marți, 18 decembrie 2007

Evenimentul Zilei Nr. 5026 - Sent Using Google Toolbar

SA CORECTEZ - MADAM NICOLAI NU A FOST SECRETAR DE STAT LA INTERNE CI LA MINISTERUL MUNCII SI VEDEM MAI JOS O BIOGRAFIE TUMULTOASA DE SPECIALISTA IN DREPT FACUTA IN ULTIMII ANI A LU' IMPUSCATU' ,IAR MIRCEA MARIAN MI-A CONTINUAT ADEVERIT FLERUL SI SIMPATIA FATA DE SLINOASA CARE SE VREA MINISTREASA... PE LANGA EA,A MAI APARUT SI EVENIMENTUL L'ORBAN ,FRATELE COMISARULUI - SI IATA CA NEBUNIA IN PNL A AJUNS APROPE DE VARF...SE PREGATESTE PENTRU O GAFA MAJORA CALIN ANTON POPESCU TARICEANU PM,SEF DE PARTID , DE GUVERN SI DE BATRANI SECURISTI -IONESCU QUITUS SI BALACEANU STOLNICI...

Evenimentul Zilei Nr. 5026


EDITORIALUL EVZ: Chiuariu pleaca, vine Ana Pauker (PNL)
18 Decembrie 2007
Mircea Marian

Mircea Marian: "Nu am crezut, pana ieri, ca PNL va reusi performanta sa gaseasca, la Justitie, un titular mai dubios, mai enervant si mai controversat decat Chiuariu."

Ma intreb daca in creierul liberalilor a fost si altceva in afara de dorinta de a sfida opinia publica atunci cand au propus-o pe Norica Nicolai la acest minister.

Chiuariu, la momentul numirii sale, nu avea atatea tinichele legate de coada. Nu isi lasase nepotica sa voteze, dupa cum o taie capul, legile tarii. Nu-si luase locuinta sociala intr-o zona buna a Bucurestiului. Nu fusese suspectat ca a facut tot felul de jonglerii cu banii din fondul de pensii. Nu se remarcase in politica internationala, aparand dreptul Iranului de a-si dezvolta capacitatile nucleare si cerand retragerea Romaniei din Irak. Pe scurt, nu era ceea ce Adrian Nastase a definit drept „o fosila taranista".

Avem deci toate motivele sa credem ca Nicolai ne va face sa-l regretam pe Chiuariu. Omul parea mai degraba o papusa in mainile altora - daca asta constituie o circumstanta atenuanta. Cand s-a saturat sa incaseze in contul lor, a plecat. Sunt extrem de sceptic ca Norica Nicolai ar parasi guvernul altfel decat aruncata afara.

Am sperat, pentru o lunga perioada, ca liberalii ne vor face o surpriza - placuta - atunci cand il vor nominaliza pe noul ministru al justitiei. Ca vor gasi un avocat, decent, cu ceva legaturi in societatea civila. Ca o vor numi pe Renate Weber care, in fond, il uraste pe Basescu la fel ca Hasotti, Orban sau Antonescu. Credeam ca cei din PNL isi vor da seama ca au nevoie de un personaj credibil pentru a suplini esecurile numite Remes, David sau Cioroianu.

Din toate aceste motive mi se pare stranie sinuciderea atent planificata a liberalilor. Singurele criterii care par sa mai conteze pentru grupul Tariceanu, Olteanu, Antonescu sunt cele legate de fidelitatea neconditionata fata de actuala conducere a PNL. Poate ca aceste personaje isi fac iluzia ca Nicolai va reusi ceea ce nu a putut Chiuariu, si anume sa puna botnita procurorilor si sa ii intoarca impotriva lui Basescu. Ma indoiesc. Pentru ca, desi seamana cu Ana Pauker, Norica Nicolai nu are, nici pe departe, capacitatea fostei favorite a lui Stalin.

Ea este preocupata in primul rand de propria supravietuire si sunt convins ca va avea grija sa-si pregateasca o portita de scapare pentru momentul in care PNL va parasi Palatul Victoria . Vocal, va ramane un critic dur al presedintelui Romaniei. Pe cai subterane va transmite insa mesajul ca tine la liberali la fel de mult ca si la taranistii pe care i-a tradat in 2000. Nicolai nu este decat o jalnica pastisa a Anei Pauker.

Poate ca discutia este totusi inutila, pentru ca, in aceasta piesa, Basescu nu si-a jucat inca rolul. Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, seful statului nu are drept de veto, dar poate cere premierului sa renunte la o propunere de numire a unui nou ministru. Eu personal nu-l vad pe presedinte semnand, fara obiectii, numirea lui Nicolai in postul care i-a apartinut, candva, lui Macovei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1