vineri, 6 martie 2009

Despre Ion Iliescu - 79 de meritate huiduieli

via România obiectivă de Dan Selaru le 03/03/09
Aşadar, ieri, Ion Iliescu a împlinit 79 de ani. Şi-a primit darurile, omagiile, linsul în cur obişnuit.

Nişte tineri, nu contează cine sunt, au manifestat paşnic împotriva "bătrănului edec comunist". Şi au luat ghionturi de la gorilele puse să păstreze liniştea distinsului eveniment.

Au fost luaţi de Jandarmerie pentru că "aveau de depus o plângere", asta în faţa camerelor, după, au fost luaţi pentru "tulburarea liniştii şi ordinii publice". Au fost, 6 dintre ei, amendaţi cu sume între 200 şi 1000 de lei. Unul o să aibă dosar penal pentru că avea un lanţ pe post de curea la nădragi.

La comemorarea Revoluţiei în Ion Iliescu au fost aruncate ouă. De câtre un bătrân căruia comunismul i-a distrus viaţa.

Nu leagă nimic bătrânul de tinerii în cauză decât Ion Iliescu. Simbolul, după 20 de ani, al lipsei de adevăr de care societatea românească dă dovadă. Nu ştim adevăruri esenţiale despre societatea românească, vinovaţii pentru morţii din 89, vinovaţii mineriadelor, vinovaţii tuturor matrapazlâcurile de după 89, multe altele.

Ion Iliescu apăra ieri personajul, fiul ideologic, Adrian Năstase spunând că e o deviere de la regimul politic, o încălcare a Constituţiei. Un regim care nu a trimis pe nimeni din clasa politică acolo unde-i e locul. După dreaptă judecată.

Ion Iliescu este simbolul păstrării cutumelor totalitarismului în România. Şi pe care nimeni nu a încercat să le schimbe. Un bătrân şi nişte puşti sunt prea puţin. Chiar dacă bătrânul e puţin scrântit şi tinerii impertinenţi au dreptate şi mă alătur lor.


REALITATEA.NET - Aniversare cu scandal: Un grup de tineri a protestat în faţa clădirii unde îşi serbează ziua Iliescu


Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1