vineri, 29 iunie 2007

ION ILICI ILIESCU SI PROBLEMELE GLOBALE ALE OMENIRII ,EDITURA TEHNICA1988


“1leu:6-7$

Lucrarile simbol ale comunismului sunt cautate pentru a fi achizitionate pe valuta. Pretul unui omagiu a atins echivalentul a 7-8 salarii romanesti transformate in dolari Ia cursul negru al zilei. Printre lucrarile cautate spre a fi cumparate Ia suma de 180- 200 dolari este si o culegere de texte americane (Brawn, Chandler Flavin, Pollock, Postel, Wolf) - aparuta sub titlul PROBLEME GLOBALE ALE OMENIRII - Woldwatch Institute (SUA), traducere din literatura (?) americana de Serghei (nu Sergiu!) Celac, in Editura Tehnica, cu bunul de tipar acordat pe 4 octombrie 1988. Se mentioneaza deasupra casetei tehnice: editie romana - selectarea textelor: Ion Iliescu, dr. Adrian, V. Gheorghe, Serghei Celac. Redactor: Rodica Dinu.
Cartea incepe bine prin cuvantul inainte scris de Adrian V. Gheorghe care incheie Ia pag. 9 cu un citat materialist-dialectic-ceausist-comunist din Raportul lui N.C., care a cuvantat magistral in decembrie 1987 la a 5-a Conferinta Nationala PCR. Textul incepe la pag.7 - si nu 6, asa cum este mentionat in cuprins. Nu-i nimic, un mic suspans nu strica inainte de cele cateva pagini scrise de tovarasul director - presedinte, tocmai bune de a fi republicate in brosura, in tiraj de masa, de editura AZI, pentru uzul grupelor de studiu fesene: “Probleme globale si Worldwatch Institute” de Ion Iliescu. Se mai pot tipari chiar afise electorale cu citate din lucrarea tovului Iliescu care ar mai putea aduce putintica voiosie si caldura in cluburile rosii de la Sosea:

"Viata nu face decat sa confirme aprecierile lui Marx, exprimate in “Manuscrisele economico-filozofice din 1844” ca, in ultima instantä, doar “Societatea comunista” va fi “adevarata solutionare a conflictului dintre om si natura si dintre om si om”.

Asa e tovarase Iliescu, conflictele anului 1990 an dovedit-o din plin!
Chiar daca era “marginalizat” si “certat” cu N.C., tovarasul Ion Iliescu se pune bine cu puterea zilei si-l citeaza fair-play pe odiosul care a raportat in aceeasi Conferinta PCR din decembrie 1987: “Noua gandire trebuie sa puna in centrul preocuparilor - se sublinia in raportul secretarului general al PCR - necesitatea dezvoltarii economice si sociale a tuturor popoarelor, ridicarea nivelului material si spiritual, asigurarea echilibrului ecologic, dezvoltarea puternica a stiintei, culturii, a umanismului nou, a democratiei”...etc. Cand citezi astfel, se presupune ca esti de acord cu textul citat! lar rezultatul consensului ante si post revolutionar ,reusit de echipa unu si doi a comunistiIor románi este plin numai de stiintä, cultura, umanism, democratie. Mai ales democratie, multa si deasa si originala.
Dar tovarasul inginer Iliescu a facut politica de mic copil;cum putea sa nu se dedulceascà la ambiguitätile epocii comuniste din perioada ultimului cincinal? Alt citat din opera presedintelni iliescu, care incepe la pag. 11 si se termina la pag.35 din lucrarea amintita:

“Politica de stat pune in centrul preocupariror problemele gospodaririi rationale a resurselor naturale, protejárii factorilor de mediu, combaterii poluarii, dezvoltarii echilibrate a economiei nationale, Legea privind protectia mediului inconjurator, Legea Apelor ,recenta Lege a padurilor, Programele Nationale de amenajare a bazinelor hidrografice, de promovare a lucrarilor de imbunatätiri funciare, de dezvoltare a silviculturii ca si legea si programele de sistematizare tentoriala”, etc, etc.

- vorbe, multe vorbe fara acoperire in realitati, in dulcele stil comunist de luat ochii si fata prostimii!
Prim ceea ce ati scris si ati semnat, tovarase presedinte Iliescu, dovediti cu prisosinta atasament si continuitate in idealurile comuniste ale anului 1988. Nu mai aveti cam sa va schimbati, educatia de politruc nu se dezminte. Porniti cu curaj actiunea de tiparire a operelor complete ilesciene pe filiera italiana, franceza, americana si imbunatatiti astfel cursul leului nostru gaurit. Nu uitati:
pretul cartii din 1988 a fost 30 Iei si acum se ofera pe ea 180- 200 dolari!
1 leu iliescian este egal cu 6-7 dolari la bursa de la Cotroceni! “


loan Victor DRAGAN

articolas publicat in 1991 in INDEPENDENTULION ILICI ILIESCU SI RETETE CULINARE LA EDITURA TEHNICA 1989

“PREFERINTELE
CULINARE
ALE
PRESEDINTELUI
ION ILIESCU

Revolutia si emanatia s-au pregatit si la Editura TEHNICA. Am in maná un manifest voluminos semnat de Nicolae Mihai si Adriana Mihai-Bucãtarie si sãnãtate- retete culinare, EdituraTEHNICA, Bucuresti, 1989. Pe vremea aceea, fostul director si actualul preedinte ne invãta ce sã mancãm. El a girat lucrarea de 384 de pagini (24 coli de tipar), care contine minunate retete intelepte si economicoase pentru cincinalul 1991-1995:

Aperitiv din resturi de fripturã

Ardei umpluti fãrã carne

Bors de lobodã

Bors de verdeturi

Budincã de cartofi cu resturi de carne

Budincã de ceapa

Cartofi fierti

Chiftele de praz

Chiftele de spanac

Chiftele de varzã

Chiftelute de peste

Ciorbã de sfeclá si cartofi

Clãtite cu varzã

Fripturã de primãvarã

Icre false

Linte bãtutã

Linte fiarta

Marinatã pentru vanatul bãtran

Marinatá simplá pentru vanatul cu par

Mancare de varzã creatã cu cartofi

Peste fals

Plãcintã cu praz I, II

Plãcintã cu spanac I,II

Salatã cu resturi de carne

Sote de gulii

Spanac aperitiv sau salatã de spanac

Sufleu de praz

Supã de gulii

Supã de spanac

Supã de usturoi

Supã de varzã II

Urzici sleite.

Pentru a publica astfel de retete ale fericirii nu s-a apelat la renumita Carte de bucate SANDA MARIN, ci s-a complotat original impotriva regimului. Dovada certã este prezenta pe lucrare a douã bunuri de tipar: unul la pagina 4, datand din 27.12.1988, si altul la pagina 384 purtand data 28.01.1989. Iatã, dragi tovarãsi neincrezãtori, dovada luptei preedinteiui Iliescu cu cenzura bucàtãriilor!

Asa ca suntem aproape siguri ca meniul prezidential din dizidentã este prezent la Cotroceni cu toate bucatele expérimentate cu succes la Editura TEHNICA 1989, prin consens si traditie revolutionara. “

Ioan Victor DRAGAN

Articolas publicat in 1991 in INDEPENDENTUL

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1