luni, 11 martie 2013

ROMANIA vrea în Schengen - o inițiativă în derulare pe Facebook și nu numai ....


”România vrea în Schengen”


Dragii mei,
După cum știți, sâmbătă seara, în numele membrilor grupului ”România vrea în Schengen”, Angela Tocilă, inițiatorul acestui grup dar și a ideii de a alătura pe FB numele de Schengen, a trimis o scrisoare de protest (tradusă în limba franceză și engleză) mai multor oficiali europeni și români prin care ne delimitam de declarațiile membrilor cabinetului Ponta cu referire la aderarea țării noastre la spațiul Schengen.
Pentru toți membrii dar mai cu seamă pentru cei noi, intrați ulterior acestei acțiuni, redau mai jos scrisoarea:
”Dorim să vă aducem la cunoştinţă că o parte a românilor europeni, nemulţumiţi de atitudinea membrilor Guvernului Ponta - care au declarat că nu îi mai interesează intrarea României în spaţiul Schengen şi că există şi alte opţiuni pe care le-ar putea lua în considerare - am organizat o formă de protest pe Facebook, la iniţiativa dnei Angela Tocilă, publicist si blogger din Oradea, adăugând pe pagina de facebook numelui nostru cuvântul Schengen.
Dorinţa noastră este aceea de a semnala că dl. Titus Corlăţean - ministrul de externe al României – nu vorbeşte în numele poporului român ci al său personal şi al Guvernului Ponta (care reprezintă în fapt 28% din cetăţenii cu drept de vot).
Este imperios necesar ca ţările Uniunii Europene să cunoască faptul că majoritarea cetăţenilor români se delimitează de ofensele aduse de liderii USL la adresa unor lideri europeni, atât în vara 2012 cât şi înaintea recentului Consiliu JAI, în special la adresa dnei Angela Merkel şi a dlui Manuel Barosso.
De asemenea, este important ca dvs să cunoaşteţi că marea majoritate a românilor au apreciat si aprobat toate demersurile pe care Uniunea Europeană le-a întreprins în 2012 pentru restabilirea şi menţinerea statului de drept în ţara noastră, grav afectat de acţiunile anticonstituţionale ale majorităţii create în Parlamentul României.
Cu toate acestea, în numele majorităţii tăcute al cărei purtător de cuvânt ne facem, ne exprimăm credinţa că veţi lua în considerare tot ceea ce România şi românii pot să ofere Spaţiului Schengen astfel încât să acceptaţi includerea ţării noastre în această comunitate.
Cu deosebită consideraţie şi respect,
Membrii grupului ”România vrea în Schengen”
Astăzi, dna Angela Tocilă ne-a comunicat că scrisoarea a avut ecou, după cum urmează:
Publicată în Evenimentul Zilei:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/initiativa-pe-facebook-romania-vrea-in-schengen-1027613.html
Publicată în Vot de blam
http://www.votdeblam.ro/perspective/editorial/130311-românia-vrea-în-schengenor
Publicată în România Liberă într-un articol larg despre grupul nostru.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/initiativa-pe-facebook-romania-vrea-in-schengen-295788.html
Deutsche Wellle a comunicat pe mailul grupului că va publica scrisoarea noastră trimisă oficialilor europeni.
Traian Băsescu ne-a felicitat pentru initiativă, redau mai jos răspunsul primit de la domnia sa:
”Traian basescu
Mar 10 (1 day ago)

to me
Romanian
English Translate message
Turn off for: Romanian
Buna dimineata,

O initiativa pe care o apreciez. Este timpul ca societatea sa reactioneze pentru ca dezechilibrul din Parlament si atitudinea majoritatii risca sa ne decupleze de la evolutia spre integrare. Putem fi in UE, dar cu un grad de integrare redus si din punct de vedere al programelor, mecanismelor si obiectivelor dar si din punct de vedere al valorilor, ceea ce ar fi catastrofal pentru romani.
Succes, La revedere,
Traian Basescu”

Am primit răspuns de la Ambasada Olandei care ne mulțumeste pentru scrisoare.
Consider că este deosebit de important ca membrii grupului să cunoască care au fost ecourile de până acum față de acțiunea noastră, prima dar nu și ultima, întrucât efortul a fost comun.
Vă mulțumesc tuturor!
 
 

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1