marți, 18 august 2009

O ANALIZA OBIECTIVA LA ZI:Dan SELARU despre Scandalul UdreaDAMASUTRA VA SFARSI PRIN A VINDE CARNATI DE PLESCOI IN GARA LA MIZIL,O PIATA BUNA,UN OBIECTIV TURISTIC DE VIITOR!!!

via România obiectivă by Dan Selaru on 8/17/09
Să ne uităm la faptele din scandalul Udrea. Zvonurile despre existenţa unei "înregistrări incendiare" din comisia Udrea au apărut la zoso.ro pe 15 august, Subiectiv.ro , bleen.ro au preluat zvonul, în cazul lui Bleen la "cererea cititorilor". Mai scriu Ioan T Morar şi Cristian Pătrăşconiu. Interesant este că dacă la Zoso e şantaj la Pătrăşconiu este vândută înregistrarea.

Duminică, 16 august seara Subiectiv şi apoi Zoso dau poporului înregistrarea, pe Subiectiv primul comentariu este la 5:24 pm, Zoso publică la 18:01. Se răspândeşte în lume. Gardianul publică pe 16 seara şi ceva stenograme pe lângă înregistrare. Data e de 17 august dar primul comentariu e pe 16 august. Bleen susţine că el are înregistrarea din alte surse şi pune la rândul lui înregistrarea înaintea ziarului Gardianul.

Din presă Hotnews preia prima înregistrarea pe la 8 seara. Cu asta am restabilit adevărul istoric al apariţiei pe piaţă.

Acum vedem că vânzarea înregistrării, varianta Pătrăşconiu, a căzut, nu cred că a cumpărat un blogger înregistrarea, Bleen spune că lui sereistul i-a lăsat la poartă înregistrarea când dormea, e o glumă bineînţeles. Mai rămâne şantajul. Cine a şantajat pe cine? Iar cel care a rezistat şantajului, pentru că a apărut înregistrarea, de ce nu spune că a fost şantajat, era gestul normal. Cade şi şantajul. Şi atunci ce este dacă nu e nici vânzare, nici şantaj? Nu mai rămâne decât să urmărim cui foloseşte apariţia înregistrării. De ce nu a apărut înregistrarea în presa mare? De ce duminică seara?

De unde vine înregistrarea şi pe cine trebuie să întrebăm ca să aflăm? Cum a fost făcută înregistrarea? E legal să înregistrezi discuţiile unei comisii parlamentare şi să le faci publice? Dacă nu e legal cine e vinovat? Cine a montat aparatura de înregistrare? Dacă e montată legal cine a dat ordinul de înregistrare şi cine are acces la înregistrări dacă sunt automate? Din spusele lui Alecu Racoviceanu înregistrarea e făcută cu sistemul din încăperea unde funcţiona comisia, care sistem înregistra automat. Cine are acces la înregistrările automate din Palatul Parlamentului? E înregistrarea integrală sau sunt extrase fragmente?

Cred că provenienţa înregistrării şi legalitatea acesteia trebuie investigate de cei în măsură s-o facă altfel ne pomenim că o să citim ce se întâmplă în CSAT sau informările SRI pentru Preşedinţie. Şi nu a fost înregistrată fără avertizare o persoană privată ci un organ oficial al Statului.

Comisia este de anchetă. Şi caută dovezi. Eu nu înţeleg ce atâta tevatură că se face un plan de prindere a Elenei Udrea. Da, se fabrică un dosar! Ăsta e scopul comisiei, să fabrice un dosar dacă poate şi are dovezi. Din câte ne spun chiar ei nu prea au dovezi. Se strâng informaţii, se audiază martori, se întind capcane. Ce spun ei acolo seamănă mai mult cu investigaţiile lui Miss Mallard, raţa detectiv, e evident că-i depăşeşte situaţia. Există, fără îndoială, o notă tendenţioasă în discuţiile celor din comisie. Comisia transformă cazul în unul electoral ceea ce e imoral. Dar imoral e şi jocul de tenis al Elenei Udrea la Paris. Înfiinţarea ministerului este la fel de imorală ca şi înfiinţarea comisiei. Comportamentul comisiei este răutăcios. Dar nici comportamentul Elenei Udrea faţă de înfiinţarea comisiei nu a fost "drăguţ". E ipocrizie să acuzi pe toată lumea de toate relele pământului şi apoi să te aştepţi la o obiectivitate glacială.

Mişcarea Elenei Udrea este riscantă din cauza legalităţii înregistrării dar poate să fie câştigătoare, ca imagine. Cererile aberante de genul demisiei celor din comisie sunt doar de imagine, şi cei din comisie au imunitate. Poate să se facă o comisie de anchetare a comisiei ceea ce devine ridicol dar e posibil. Dacă Parchetul zice că participanţii la discuţie au făcut ceva ilegal, foarte improbabil, o să se facă şedinţe pentru începerea urmăririi penale a membrilor clubului de discuţii. O să urmeze o plângere la DNA împotriva Elenei Udrea în contrapartidă cu plângerile ei. Şi Parlamentul o să piardă vremea pe interminabile răfuieli.

Cât despre metode securiste cele mai evidente sunt înregistrările pe ascuns. Miss Mallarzi fac doar planuri. E diferenţa dintre fapte şi vorbe. E un proces de intenţie însăilat cu mijloace dubioase.

PS Regulile comentariilor sunt aici, încălcarea lor se pedepseşte cu ştergerea fără avertisment.


Un comentariu :

 1. ioanvickdrag spune:
  joi 20 august 2009 la 7:52:23 pm

  DAMASUTRA UDREA VA SFARSI POLITIC INCERCAND SA VANDA CARNATZI DE PLESCHKOY LA MIZIL IN GARA, O NOUA STATIUNE TURISTICA NASCUTA IN CINCINALUL TURISMULUI ORASENESC….asta dupa satisfacerea stagiului penitenciar la TARGUSOR,salas pentru femei din subordinea Justitiei….
  OBRAZNICIA S-A NASCUT LA BUZAU SI A LUAT-O RAZNA rau de tot LA BUCURESTI.
  DAMASUTRA UDREA TREBUIE OPRITA ! CHIAR DE COMANDANTUL PORTULUI CISMIGIU COLT CU COTROCENI, INAINTE ca CRUCISATORUL “ROMANICA ” SA IA MAI MULTA APA DECAT ESTE NECESAR.
  DACA O SACRIFICA pe Damasutra Udrea PIERZAND PRIN CARCIUMILE DE AIUREA DOCUMENTE CARE S-O COMPROMITA DEFINITIV, MAI ARE SANSE SA-SI SPELE OBRAZUL CIURUIT DE FURTUNI, DACA NU – SI-O MERITA !
  ASTEPTAM CU NERABDARE MISCARI GRESITE ALE “CONDUCATORILOR IUBITI ” CA IN 1989 !

  RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1