miercuri, 10 octombrie 2007

MURESAN SI REMES - DOI ARDELENI CAZUTI IN PLASA REGATENILOR

MEDIAFAX relateaza...despre aventurile celor doi ardeleni -ministri pana in maduva oaselor de partid si de stat ( si cinstiti cu palinca de Maramu',d'aia pentru prieteni...) - si filati de Compania Oficiala de Securitate din Bucuresti,capitala sudista a Regatului ....

Surse judiciare au declarat încă de marţi dimineaţă agenţiei MEDIAFAX că procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.

Surse judiciare au declarat agenţiei MEDIAFAX că ministrul Remeş şi fostul ministru Mureşan au fost filmaţi în timpul unei întâlniri avute într-un local din zona Dorobanţi. Mureşan îi vorbeşte lui Remeş codat, multe dintre detalii scriindu-i-le pe o hârtie.

La un moment dat, Mureşan primeşte un telefon de la Gheorghe Ciorbă - omul de afaceri care avea interes să-i câştige bunăvoinţa lui Remeş pentru ca acesta să-i favorizeze firma la licitaţii - care-l anunţă că îl aşteaptă afară, "lângă un BRD", să-i dea ceva.

Mureşan este filmat când primeşte de la Ciorbă un plic şi o foaie de hârtie pe care, în stradă, omul de afaceri scrie ceva. După câteva minute se despart, iar Mureşan revine în local, unde-i cere lui Remeş să-şi deschidă geanta. Între ei are loc un scurt dialog, ambiguu, în care Remeş lasă să se înţeleagă că acceptă banii, iar Mureşan îl sfătuieşte ca mai bine să-i primească acasă.

Într-o altă înregistrare video, Mureşan vorbeşte cu denunţătorul Gheorghe Ciorbă într-o cameră. La începutul convorbirii, Ciorbă i se plânge lui Mureşan de faptul că i s-a stricat maşina, iar amândoi consimt să-şi închidă telefoanele mobile pentru a nu fi ascultaţi. Mureşan insistă câteva minute asupra unui telefon fix aflat în cameră, despre care iniţial cere să fie scos din priză, iar apoi să fie scos de tot din cameră. Discuţia este recentă şi are loc după ce Mureşan a aflat că este în atenţia procurorilor anticorupţie.

Pentru început, Mureşan avansează o teză potrivit căreia "ăsta" (Traian Băsescu - n. r.) vrea să-i ia pe miniştri la rând, unul câte unul, pentru a-i suspenda şi a scăpa astfel de Guvernul Tăriceanu, acesta fiind, în opinia sa, şi motivul pentru care DNA a intrat pe fir în povestea cu el, Ciorbă şi Remeş.

Odată rezolvată problema telefonului fix, cei doi încep să vorbească, Mureşan sfătuindu-l pe Ciorbă ce anume să spună procurorilor. În discuţia celor doi, Remeş este denumit "Împăratul".

Mureşan opinează asupra probelor pe care procurorii le-ar putea avea împotriva sa şi îi spune lui Ciorbă cum anume să motiveze şi "ploconul" în palincă şi carne, lăsat de cei doi la locuinţa din Baia Mare a lui Traian Remeş, dar şi discuţia telefonică în care lui Remeş îi sunt date informaţii despre identitatea firmelor lui Ciorbă.

Atunci când Mureşan îşi pune problema că procurorii ar avea înregistrarea momentului în care plicul de la Ciorbă ajunge la Remeş, Ciorbă vorbeşte clar despre cei 15.000 de euro. Mureşan îi face semn să tacă şi îi desenează cu degetul prin aer, vorbind în şoaptă, spunând: "Despre astea nu vorbim".

Mureşan dă dovadă că ştie procedura penală, el dându-i şi sfaturi tehnice lui Ciorbă pentru întâlnirea cu anchetatorii şi spunându-i că a "trecut prin multe, mult mai grele", cu procurorii anticorupţie.

Într-o altă înregistrare video, anterioară celorlalte două, care nu a fost difuzată de TVR, Mureşan merge, alături de Ciorbă, la casa lui Remeş unde lasă mai multe lăzi cu diverse produse. Mureşan însuşi - despre care familia a susţinut că suferă de diabet - cară vioi mai multe lăzi pe terasa casei lui Remeş, la un moment dat chiar alergând câţiva paşi pentru a grăbi descărcarea ploconului. Înainte de a ajunge acasă la Remeş, Mureşan vorbeşte cu soţia ministrului, căreia îi transmite că are să-i aducă ceva şi pe care o roagă să-i comunice femeii care se ocupă de casă să-i primească.

Andrei Bădin: În spatele uşilor închise: Informatorul Pimen in misiune regala

Andrei Bădin: În spatele uşilor închise: Informatorul Pimen in misiune regala

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1