marți, 8 iunie 2010

Marea batjocură naţională:CUI PE CUI SE SCOATE, DAR RAMANE GAURA...BUGETARA !

Marea batjocură naţională: CUI PE CUI SE SCOATE, DAR RAMANE GAURA...BUGETARA !


Marea batjocură naţională: "


Ma uit şi mă crucesc. Marile ştiri de la marile televiziuni naţionale de ştiri sînt marile (şi aceleaşi) verze pe care le fac, la grămadă, marele partide naţionale româneşti. E o bătaie de joc dusă deja în derizoriu. De mai bine de o oră, marea dezbatere naţională este dacă o să treacă sau nu moţiunea de cenzură, dacă or să voteze unii pedelişti moţiunea şi ce-or să facă udemeriştii, dacă au garanţii, dacă aia, dacă cealaltă.


M-am săturat pînă peste cap de aceeaşi placă de pe vremea cînd Ciorbea era marele premier al marii naţii autohtone, se reiau aceleaşi expresii care-mi provoacă o greaţă nespusă. “Măsurile de austeritate” m-au terminat, doar asta aud. În curînd, îl vom auzi pe Emil Boc spunînd că “trebuie să strîngem cureaua“. Da, şi “cheia e la tine“, pune mîna pe ea şi descuie puşcăriile, să-i închidem pentru totdeauna pe eternii dinozauri ai politicii româneşti, care nu fac nimic concret pentru ţară.


M-am săturat de aceleaşi contra-măsuri ale opoziţiei, care nu vine cu nici o soluţie concretă. Ah, pardon, “avem soluţii”, dar nu le ştim pe toate pe de rost, că doar noi sîntem oameni de afaceri şi biznisul nostru e mai important decît ţara şi mult mai important decît oamenii care au dat cu ştampila pe caricaturile noastre de partide.


M-am săturat de eternii traseişti politici, pesedişti transformaţi în pedelişti, de Mitri, Blagi, Boci, Berceni, Vlădeşti, Băseşti, Tăriceni, Geoane, Ilieşti şi Ponţi. M-am săturat de toţi, la grămadă, care-şi bat constant joc de toată lumea, fără nici o excepţie.


Boc a zis “să tăiem pensiile“, dar nici măcar unul din opoziţie n-a spus “ba să ne tăiem nouă lefurile şi toate celelalte cheltuieli pînă la sfîrşitul anului, ne deplasăm pe banii noştri, frate, că dacă poporul ne-a ajutat să furăm cu spor, să ajutăm şi noi poporul cînd e în groapă“. Ba mai bine hai să le mărim pensiile parlamentarilor şi să le mai dăm şi-un spor de votare în parlament de 200%, să-i motivăm să fure mai cu spor.


Există soluţii, există soluţii!“, ţipă pesedistul, ţipă penelistul, toţi se laudă că au soluţii mai bune, dar unul nu spune care-s alea, ba comentează că ale celorlalţi sînt proaste, foarte proaste, exagerat de proaste, şi mai proaste decît cele mai proaste. Da, sînt proaste. Dar care sînt soluţiile voastre?


Aceeaşi placă sărită urlă încă din campania electorală, ca o moară hodorogită: “Ba noi sîntem mai cu moţ, românii e proşti că nu ne-a votat să furăm noi în locul celorlalţi, că noi ştim să furăm mai bine, doar avem o experienţă mai îndelungată“, dă-l dracului de faliment al statului, să dăm bugetarilor banu’ gros şi minimul pe economie la angajatul din privat, să mai dăm nişte contracte la firmele noastre de suflet, că oricum pornim tiparniţa de bani.


Reciproca e la fel de valabilă, căci indiferent cine-i la guvernare, va veni cu o serie de măsuri care va fi criticată de opoziţie. Şi, indiferent cine va fi opoziţia, va avea “soluţii concrete”, dar nu va şti să le enumere. C-aşa-i în politica românească. O mare batjocură naţională ridicată la rang de doctrină, indiferent de partid. Pot să spun, din nou, că mi-e greaţă?

_____________

Sursă foto.


© subiectiv.ro. Toate drepturile rezervate.
Marea batjocură naţională


Marea batjocură naţională: CUI PE CUI SE SCOATE, DAR RAMANE GAURA...BUGETARA !

"

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1