luni, 3 mai 2010

Srisoarea lui Theodor MARIES si Sorin ILIESIU adresate Robertei Anastase – Preşedintă a Camerei Deputaţilor pe tema LUSTRATIE si LUSTRAGII...


Stimată Doamnă Preşedinte,
Vă felicităm încă o dată pentru tot ce faceţi pentru ca legea lustraţiei să fie votată cu succes. Suntem convinşi că adoptarea lustraţiei anticomuniste va reprezenta cel mai important succes al dvs în acest mandat.
Avem trei rugăminţi:
1. Vă rugăm să ne trimiteţi prin email proiectul legii lustraţiei în versiunea în care a fost votat marţi seara. Vă rugăm să ne spuneţi dacă, în acest moment, mai sunt posibile modificări.
2. Vă rugăm să ne confirmaţi că legea lustraţiei va fi votată deschis, cu apel nominal, aşa cum ne-aţi promis la prima noastră întâlnire. Suntem siguri că dacă nu va fi votată deschis, legea va fi respinsă.
3. Vă rugăm să ne comunicaţi care este data la care legea lustraţiei va fi votată deschis, cu apel nominal? Vă rugăm să ne confirmaţi că veţi invita din timp posturile radio, TV şi întreaga presă scrisă întrucât votarea legii lustraţiei reprezintă un moment crucial din punct de vedere moral şi simbolic în istoria postcomunistă a României.

Dorim şi noi să fim prezenţi împreună cu Florian Mihalcea – preşedintele Societăţii Timişoara şi Daniel Vighi – vicepreşedinte.
Având în vedere lupta noastră de 20 de ani, sperăm că totuşi – cu acordul majorităţii deputaţilor – va fi posibil să luăm cuvântul un minut, pentru a rosti un foarte scurt mesaj din partea societăţii civile. În principal, mesajul ca legea să fie votată în unanimitate.

Vă rugăm să ne răspundeţi cât mai curând posibil.
Vă mulţumimm anticipat.
Cu cele mai bune gânduri,

Sorin Ilieşiu şi Teodor Mărieş



"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1