joi, 29 noiembrie 2007

ELODIA-MELODIA - SUBIECT PENTRU RADU PARASCHVESCU SAU OTV VERSUS ALEGERI EUROPARLAMENTARE SI FEREFERENDUM

Radu Paraschivescu
Galerie de Imagini
1
Opinii
  • ISAILA: De ce au disparut hotii de biciclete?
  • RODICA CULCER: De Ziua Nationala, cu dragoste
  • ADRIAN GEORGESCU: Domnilor politicieni,
  • SENATUL EVZ: Razboiul dintre palate trebuie oprit
  • EDITORIALUL EVZ: Esecul discursului anticoruptie
  • Articole de acelasi autor
  • PARASCHIVESCU: (M)elodia preferata
  • PARASCHIVESCU: Ce scaun! Ce birou! Ce sifonier!
  • PARASCHIVESCU: UE si la gara!
  • PARASCHIVESCU: Arhanghelii plictiselii
  • PARASCHIVESCU: Clientul nostru, fazanul nostru
  • PARASCHIVESCU: Urmasilor mei Balasesti
  • PARASCHIVESCU: Superlativul bont
  • PARASCHIVESCU: Rapsodia nechezata
  • RADU PARASCHIVESCU: Frondeurul
  • PARASCHIVESCU: Specula cu moartea
  • IATA ARTICOLUL IN EXTENSO AL ANALISTULUI
    RADU PARASCHIVESCU PUBLICAT AZI IN EVENIMENTUL ZILEI ,LA CARE SUBRIU CU MARE PLACERE.SERIALUL ELODIA PARCA A FOST CREAT PENTRU A BRUIA FENOMENELE ELECTORALE DIN 25 NOIEMBRIE,IAR DAN DIACONESCU PLATESTE ASTFEL PDSR-ULUI/ACTUAL PSD PENTRU NASTEREA ,CRESTEREA SI UMFLATA RIDICARE A RATINGULUI ACTUAL




    PARASCHIVESCU: (M)elodia preferata

    29 Noiembrie 2007
    Radu Paraschivescu

    Radu Paraschivescu: "Duminica seara multe posturi TV au stat sub stapanirea zgomotului postelectoral."


    In functie de moderator si de invitati, emisiunile au cultivat vociferarea artagoasa, monologurile paralele, galceava cu mana in sold, discursurile deraiate sau vorbitul la gramada. Am vazut senatori stacojii la fata zborsindu-se incontinent, ziaristi prost dispusi, sociologi blazati, analisti risipiti in interpretari fanteziste, presedinti de partid turuind vijelios. Dialogul real a lipsit din meniu.

    Intre vocalizele isterice ale lui Crin Antonescu la Realitatea TV si bombanelile cvartetului Ion Cristoiu-Mihai Gadea-Valentin Stan-Radu Tudor de la Antena 3, recunosc ca am preferat OTV-ul. A existat si acolo un Tudor - nu Radu, ci Corneliu Vadim. Dar a mai existat ceva, o prezenta tutelara, care vorbeste chiar si fara sa deschida gura despre capacitatea nesmintita a romanilor de-a fi usuratici in clipele grave, de-a trata momentele de cumpana prin persiflare sau dezinteres, de-a nu pierde prilejurile de coborare in ridicol.

    Dan Diaconescu stie ca are o emisiune urmarita de o populatie diversa ca nivel de instructie, varsta si preocupari. Daca si-a propus sa discrediteze un act civic (in speta, votul de duminica), a reusit. Desi a facut-o dupa inchiderea urnelor, el a rasarit la televizor spre a trambita un lucru primejdios pentru viitor: alegerile nu conteaza. Daca n-a existat o agenda ascunsa, iar balciul de duminica noaptea s-a inchegat doar din cotizatia invitatilor, atunci OTV poate fi considerat in continuare doar un instrument care prelucreaza si raspandeste dejectii, scandaluri si insanitati. Personal, insa, am convingerea ca Diaconescu a procedat cu buna stiinta si cu dorinta vinovata de-a bagateliza un simptom - absenteismul electoral.

    Am mai scris despre titlurile imbecil-morbid-obscene sub care se desfasoara „Dan Diaconescu in direct”. Titlul de acum trei zile n-a mai excitat glanda socului si n-a aparut din bezna corticala a cutarui slujbas marunt. Duminica si-au facut loc reaua intentie si dorinta de-a decredibiliza. Dan Diaconescu a tratat episodul electoral in cel mai josnic mod posibil: prabusindu-l in derizoriu.

    „Elodia nu a votat azi. 70% dintre romani i-au urmat exemplul” - iata titlul fixat unei emisiuni mai jenante decat scalambaielile Nikitei sau chixurile semantice ale Oanei Zavoranu. Iar daca mai nutream umbra unei indoieli, ea a fost spulberata cand pe ecran au aparut rezultatele partiale ale votului pentru europarlamentare. Primele cinci partide au fost acoperite de fotografia Elodiei, sub care statea scris „Episodul 72”. Mi-am adus brusc aminte de martie 1990, de Cornelius Rosiianu si de bruierea sistematica a Proclamatiei de la Timisoara.

    Vineri la Targul de carte Gaudeamus, Bogdan Teodorescu a lansat o carte despre manipulare. Trei zile mai tarziu, Dan Diaconescu a strecurat in multe minti un mesaj nociv: Dati-le incolo de alegeri, bine ca nu v-ati dus. Asta va mai lipsea. Fiti fericiti si spalati-va frumusel pe creier. Nu trebuie sa va preocupe ce se va intampla cu voi. Nu va bateti capul in sfanta zi de duminica, odihniti-va si distrati-va. N-aveti cu ce? Va dam de nu puteti duce. O suta de episoade cu Elodia, treizeci de interviuri cu Cioaca, telefoane din Irlanda si corespondente din Germania si - daca tot nu v-ati saturat - gimnastica de indobitocire cu Luis Lazarus. Vizionare placuta.

    Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu

    Totalul afișărilor de pagină

    Contor securisti si turnatori pe CNSAS

    1