marți, 8 iulie 2008

Grupul de la punctul G...8 - compact


Grupul de la punctul G...8 - compact
Originally uploaded by ioanvickdrag


De Tom Raum şi Joseph COLEMAN, Associated Press Scriitori 30 minute în urmă

TOYAKO, Japonia - lideri mondiali îmbrăţişat pentru prima dată, marţi, un obiectiv ambiţios, dar nonbinding de slashing-seră la jumătate emisiile de gaze de stave off midcentury la încălzirea globală. Unimpressed environmentalists numeşte efort prea lent şi prea nesigură.
ADVERTISEMENT

Liderii unele dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii a apreciat acord, pe care Preşedintele Bush a aprobat insistenţa că ţările în curs de dezvoltare rapidă, cum ar fi China şi India, se alăture în efortul. Dar un critic de mediu, care a sugerat ca până în 2050 ar fi cele de lideri ai uitat si "lumea va fi gătite."

Detalii au fost slabă în declaraţia emisă de către Grupul celor Opt. Unii ar putea deveni mai clară atunci când miercuri China, India şi alte şase naţiuni în curs de dezvoltare rapid-aseaza-te cu Grupul celor opt naţiuni industriale - Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Germania, Rusia, Italia si Canada - pentru a discuta strategiile de schimbările climatice.

G-8 nu specificaţi un an de bază pentru propunerea sa de 50 la sută tăiate, şi reale şi de reduceri ale emisiilor asupra mediului hugely ar putea varia în funcţie de ceea ce este, eventual, a decis. Reducerile de la nivelurile din 2005, de exemplu, ar fi cu mult mai puţin decât de la nivelurile din 1990, ca şi în Protocolul de la Kyoto privind încălzirea globală.

Totusi, al Secretarului General ONU, Ban Ki-moon, a spus acesta a fost esenţial să se stabilească un obiectiv pe termen lung pentru emisiile globale de seră până în 2050. El a spus ca lumea nu-şi poate permite să aştepte până în 2009, atunci când sunt naţiunile de planificare pentru a încerca să încheie un nou tratat de încălzire globală pentru a reusi Protocolul de la Kyoto, în momentul în care expiră în prima fază în 2012.

Statele Unite nu a ratificat tratatul de la Kyoto, cu Bush, complaining că ea pune prea mult de o povară pentru Statele Unite şi alte ţări dezvoltate pentru a reduce emisiile în timp ce uriasilor în curs de dezvoltare, cum ar fi China şi India să li se acorde o mai liber rein să polueze, deoarece chiar şi cu stricteţe concura cu Americii in lume.

Bush va părăsi biroul de alături ianuarie, şi ambele majore de candidaţi pentru a reuşi el au spus ei sunt dispuşi să meargă mai departe în reducerii emisiilor de americani.

G-8 declaraţie, eliberat de Prim-ministrului gazdă Yasuo Fukuda într-un anunţ cu verdant dealurile din nordul Japoniei în spatele lui, solidificată un angajament făcut de la ultima reuniune la nivel înalt în Germania de acum un an serios pentru a considera un astfel de obiectiv pe termen lung.

Dar de mutare a scăzut de departe scurt de cereri de unele ţări în curs de dezvoltare şi environmentalists presat pentru o mai bună tăieturi până în 2050 şi o firmă de semnal de la avocat de ţări, pe ceea ce ei sunt dispuşi să facă mult mai dure de pe midterm obiectiv de taiere a emisiilor până în 2020.

"Pentru a fi credibil şi de sens, un obiectiv pe termen lung trebuie să aibă un an de bază, acesta trebuie să fie sprijinite de midterm de obiective ambiţioase şi acţiuni", a spus Marthinus van Schalkwyk, Africa de Sud Afaceri ministru al mediului şi turism. "Aşa cum este exprimată într-o declaraţie G-8, obiectivul pe termen lung este un slogan gol."

Said, Atonio Hill, purtătorul de cuvânt pentru Oxfam International, o confederaţie de organizaţii care funcţionează cu privire la schimbările climatice, a sărăciei şi de alte cauze: "La acest ritm, până în 2050 în lume vor fi gătite şi liderii G-8 va fi uitat lung. G - 8's aprobarea unui tepid 50-de-50 climatice Scopul lasă-ne cu o sansa de 50-50 de un climat Meltdown. "

Cu toate acestea, oficiali ai SUA au salutat declaraţia ca un mare pas înainte ", a progresului substanţial de la anul trecut," în cuvintele din Dan Pret, presedintele adjunct al consilierului pentru securitate naţională afacerile economice internaţionale.

Oficiali ai Statelor Unite au declarat că se aşteaptă un acord de cooperare de a fi atins de-a extins miercuri la intalnire, chiar dacă este pictat cu o largă perie. Dar formularea a G-8 declaraţie lăsat o mulţime de wiggle cameră pentru economiilor cu creştere rapidă de a uşura povara potenţială.

Şi în timp ce dezvoltarea părea a fi o victorie pentru Bush, s-ar putea dovedi a fi cea mai mare parte simbolic, o dată ce o declaraţie finală de la ceea ce a G-8 de apel este un "Major Economiile Meeting" este eliberat de miercuri.

Decizia privind schimbările climatice, împărţite unele din diferenţele dintre Bush şi a altor membri G-8.

Japonia şi european, au fost membri presare pentru stabilirea unui obiectiv pe termen lung de o reducere de 50 procente din emisiile globale de seră până în 2050. Alti membri, inclusiv SUA, Rusia şi Canada, au fost mai puţin entuziast despre un astfel de obiectiv. Bush a spus că lung, China şi India şi alte mari, economiilor cu creştere trebuie să aibă în dureri de a ajunge la un astfel de obiectiv.

Europenii au împins de dificilă pentru ţările bogate să reinvigorate discuţii, făcând angajamente unilaterale. Germania, de exemplu, sa angajat să reducă emisiile cu 20 la sută, până în anul 2020, şi de 30 la sută în cazul în alte ţări se alăture efortului.

Totusi, o parte a liderilor europeni a apreciat marţi acord.

"Acesta este un avans clar, în comparaţie cu shaky acord din anul precedent", a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Jim Connaughton, preşedinte al Casei Albe a Consiliului privind calitatea mediului, a spus, "Ea a fost întotdeauna cazul în care un obiectiv pe termen lung este cel care trebuie să fie împărtăşite."

"Deci, ceea ce a G-8-a oferit astăzi este un G-8 vedere că scopul a ceea ce s-ar putea şi ar trebui să fie, dar care poate produce numai cu acordul tuturor celorlalte părţi", a adăugat el, referindu-se la aproape 200 de ţări implicate ONU în discuţii.

De acord - şi-l laud elicited printre ţările europene de obicei mai ambiţioase privind schimbările climatice - reflectă dorinţa de a evita lacunele din 1997 acord de la Kyoto.

Protocolul de la Kyoto, în timp ce, considerate de mulţi demnă un prim pas, a fost, de asemenea, percepută ca defectuoasă de incapacitatea de a comite ţările în curs de dezvoltare precum China pentru a emisiilor de control, stimulând refuzul american de a ratifica în el. În plus, multe ţări, cu angajamente de reducere, cum ar fi Japonia şi Canada, sunt în spatele care se încadrează în serios.

TRADUCERE AUTOMATA CU AJUTORUL GOOGLE,un instrument exceptional pentru cei care nu au avut guvernanta anglizoaica sau care nu au absolvit Colegiul la Londra sau New-York

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1