“PREFERINTELE
CULINARE
ALE
PRESEDINTELUI
ION ILIESCU
Revolutia si emanatia s-au pregatit si la Editura TEHNICA. Am in maná un manifest voluminos semnat de Nicolae Mihai si Adriana Mihai-Bucãtarie si sãnãtate- retete culinare, EdituraTEHNICA, Bucuresti, 1989. Pe vremea aceea, fostul director si actualul preedinte ne invãta ce sã mancãm. El a girat lucrarea de 384 de pagini (24 coli de tipar), care contine minunate retete intelepte si economicoase pentru cincinalul 1991-1995:
Aperitiv din resturi de fripturã
Ardei umpluti fãrã carne
Bors de lobodã
Bors de verdeturi
Budincã de cartofi cu resturi de carne
Budincã de ceapa
Cartofi fierti
Chiftele de praz
Chiftele de spanac
Chiftele de varzã
Chiftelute de peste
Ciorbã de sfeclá si cartofi
Clãtite cu varzã
Fripturã de primãvarã
Icre false
Linte bãtutã
Linte fiarta
Marinatã pentru vanatul bãtran
Marinatá simplá pentru vanatul cu par
Mancare de varzã creatã cu cartofi
Peste fals
Plãcintã cu praz I, II
Plãcintã cu spanac I,II
Salatã cu resturi de carne
Sote de gulii
Spanac aperitiv sau salatã de spanac
Sufleu de praz
Supã de gulii
Supã de spanac
Supã de usturoi
Supã de varzã II
Urzici sleite.
Pentru a publica astfel de retete ale fericirii nu s-a apelat la renumita Carte de bucate SANDA MARIN, ci s-a complotat original impotriva regimului. Dovada certã este prezenta pe lucrare a douã bunuri de tipar: unul la pagina 4, datand din 27.12.1988, si altul la pagina 384 purtand data 28.01.1989. Iatã, dragi tovarãsi neincrezãtori, dovada luptei preedinteiui Iliescu cu cenzura bucàtãriilor!
Asa ca suntem aproape siguri ca meniul prezidential din dizidentã este prezent la Cotroceni cu toate bucatele expérimentate cu succes la Editura TEHNICA 1989, prin consens si traditie revolutionara. “
Ioan Victor DRAGAN
Articolas publicat in 1991 in INDEPENDENTUL
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu