marți, 27 ianuarie 2015

Domnului Presedinte Klaus Werner Johannis - despre CNSAS numai de bine !


Domnule Presedinte Klaus Werner Johannis, 
Va rog solicitati domnului presedinte Joachim Gauck sprijin pentru reorganizarea CNSAS si a legilor care il guverneaza ! 
Nu este posibil ca dupa 15 ani de functionare si dupa 8 ani de la preluarea arhivelor sa fie deconspirati doar cca.2800 de securisti si cca 355 de informatori ! In timp ce sunt peste 600 de cercetatori !


Sa nu uitam ca formal legile CNSAS se refera la activitatea securitatii pana in decembrie 1989 , dar urmarirea a continuat pentru unii dintre noi si dupa 1990 ! CNSAS sa publice dosarele de obiectiv - ministere - centrale industriale-intreprinderi - institutii , dar si dosarele de retea care se vad ordonate in fotografia din stanga ! CNSAS sa faca de asa maniera incat sa devina institutie pro-activa prin newsletter,comunicate , abonare la site ! Pozele sunt frumoase - dar lipsite de continut ! Dupa condamnarea comunismului in 2006 legislatia CNSAS a suferit schimbari in rau ! Trebuie deasemenea depolitizata institutia si constituit un consiliu de specialisti in arhive ! Multe sunt de spus - dar ne punem speranta ca prin vointa institutionala lucrurile sa inceapa sa se accelereze ! Si faceti demersuri ca arhivele electronice ale securitatii sa ajunga la CNSAS !

3 comentarii :

  1. Maestre,sunt sub slaba influenta a unei palinci de Reghin,aferim,esti copil daca mai ai asteptari,sperante,convingeri,...
    Situeaza-te in extrafizic in supramental lasa-te calauzit de Kundalini sarpele,intra in pineala,pituitara,asteapta satorii,iluminarea,linistestete
    Parerea mea.....
    Observ ca nu mai apar la prieteni..
    Un prieten vechi,un caine batran nu trebuie tradat
    Te afli in sminteala(limbaj duhovnicesc)..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai vazut tu postarea - a vazut-o si Klaus !
      Comentariul tau l-am publicat intr-o sminteala laica .

      Imi fac si eu datoria fata de mine si de alti prosti de vor sa-si afle trecutul .

      Eu nu mi-l stiu , il stiu altii .

      Ce ti-e scris - la dosar ti-e pus !

      Ștergere
  2. TRECE TIMPUL SI NIMENI NU FACE NIMIC ! NICI CHIAR KLAUS JOHANNIS !
    ========================================================

    De ziua dictaturii / 26 ianuarie Klaus a fost la marea arhiva fara opis de la POPESTI LEORDENI , i-am postat acest text pe pagina de FB . CNSAS a fost practic deturnat de la sensul pentru care a fost infiintat , cu greu , foarte greu. Pentru institutii similare in alte tari numarul functionarilor este de cca 7-10 ori mai numeros decat la noi . S-a mutat arhiva - cica toata - si de pe urma necazurilor oamenilor traiesc studiaza vreo 600 studiosi cercetatori , unii chiar traiesc din asa ceva. De un an si ceva numarul deconspiratilor ofiteri si turnatori este insignifiant ! Pe situl institutiei se posteaza mii de pagini inutile de acte administrative ale militiei si pompierilor din anii 60-68 ! Consiliul este controlat politic ceea ce nu face deloc bine scopului.Situl nu are abonare la Newsletter . Documentatia DUNAREA nu s-a publicat ! Sunt cu ochii pe institutie inainte si dupa nastere, de pe vremea initiatorului CT Dumitrescu si l-am vazut la Bucuresti pe parintele Joackim Gauk in sala de pe Calea Victoriei 133 punandu-mi speranta in Mama Germania ! Stiu ca mai sunt multe informatii de predat de la serviciile fostei si actualei securitati ! Nu sunt informatii despre ofterii fostei directii a II-a care misunau in economia socialista si care au avut un rol in prabusirea Romaniei in ultimul sfert de veac ! Am depus cerere in 2004 si bineinteles ca nu au gasit nimic , dar nici nu m-au intrebat amanunte care sa ajute la cautate ! chiar daca in dosarul tatalui meu nascut in 1916 si decedat in 2010 rezulta ca dosarul sau a fost microfimat in 1988 cand eu lucram intr-o centrala industriala ....Domnul Aurel Sibiceanu si domnul Avp Viorel Padina au satisfactia sa-si fi gasit dosarul inainte de modificare legislatiei . Noi - astia multi nu avem decat frustrarea negasirii manuscriselor securitatii din care sa ne facem romane personale publicate intr-un exemplar depuse in plic pe mormant ! TRECE TIMPUL SI NIMENI NU FACE NIMIC !

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1