duminică, 21 decembrie 2008

Roberta Anastase,mostenitoarea politica a lui tac'su : Povestea unei misiuni si ascensiuni politice









Felicitari,
la vremuri noi-noute - tot ei, daca nu ei,macar copii lor,
mostenitorii
societatii securistice mult si lateral dezvoltate
la orase si sate....
bravos popor,esti bun de masochist se esti,
iti platesti calaii si-i votezi cu nesimtita nestiinta
poate,poate iti vor da si tie un zgarci
ramas de la marele chiolhan.....


1.- Roberta Anastase: Povestea din culise a unei ascensiuni politice




"Atata vreme cat partidul este condus de clanul Anastase, niciodata n-am sa revin in partid" ne spunea, deunazi, primarul de la Salciile, Gheorghe Podaru, unul dintre cei care au ramas in PD in vremurile grele si care a plecat atunci cand in partid s-a instalat "tirania". Este, daca vreti, chintesenta a ceea ce s-a petrecut, in ultimii ani, in PD. Si nu de cand a luat presedintia partidului Roberta Anastase, ci de cand i-a devenit adjunct chiar tatal sau, Corneliu Anastase, postat ca vicepresedinte, vreme indelungata, alaturi de alte rubedenii, despre care se spune ca este in spatele fiecarei miscari a fiicei sale. Chiar si acum cand Roberta Anastase sustine ca a parasit functia, printr-o demisie pe care refuza s-o arate presei.
(.....)
Roberta a lovit in propriul partid, atacand-o pe Paula Ivanescu
Chiar daca partidul arata foarte bine in sondaje, PD Prahova s-a remarcat printr-un conflict general. Dupa ce au fost indepartati mai multi membri fondatori ai partidului, Roberta s-a inconjurat de niste insi obedienti, pe care i-a folosit sa execute orbeste un plan care, pana la urma, a macinat solid partidul. Prima victima a fost Paula Ivanescu, de care se leaga, practic, istoria partidului in Prahova, pe care a fortat-o sa-si dea demisia din a doua functie din partid. Evident, incomoda prin notorietatea de care se bucura senatoarea, familia Anastase probabil vazand in domnia sa un pericol pentru pozitia fragila pe care tocmai o capatase Roberta. Motivul invocat pentru inlaturarea Paulei Ivanescu a fost cel putin penibil: "lipsa de activitate in organizatia judeteana". (....)
Patrascu, scuipat din partid fiindca avea gura sparta
Al doilea linsaj l-a vizat pe vicepresedintele Vasile Patrascu, un alt personaj incomod fiindca nu-i statea in caracter sa se faca pres si le cam spunea verde-n fata ceea ce gandea. Si consilierului judetean i s-au gasit niste motive cusute cu ata alba: neimplicare in munca organizatiei municipale si faptul ca ar fi sustinut, financiar, presa ostila partidului! Patrascu a fost dat afara din partid. (....)
Vicele Viorel Bogdan a plecat de unul singur
La putin timp dupa toate acestea, primarul din Starchiojd, Viorel Bogdan, un om care a statornicit PD in Prahova, alaturi de alti veterani, si-a dat demisia de unul singur din functia de vicepresedinte al partidului. N-a vrut sa comenteze in niciun fel decizia.(....)
Satul, Paul Palas si-a atacat sefa
Roberta si tatal sau au mers pana intr-acolo incat au inceput sa scurme si la celula credincioasa, care-i aplaudase pana atunci. Primul care a avut curajul totusi sa comenteze a fost Paul Palas, consilier local si mazilit din postul de presedinte al organizatiei municipale a PD Ploiesti. Acesta a avut "tupeul" sa vrea sa candideze pentru o pozitie in conducerea judeteana. Iata ce ne declara, in urma cu putin timp:
- Nu sunt de acord cu politica dusa de organizatia judeteana a Partidului Democrat, in sensul ca nu-mi place cum sunt tratati oamenii din interiorul partidului. Si ma refer la mine.
- Observatia dvs o vizeaza pe presedinta partidului, Roberta Anastase, ori si pe alti democrati din anturajul domniei sale?
- Ma refer si la unii si la ceilalti.
- Nu va temeti ca, daca noi publicam declaratia dvs., Roberta Anastase va va exclude din partid?
- Nu ma intereseaza ce va face. Mai degraba sa ia nota si sa se ingrijoreze. Eu as sta la discutie cu membrul de partid care-si manifesta o astfel de nemultumire, poate
m-as corecta.
- Ce anume fel de comportament v-a deranjat la presedinta PD?
- Suntem in campanie electorala si nu ar fi corect din partea mea sa fac astfel de aprecieri acum. Am depus prea multa munca la acest partid, pentru a lovi in PD.
Traiectoria dinspre PCR fix in PD a lui Cornel Anastase, omul din spatele Robertei
Despre cariera profesionala si politica a lui Corneliu Anastase s-a comentat mult. Si nu de bine... Ascensiunea sa fulminanta, pe vremea comunismului, spre functia de director la Uzina "1 Mai", fara sa arate cine stie ce calitati profesionale care sa o justifice, a fost pusa pe seama faptului ca tatal sau era seful tipografiei de partid, un post greu, din punct de vedere politic, pe vremea aceea. Corneliu Anastase s-a dovedit tipul de conducator ascultat din cauza comportamentului sau dur, fiind foarte temut printre muncitori. Apoi, s-a scris in presa, in nenumarate randuri, despre comportamentul sau de la Revolutie, cum ca Anastase, om de baza al partidului, ar fi ordonat sa se incuie portile uzinei si ca ar fi chemat armata, ca sa impiedice iesirea revolutionarilor, in ziua de 22 Decembrie 1989. Din fericire, in acea zi au fost puse pe muncitori doar tunurile de apa, sub podul de la Gara de Sud. In urma acestor evenimente, el a "disparut", ani de zile, unde credeti?, in fosta URSS, ca reprezentant comercial al Uzinei "1 Mai", devenita intre timp Upetrom, se spune ca pentru a i se pierde urma si a nu mai da ochii cu fostii subalterni. Il regasim ca subprefect al Guvernului Vacaroiu, dupa care s-a perindat pe la ApR si a ajuns, in final, "pe cai mari", langa fiica sa, in Partidul Democrat. Din cauza ca trecutul lui comunist a trezit suspiciuni vizavi de o eventuala colaborare cu securitatea, au fost solicitate vizavi de Corneliu Anastase date de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. S-a vehiculat la un moment dat ca raspunsul ar fi venit - si ca acesta ar fi fost "politie politica" - perioada in care Anastase si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PD Prahova si s-a speculat ca s-ar fi oferit, din toate partile, "recompense" pentru documentul respectiv, insa chestiunea a ramas, deocamdata, in ceata.

22 Noiembrie 2007
Sursa: Event365.ro

2.-EURO-AFACERISTII

Tanara Roberta Alma Anastase nu are propriile ei afaceri. Au in schimb, parintii ei, Lorena Carmen si Corneliu Anastase. Prima firma, Alma Exim International Group SRL, a fost infiintata in Bucuresti, pe 5 octombrie 1995, si are drept obiect principal de activitate "Intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane". Avand drept unic actionar si administrator pe Lorena Carmen Anastase, firma mamei europarlamentarei PD Roberta Anastase nu are date privind rezultatele financiare. Cea de a doua firma, Alma Fashion SRL, a fost infiintata in Ploiesti, pe 15 ianuarie 1997, are obiect principal de activitate "Activitati de consultanta pentru afaceri si management" si ii are actionari pe mama Robertei, cu 90 la suta din actiuni, si pe Corneliu Anastase, fost prefect de Prahova, cu 10 la suta.Alma Exim International Group SRL


de Catalin Dumitrescu Republicanul
Miercuri, 8 august 2007, 0:00


(Foto: )


Surpriza este cu atat mai mare pentru necunoscatori cu cat fiica acestuia, presedintele PD Prahova, domnisoara Roberta Anastase, castigase o prima batalie in lupta cu cel mai inversunat adversar al sau, veterana Paula Ivanescu, pe care o debarcase de la conducerea locala a partidului.

Am spus pentru necunoscatori pentru ca "prietenii stie" ca Anastase - Lupul cel Batran - nu a capitulat de nebun, sau de vreo boala necrutatoare. Nicidecum.

N-ar fi lasat el pe Robertica - Lupita - singura in preajma ghiarelor ascutite ce se arata prin ungherele din PD daca Paula Ivanescu nu ar fi anuntat o conferinta de presa si daca nu flutura pe deasupra capului o fituica, mai ceva decat Catavencu, cu a sa scrisoare pierduta.

Din cate se spune, fituica nu era altceva decat o adeverinta de la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii in care era trecut cum ca (si aici nu mai e surpriza pentru nimeni) Corneliu Anastase s-a cam jucat de-a politia politica inainte de '89. Deh, ale tineretii pacate.
Asadar, cand a auzit Lupita ca Paula dorea sa arate tuturor cine este Famiglia Anastase si cam cum si-a pastrat Lupul cel batran naravul dupa ce si-a schimbat de mai multe ori parul pe la diverse partide pe unde a trecut l-a sfatuit direct: "Tata, tai-o! Bast ca lasi urme!"
De altfel, Corneliu Anastase, Lupul cel Batran, a fost de mai multe ori in atentia presei locale si nationale, facand obiectul mai multor anchete privitor la momentele de dinainte de 1989 dar si din timpul Revolutiei, cand se pare ca el a fost cel care a dat ordinul sa se sudeze portile la Uzina 1 Mai ca sa nu iasa muncitorii la miting si tot el ar fi chemat pompierii cu tunurile de apa.

Dupa care, pentru a scapa de furia muncitorimii din Ploiesti a plecat ca reprezentant al UPETROM in exil in tarile din spatiul sovietic.

Acest subiect comunist si nomenclaturist al Famigliei Anastase a fost evitat de fiecare data cu finete si tandrete de dupa fustite dragalase cu dantela de catre Lupita Roberta, care se pare ca a uitat cum arunca in batjocura cu coji de banane in copiii de aceeasi varsta ce stateau de noaptea la coada la puii "Fratii Petreus"
Cine crede insa ca Lupul cel Batran se va cuminti se inseala amarnic.

Din cate se aude, mai ceva ca inaintasul sau Zelea, Corneliu Anastase se va retrage si va conduce destinele PD Prahova din umbra, prin fiica sa Roberta, in timpul saptamanii de la sediul Conpet unde, in mod foarte curios este protejat de directorul liberal Liviu Ilas, iar in week-end din barlogul sau din munti - o prea draguta vila de pe Valea Doftanei.
P.S.
Contactat telefonic pentru a i se cere un punct de vedere, Corneliu Anastase, dupa ce si-a dat seama cu cine vorbeste, a preferat sa faca pe surdul mai intai - chipurile nu ne aude - dupa care ne-a inchis de fiecare data telefonul, in acest fel vaduvindu-va de toate negarile si dezmintirile pe care sigur acesta vi le-ar fi oferit dumneavoastra, cititorilor.

Felicitari,
la vremuri noi-noute - tot ei, daca nu ei,macar copii lor,
mostenitorii
societatii securistice mult si lateral dezvoltate
la orase si sate....
bravos popor,esti bun de masochist se esti,
iti platesti calaii si-i votezi cu nesimtita nestiinta
poate,poate iti vor da si tie un zgarci
ramas de la marele chiolhan.....

UPDATARE 1-23XII2008:
ANASTASE ROBERTA ELMA SRL

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1