marți, 14 august 2007

DESCONSPIRATII SECURITATII











CATEVA CAZURI DE SECURISTI APROAPE BINE DESCONSPIRATI in arhiva CIVIC MEDIA

ION ILICI ILIESCU -ZEGHE ROSIE,SUBIECT DE SCRISOARE DESCHISA CATRE GEOANA SI PSD


EVENIMENTUL ZILEI publica o scrisoare deschisa al carui subiect este ION ILICI ILIESCU cunoscut de azi inainte ca ZEGHE ROSIE

Am cautat textul scrisorii pe situl ALIANTEI CIVICE si n-am gasit decat niste documente prafuite din 2005, asa ca am preluat textul din EVZ care este interesant prin intrebarea de la sfarsit si la care fiul securistului GEOANA si partidul lui nu va raspunde pen'ca partidul are alte prioritati,scrie la o motiune antiguvernamentala ce va fi depusa fie la gunoi,fie la parlament piana pe 10 septembrie...aiurea'n BRAN,ca acolo n-au tramvai,acolo vine televiziunea publica TVR sa transmita in direct aberatiile lu' Geoana si unde mananca si toata echipa de reportaj a lu' Sassu - o vodca,o maslina,o limba cu masline ,dupa intrunirea bossilor politici PSD-brand...

Sa-l lasam pe papasa ILICI sa lanseze fara stinghereala moda ZEGHE ROSIE pentru mai multe sezoane toamna-iarna la JILAVA ....

Textul fara subtitluri redactionale din EVZ :

Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie 1989, Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti 1990 si Blocul National al Revolutionarilor 1989 au transmis o scrisoare deschisa PSD, in care ii cer lui Mircea Geoana sa se delimiteze de Ion Iliescu, "presedintele de onoare cercetat penal" si "invinuit de genocid si de alte crime impotriva umanitatii".

„Stimate dle Geoana,stimati membri PSD,
Este extrem de grav sa ai un presedinte de onoare urmarit penal. Nici macar acum, cand este publicat rechizitoriul pentru participarea decisiva la crimele din 13 iunie 1990, dl Iliescu nu are decenta sa-si dea demisia din Parlament si din PSD.
In curand se vor finaliza cercetarile referitoare la perioada infractionala ianuarie-iunie 1990 si la masacrul din 22-28 decembrie 1989, in care dl Iliescu e deja invinuit pentru genocid si pentru alte crime impotriva umanitatii. Este o mare rusine pentru Romania ca a avut timp de 11 ani un asemenea presedinte. Este un mare merit al Justitiei romane faptul ca in sfarsit incepe sa-si faca datoria de a scoate la lumina adevarul despre istoria recenta a Romaniei.
Din nenorocire, dl Iliescu a implicat foarte multi oameni in crime, inclusiv pe cei trimisi recent in judecata - generalii Chitac si Andrita, coloneii Costea si Constantin - care sustin in declaratiile lor ca n-au facut altceva decat sa execute ordinele dlui Iliescu.
Conform rechizitoriului formulat de procurorii independenti, dl Iliescu a luat decizia reprimarii din iunie ‘90, a coordonat-o personal depasindu-si atributiile, a ordonat interventia militara cu munitie de razboi si TAB-uri pentru reprimarea manifestantilor din Piata Universitatii - ceea ce a avut ca urmare moartea si ranirea prin impuscare a mai multor persoane. Dl Iliescu a procedat la fel si in Decembrie 1989? Fatalmente, cei peste 900 de eroi ucisi atunci nici macar nu mai pot ierta. Poate doar urmasii lor.

Conform raportului de condamnare a crimelor comunismului, dl Iliescu a deturnat caracterul anticomunist al revolutiei si a instaurat un regim neocomunist. Dupa ce si-a arogat puterea, au fost ucisi de aproape 6 ori mai multi oameni decat cei ucisi din ordinul lui Ceausescu. In iunie 1990, a fost responsabil al reprimarii cu bestialitate a manifestatiei din Piata Universitatii, a partidelor istorice, a societatii civile si a presei independente. Timp de 11 ani cat a fost presedintele Romaniei, nimeni nu a fost judecat pentru aceste crime. Acum incearca sa impiedice in continuare infaptuirea Justitiei.
Atunci cand romanii l-au votat pe dl Iliescu nu au stiut ca a fost implicat in masacrul din decembrie ‘89 si fratricidul din iunie ‘90 pentru care abia acum - nemaibeneficiind de imunitate - Justitia poate sa-i probeze vinovatia. Romanii n-au stiut ca in 1956 si in 1968 a reprimat protestele antitotalitare ale studentilor si a ordonat arestarea acestora.
Dl Iliescu si altii ca dansul au planuit si au infaptuit crimele comuniste.

Romanii nu au stiut aceste lucruri. Dl Iliescu pretinde ca l-a infruntat pe Ceausescu.
In realitate l-a omagiat zeci de ani. Abia dupa ce a fost arestat, l-a infierat pentru ca ar fi „intinat” valorile comunismului, dar nu a infierat si regimul criminal pe care l-au slujit amandoi. A dispus infiintarea tribunalului care l-a condamnat la moarte pe Ceausescu pentru genocid, respectiv pentru 60.000 de morti, si a ordonat uciderea lui chiar in ziua de Craciun fara a-i da dreptul la recurs. In realitate, nu au fost decat 162 de morti. Imediat dupa ce dl Iliescu a preluat puterea, masacrul a luat proportii uriase.

Dl Iliescu ne-a scris recent ca a fost „obligat la o schimbare violenta de sistem politic”. Cine si de ce l-a obligat la violenta in conditiile in care manifestantii pasnici scandau: „Fara violenta!”? Genocidul a fost declansat tocmai de scandarile „Jos comunismul!” si „Fara comunisti!”, precum si de huiduielile cu care a fost primit in Piata Revolutiei in seara zilei de 22 Decembrie 1989 in timp ce rostea discursul prin care incerca sa salveze comunismul. Dl Iliescu ne-a scris de asemenea: „Nu am luat de unul singur deciziile pe care mi le imputati, decizii care au fost necesare pentru a ne atinge obiectivele care tin de interesul national”.
Al cui si cat de mare a fost interesul de a ucide si de a rani cateva mii de compatrioti? Cine trebuia salvat prin acest masacru? Dl Iliescu ne-a scris in continuare: „Nu eu am condus Executivul, cel care a gestionat aceste probleme si a aplicat legile”. Nicio lege nu-i dadea dreptul, nici lui si nici Executivului, sa scoata armata in strada impotriva propriului popor. Dl Iliescu pretinde ca in dansul „s-a tras in zilele de 22, 23, 24 si 25 decembrie 1989 si in cei care au format conducerea provizorie a statului”.

Timp de 17 ani, dl Iliescu trebuia sa fie primul interesat in aflarea adevarului, atat ca participant ce se victimizeaza, cat si ca sef de stat timp de trei mandate. Dar a fost interesat doar sa impiedice aflarea adevarului. Dlui Iliescu ii este frica de judecata istoriei. De la revolutie incoace, atat poporului roman, cat si opiniei publice mondiale le-a fost prezentata istoria falsificata a acestor evenimente. Prin ceea ce a inceput acum Justitia, stabilind autorii, instigatorii si complicii - faptuitori de crime, se va putea afla in sfarsit istoria adevarata.
Reprimarea prin masacru a revolutiei anticomuniste a fost cea mai mare crima a regimului comunist din Romania, avand in vedere ca, in toate tarile Europei, comunismul a cazut fara victime. Raportul de condamnare a crimelor comunismului, declarat document de stat la 18 decembrie 2006, l-a condamnat pe dl Iliescu din punct de vedere moral pentru crimele istorice in care a fost implicat inainte si dupa 22 Decembrie 1989.
Stimati membri PSD, crimele de acum 17 ani, nejudecate inca, sunt de o gravitate extrema pentru istoria Romaniei. Membrii PSD pot si trebuie sa-si doreasca aflarea adevarului. Unica sansa a Romaniei este Adevarul. Partidul Social Democrat sprijina aceasta sansa?”

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1