miercuri, 30 ianuarie 2008

STIRE PROASPATA : Berceni Online! BTV -o televiziune viitoare creata de doi tineri din Bucuresti - Sector 4




Postul BTV va transmite ştiri din sectorul 4.

BTV este televiziunea ce va transmite live tot ce mişcă în Berceni. Mândrie mare, mai ales că acest post TV de cartier, pus pe picioare de doi tineri, este singurul de acest gen din ţară.

Alexandru Belei, „tatăl" siteului şi-a dat seama că internetul este cea mai rapidă şi mai eficientă cale de a populariza frumuseţile, dar şi problemele sectorului în care s-a născut acum 22 de ani.

După ce a văzut atâţia primari trecând pe la conducerea bucăţii de Bucureşti în care trăieşte, s-a hotărât că e timpul să le arate vecinilor săi în ce sector trăiesc, ce e în el, ce s-ar putea face, ce s-a făcut şi ce nu. Alexandru Belei (22 de ani) şi prietenul lui, Dragoş Ilie (18 ani), s-au organizat puţin, au cumpărat pe MyX domeniul „berceni-online.ro" şi s-au pus pe treabă. Au adunat informaţii de pe Wikipedia, din cărţi şi din oraş şi au reuşit să facă o oglindă a sectorului 4 destul de clară.

„Am vrut să promovez sectorul ăsta aşa cum n-a reuşit niciun primar", spune, mândru, Alexandru. Printre cei cu care au vorbit, nu s-a arătat nimeni nemulţumit de treaba băieţilor şi toţi le-au dat idei, sugestii şi le-au făcut recomandă ri.

Ştiri în direct, din oraş

Postul de televiziune on-line al cartierului Berceni şi al întregului sector se află deocamdată în probe şi emite câteva videoclipuri descărcate de pe YouTube. Însă când va fi gata primul documentar, băieţii vor termina cu joaca şi postul va furniza informaţii actualizate constant despre tot ce se întâmplă în zonă.

„Vom face documentare, ştirici cu oamenii de pe stradă pe care îi vom întreba dacă le plac locurile şi monumentele pe lângă care trec, o să încercăm să promovă m şi cultura underground, pentru că avem multe trupe care cântă, cel puţin în zona rap, hiphop, şi vom face şi emisiuni live", face planurile Alexandru Belei. Chiar dacă ar vrea să facă multe lucruri, nu este susţinut în niciun fel de administraţie.

„Urmează campaniile noastre. Ne-am gândit să căutăm câţiva sponsori şi să cerem aprobare de la primărie să amenajăm o zonă care arată rău, de la Piaţa Reşiţa, între Streaja şi capătul lui 76, unde am vrea să punem nişte copaci şi să o facem un loc al nostru. Iar dacă nu obţinem aprobare de la primărie, o să plantăm copaci în faţa blocului. Pentru asta nu ne trebuie aprobare", zâmbeşte băiatul.

De la Berceniadă, aproape de primărie

Au organizat Berceniada de vara trecută, pe la care a trecut şi primarul Adrian Inimăroiu. Chiar dacă s-a arătat încântat de site-ul sectorului şi i-a propus lui Alex să preia administrarea site-ului primă riei, Inimăroiu a uitat apoi şi „s-a arătat total dezinteresat de lucrurile astea", după cum spune administratorul de la

Până atunci, de la el de-acasă, din Piaţa Reşiţa, BTV va funcţiona independent, nesusţinut decât de voinţa celor doi temerari, şi va încerca să surprindă aspecte cât mai relevante din sector. Iar sâmbătă şi dumincă vor fi prin oraş, filmând pentru primul documentar despre Berceni. Dacă-i întâlniţi, daţi-le o mână de ajutor! O să vă vedeţi pe BTV.

(* Info http://www.evz.ro
Andreea Ciupercă )

Luxten + Videanu = Love


Luxten + Videanu = Love
Originally uploaded by Viorel Mocanu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1