joi, 18 martie 2010

MONTANU (Montano) se pregateste sa ne abureasca dupa 20 de ani .Ce grad are acum????

Mihail Montanu: „Iliescu l-a sunat pe Gorbaciov”
Montat de „Misterele revoluţiei”, Mihail Montanu face dezvăluiri importante. Montanu este inginerul venit din stradă şi lăsat, în mod foarte suspect, de Iliescu să supervizeze activitatea în Ministerul Apărării, din partea FSN. Mihail Montanu a confirmat că Ion Iliescu l-a sunat pe Mihail Gorbaciov în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989.
„Telefonul a fost dat din biroul lui Vasile Milea, fostul ministru al Apărării. În birou mai eram eu, un ofiţer care ne-a tradus din ruseşte ce spunea Iliescu, generalul Victor Stănculescu şi un ofiţer pe nume Dan Stuparu. Iliescu i-a prezentat lui Gorbaciov situaţia. A adăugat că lucrurile sunt sub control şi că nu e necesară deocamdată intervenţia trupelor sovietice. A mai spus că dacă situaţia degenerează, va reveni cu un telefon, ceea ce nu s-a întâmplat”, susţine Montanu. Inginerul a mai prezentat un episod legat, de asemenea, de implicarea sovietică în evenimentele din decembrie 1989. Prezent la „Baricada de la Inter”, Montanu a văzut un grup de sovietici trăgând în manifestanţi. Ziarul „Adevărul” va găzdui, în zilele următoare, un interviu pe larg cu Mihail Montanu, în care va detalia istoria de la „Inter”.

MIHAI MONTANU (Montano) - fisa CV MAE adnotata

Mie MONTANO (asa il stiu eu) mi-a fost fost coleg de clasa la CANTEMIR intre 1963-1967.
De atunci nu l-am mai vazut decat dupa 22 de ani,pe 2 ianuarie 1990,in biroul lui de la CFSN cand el stia mai multe despre mine zicandu-mi 'bai dragane,tot gura aia mare o ai?'
Prin 1993 am facut un documentar despre el cand cochetam cu EXPRES -ul lui CRISTOIU care nu a publicat ancheta mea despre personaj.Personajul avea grad de MAIOR in rezerva - cum dracu' pentru ca la aceiasi varsta eu eram doar locotenent in rezerva ,absovent de scoala de ofiteri de rezerva de la LIPOVA,dupa facultate.
Teoria mea este ca acesti ingeri tristi si ascunsi au facut parte dintr-o echipa care avea legaturi puternice la energetica,la ape,la imbunatatiri funciare,la canalul dunare-marea neagra (FACTORI COMUNI : ILIESCU,ROMAN,VASILE IONEL,VOICAN,GEOANA-Tatal si fiul,etc.)
Sa vedem ce minte si asta despre implicarea sa in evenimente si cum s-a nimerit el,bietul inginer,ca mare responsabil politic transformat in 20 de ani in mare diplomat de cariera fara stele...

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1