftorul pre mulţi arginţi zice şi el că nu i-ar strica susţinerea financiară a colosului USL, că doar nu vreţi să investească omul, în propria campanie electorală, taman comisioanele încasate din pasaje gonflate, autostrăzi suspendate şi gazoane neudate! De fapt, s-ar putea ca ieri Oprescu să-şi fi bătut, prin acceptul dat celor doi campioni ai trăncănelilor televizate, cuie în propriul sicriu. Prieteşugul cu USL este, pentru el, o sabie cu două tăişuri, în care felcerul, obişnuit doar cu bisturiele, s-ar putea tăia rău. Oprescu n-ar trebui să se încreadă în sondajele care-l dau câştigător detaşat, cu peste 60% din voturi. Sondaje din astea s-au mai făcut şi la Neamţ, şi în Maramureş şi aţi văzut rezultatele reale.

Primăria Bucureştiului va fi, după toate probabilităţile, un tort împărţit în multe felii. Teoretic, Oprescu are acum partea leului. Dar numai teoretic. Cearta cu Voiculescu şi izolarea lui Vanghelie o să-i arate lui Ponta cât de imberb şi de nătâng este, de fapt, într-ale politicii, căci nu te-apuci să schimbi caii din mers, cu atât mai mult cu cât nu te afli într-o trăsură, ci într-o cotigă şubredă şi abia înjghebată, numită USL. Dacă o să-l învingă cineva pe Oprescu, acel cineva n-o să fie nici candidatul sau candidaţii PDL, nici DD, care tocmai a băut şampania din pahare de unică folosinţă cu boborul, ci Voiculescu. Poate că domnul Ponta n-are idee ce înseamnă linşajul mediatic. Răţoiala cu mogulul, umilirea acestuia, trimiterea lui la colţ şi, implicit, scoaterea din cadrul USL o să-i demonstreze cu prisosinţă sensul sintagmei. După modelul deja implementat la primăria Iaşi, unde Antenele l-au făcut albie de porci pe candidatul USL, Nechita, ridicându-l, în schimb, în slăvi pe candidatul PC, Ciuhodaru, Sorin Oprescu ar putea fi demonizat în favoarea lui Piedone.

Sunt suficiente câteva anchete şi reportaje despre matrapazlâcurile primarului, despre cum s-a umflat ca drojdia preţul pasajului Basarab, despre iarba verde de acasă de la Oprişan şi bucureştenii privitori la Antene vor vota mai în cunoştinţă de cauză. Mai adăugaţi şi campania împotriva “ciocoiului roşu”, dusă de OTV, un alt post cu influenţă la electoratul oprescian, şi micii dăruiţi cu generozitate de Vanghelie şi veţi vedea cum procentele alea multe intră la apă, risipindu-se pe la alţii. Si uite-aşa se va trezi Oprescu chiuretat de o echipa de mamoşi pricepuţi – dr. Voiculescu, cu mâna lui dreaptă, Piedone, şi asistenta Marean, care l-ar putea ferici, cu acest prilej, şi cu o himenoplastie, să-l facă mai virgin şi mai neprihănit ca Scufiţa Roşie.




AICI



Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1