duminică, 22 iulie 2012

ROSTOGOLIRE : Democrația se naște la Cluj și este ucisă la Orșova de un liberal, turnător la Securitate

 ROSTOGOLIRE ! :

Democrația se naște la Cluj și este ucisă la Orșova de un liberal, turnător la Securitate:Uneori se întâmplă lucruri care te șochează prin simbolistică.
A fost odată, acum peste două decenii o vreme în care, pentru mulți a avea parte de un strop de democrație unii o căutau dincolo de frontierele țării. Asta nu însemna că își luau frumos un pașaport și plecau cu trenul avionul ori autocarul. Nu…
Forțau pur și simplu frontiera. Unii aveau senzația că dacă este o frontieră de apă Dunărea constituia un motiv ca grănicerii să fie mai puțin vigilenți și încercau să treacă înot. Au fost cazuri de înec, au fost cazuri când, amărătul de grănicer își pierdea capul și îl ciuruia pe cel care încerca să intre (de obicei noaptea) în apă, au fost și cazuri când cei de la marina de frontieră îi pescuiau pe ”infractori” așa erau numiți.Șia aasta erau conform legilor vremii.
Mai era o categorie. Cei care reușeau să treacă. Dacă aveau noroc reușeau să ajungă în vest. Mulți erau însă trimiși înapoi. O parte din ei ajuneau îăn prima fază la Orșova înainte de a fi trimiși la Dr.Tr. Severin, la arestul de lâncă poarta din spate a batalionului de grăniceri din oraș.
Din prima ”infractorii” erau ”luați în primire” de un ofițer de contrainformații care scotea de la ei câte ceva profitând de câteva lucruri destul de bine calculate. Atmosfera era sinistră, soldatul care făcea de gardă la postul respectiv se plimba prin fața geamului cu arma pe umăr… oamenii erau pur și simplu cu moralul la pământ, iar zvonurile care poveseau ce grozăvii  pățeau arestații îi făcea să povească tot.
Da, oameni care încercau să se bucure și ai de un strop de democrație, erau considerați infractori. 
Acum, Ion Manea, imbecilul primar al  Orşovei şi preşedintele organizaţiei locale a PNL, turnător ordinar la securitate, și-a permis să înece în dunăre flacăra democrației aprinsă de Traian Băsescu în ovațiile clujenilor la Cluj…
Tare mi-ar plăcea să mă găsesc față în față cu Carici Pogonici, infractorul  care abia a  adunat niște 9000 de voturi și a   a uzurpat, sub protecția și cu ajutorul infractorilor pușcăriabili fncția de Președinte al României suspendându-l pe Traian Băsescu, președintele legal ales, prin vot liber și direct  și să îi spun vreo două de la obraz:
Băi nerușinatule, aceasta este alternativa pe care ne-o oferiți? Revenim la dictatura pe care o credeam dispărută cu sacrificiul tinerilor morți în 89 când au tras în piept aer infectat cu plumb?
Europa nu vă vrea măi infractorilor, România nu vă vrea, românii nu vă vor… vă vrea doar adunătura de infractori care speră să scape de pușcărie și turma de imbecili, car nu doar că nu mai sunt români, nu mai sunt nici măcar oameni.
Au ajuns o masă amorfă, cretinizată de criză și de nesfârșitele emisiuni ale scârbelor de pe la Intact, Realitatea Media ori România TV sau OTV, adevărate rușini pentru ideea de televiziune …”
Cine dorește poate citi în continuare căteva articole din presă, un fel de poveste a Flăcării Democrației născută  la Cluj și ucisă de un imbecil la Orșova.
Preşedintele suspendat Traian Băsescu a început cu dreptul campania electorală pentru referendumul care va avea loc ân data de 29 iulie şi care îi va tranşa destinul, va rămâne sau va pleca de la Cotroceni.
Peste 8.000 de persoane din Cluj şi din alte judeţe din Transilvania au venit pentru a-l vedea şi auzi pe Traian Băsescu. În faţa susţintărilor, Băsescu a aprins flacăra democraţiei. “Ea se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29, noaptea, vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor, o vom menţine aprinsă. Dacă românii vor spune da restauraţiei o vom stinge până la alegerile următoare. Eu vreau ca ea să ardă şi după 29 noaptea, este flacăra democraţiei în România. Flacăra democraţiei pleacă de la Cluj spre Bucureşti, via Iaşi”, a spus preşedintele suspendat după care a predat torţa cu flacăra democraţiei unor tineri atleţi. 
Crin şi Ponta vor Parchetul General şi DNA-ul
Traian Băsescu a mai vorbit în faţa susţinătorilor despre lupta pe care el o are de dus cu un sistem politic corrupt şi cu nişte politicieni, între ei Victor Ponta şi Crin Antonescu, care în doar patru zile au dinamitat relaţiile României cu Uniunea Europeană. “Ei n-au înţeles un lucru. Ei nu au înţeles că eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o ţară. Eu nu lupt pentru un scaun, eu lupt pentru români. Eu nu lupt pentru interes de grup, eu lupt pentru valorile europene. De opt ani, de când sunt preşedintele Românilor, cu migală, cu atenţie, am, construit prestigiul României în UE, în UE. Acestor oameni, lui Crin şi Ponta le-au trebuit trei zile să distrugă credibilitatea româniei. Zillele de 3, 4, 5 şi 6 iulie”.
Lovitura de stat, a mai spus Traian Băsescu, vizează justiţia şi nominalizarea unor persoane în posturile cheie din Parchetul General sau DNA care să răspundă la comenzile politice ale camarilei lui Ponta şi Antonescu. “Au decapitat statul, primele trei funcţii, pentru un motiv care nu l-au declarat. Au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor este de a pune mâna pe scaunul de la Cotroceni, pentru că doar de acolo se numeşte procurorul general sau şeful DNA, iar infractorii din partidele lor îi vor din nou la butoanele justiţiei”. 
Băi de mulţime şi păreri pro şi contra
Băsescu a fost primit de clujeni şi cu aplauze dar şi cu huiduieli. Preşedintele suspendat a aşteptat mai bine de 30 de minute în spatele scenei unde vorbeau liderii PD-L şi alte personalităţi politice, timp în care s-a fotografiat cu zeci de oameni şi a răspuns la întrebările acestora. Cu Maria Băsescu la braţ, preşedintele suspendat s-a dovedit a fi un om extrem de abordabil care a răspuns direct la întrebările celor prezenţi. 

Primul care a avut curaj să îl critice, a fost un colonel reservist care i-a reproşat lui Băsescu că a fost mult mai atent cu pensionarii miitari care au fost subofiţeri. 
Câţiva paşii mai încolo, un grup de protestari strigau din toate puterile “Jos Băsescu”. Preşedintele i-a salutat după care s-a îndreptat spre alte persoane care au dorit să îşi facă fotografii cu el. Alţi susţinători i-au spus lui Băsescu că Victor Ponta va distruge politica externă a României, la care preşedintele suspendat a răspuns: “cu migală, de opt ani muncim la credibilizarea ţării şi nu poţi să ţii discursuri naţionaliste împotriva Uniunii Europene, pentru că acolo sunt oameni de valoare. Trebuie să ne salvăm de izolare”, i-a spus Băsescu celui care a ridicat această problemă.
Autor:  Mihai Șoica
Sursa: evz.ro
USL a aruncat flacăra democraţiei, aprinsă de Traian Băsescu, în Dunăre
Preşedintele suspendat Traian Băsescu a început cu dreptul campania electorală pentru referendumul care va avea loc în data de 29 iulie şi care îi va tranşa destinul, va rămâne sau va pleca de la Cotroceni.
Se pare că primarul din Orșova, Ion Manea, s-a întâlnit cu tinerii care transportau flacăra și, în urma unei altercații, a aruncat-o pe un canal al Dunării. O plângere penală a fost depusă de tinerii democrat-liberali împotriva edilului din Orșova.
Astăzi, la orele 10.30, Poliția Municipiului Orșova a fost sesizată de un tânăr din Orșova cu privire la faptul că în timp ce transportau flacăra deocrației prin municipiului Orșova, un reprezentant al administrației publice locale a luat această flacără și a aruncat-o într-un canal al fluviului Dunărea. În prezent se fac cercetări și se va propune soluția legală”, a declarat Marian Cherescu, șeful Poliției Municipiului Orșova, citat B1 TV.
Deputatul PDL Doinița Chiricu a declarat pentru B1 TV că în cursul dimineții, în timp ce reprezentanții PDL așteptau să preia flacăra, într-o parcare situată la ieșirea din oraș, în zonă au apărut liderii USL, care i-au jignit și amenințat pe tinerii de dreapta.
Aceasta spune că primarul Ion Manea s-a repezit la cel care purta torța, l-a bruscat și i-a luat flacăra democrației din mână, aruncând-o într-un canal care duce în Dunăre. Deputatul PDL a precizat s-a depus o plângere la Poliție împotriva primarului din Orșova.
Flacăra democraţiei a fost aprinsă pe 14 iulie la mitingul de la Cluj-Napoca de preşedintele suspendat Traian Băsescu. Flacăra urma să fie purtată de tinerii de dreapta prin țară și să ajungă la București în ziua referendumului, pe 29 iulie.
Sursa: evz.ro
Ion Manea, primarul Orşovei şi preşedintele organizaţiei locale a PNL, a fost colaborat al Securităţii, potrivit sentinţei civile nr 2641 din 2008 a Tribunalului Bucureşti, sentinţă rămasă ca definitvă şi irevocabilă “prin nerecurare”, adică fiindcă Manea nu a contestat-o.
Potrivit sentinţei, Manea a fost recrutat în iunie 1979, pe când era un simplu ospătar: “A fost recrutat la data de 16.06.1979, în calitate de colaborator de către Serviciul de securitate deoarece în calitate de ospătar putea asista la discuţiile purtate de clienţi, pe mulţi dintre aceştia ajungând să-i cunoască personal precum şi la întâlnirile dintre cetăţenii români sau străini care vizitau sau tranzitau portul”.
A avut numele conspirativ Alin, iar informaţiile furnizate de el “intră în categoria acelora care ar fi pus în pericol viaţa, sănătatea sau încălcarea unor drepturi ale persoanelor vizate”, potrivit instanţei.
A turnat un coleg care ajuta nişte tineri să treacă graniţa
Printre victimele sale s-a numărat şi un fost coleg care a încercat să ajute un grup de tineri să fugă din România, “în lumea liberă”, se spune în hotărârea TMB.
Manea a primit sarcina de a urmări această călăuză căreia i s-a atribuit numele conspirativ Pavel. Din cauza ui Manea au fost prinşi trei tineri pe care Pavel încerca să-i ajute să treacă Dunărea.
În alte trei cazuri, mai spune sentinţa, a turnat persoane care aveau legături cu străini şi desfăşurau “activităţi potrivnice regimului comunist”.
A mai turnat la Securitate o persoană care păstra legătura cu fartele său stabilit în SUA, fapt despre care Securitatea nu ştia nimic înainte de a fi informată de către Manea.
A mai căzut victimă turnătoriilor sale un sârb, şofer de TIR, care a intrat imediat în atenţia Securităţii. Referitor la acesta, Manea le-a spus securiştilor că are mulţi bani şi că “transporta cu maşina diverse persoane în afara Orşovei”.
Dintr-o notă datând din 1980, reiese că Ion Manea a dat informaţii utile Securităţii şi nu a dezvăluit nimănui relaţia cu aceasta.
În finalul motivării sentinţei, se spune: “Pârâtul avea cunoştinţă de gravitatea faptelor sale precum şi de consecinţele pe care le puteau suporta persoanele denunţate prin informaţiile oferite Securităţii”.
Motivarea se încheie: “În speţa de faţă, informaţiile furnizate intră în categoria acelora care ar fi pus în pericol viaţa, sănătatea sau încălcarea unor drepturi ale persoanelor vizate”.
Autor: Viorel Sălceanu
Sursa: adevarul.ro
Dar cine îl cunoaște oare pe Manea mai bine decât oricine? Evident locuitorii orașului.
Ce spun ei despre el? Iată un articol de pe orsovaonline.net :
Candidatul USL-ului, liberalul Ion Manea, a fost turnator al Securitatii, un foarte bun colaborator al Sistemului Comunist, care a bagat oameni in inchisori, a distrus viata familiilor si si-a deconspirat prietenii care au vrut sa fuga din Romania in Serbia.
Tribunalul Bucuresti, sectia IX, contencios administrativ si fiscal a constatat prin sentinta civila nr. 2641, in dosarul nr 26.807/3/2008 ca Ion Manea a fost colaborator al Securitatii, iar in cursul anilor ’79-80, profitand de meseria de ospatar a asistat la discutii purtate de clienti, s-a imprietenit cu sarbi si cetateni romani care vizitau si tranzitau portul Orsova.
Paratul a denuntat in repetate randuri Securitatii pe colegii sai, dar si tineri care vroiau sa ajunga in lumea libera, persoane judecate, incarcerate, dar unele care si-au gasit sfarsitul in apele involburate ale Dunarii.
Acest om de care mi-a fost mila pana acum si care s-a pus pe genunchi in fata mea sa nu dezvalui despre el secrete in campania electorala, este un gunoi, care si-a bagat prietenii in puscarie, a distrus familii si a trait bine mersi din primele securitatii pentru informatiile furnizate sistemului comunist, nu merita sa ajunga primar al Orsovei, si sa-si continue vechile obiceiuri” – a declarat Doinita Chircu.
Ion Manea avea pus si un nume conspirativ din partea Securitatii, notele de informare erau semnate “Alin”, iar acesta ii urmarea pe soferii sarbi si pe colegele ospatarite, care aveau relatii cu tiristii si unde si cati bani aveau.
Acest turnator este dirijat de Adrian Duicu, de secretarul Botila, de omul de afaceri Popescu, profitori ai bugetului local, dar care aveau de gand sa aduca la primaria Orsovei o marioneta. Sunt interese ascunse in Orsova si doar cu astfel de oameni ce au un trecut dubios se pot face afaceri” – a mai declarat Chircu.
Decizia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii este definitiva si irevocabila din sedinta publica din 14.10.2008, decizie ce a fost recunoscuta de paratul Ion Manea, care nici nu a contestat in vreun fel calitatea de colaborator.

O ALTA FAPTA GRAVA ! - Unde este drapelul NATO de la Preşedinţie? Daca Antonov nu stie - cine stie ?Laurentiu Crin-imputit Antonov - intaiul - a dat si el un telefon rosu si a vorbit in lipoveneasca - sa spuna cine este si ce vrea - iar interlocutorii moskoviti l-au recunoscut imediat dupa ce au vazut lipsa steagului Nato !
O întrebare pentru cei ce vor să participe la Referendumul Ilegal: "Unde este drapelul NATO de la Preşedinţie"?

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1