duminică, 10 ianuarie 2010

DECEMBRIE 1990:CONSTANTIN TICU DUMITRESCU (Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania) ,,Am convingerea ca zilele acestui regim rosu sunt numärate”

CONSTANTIN TICU DUMITRESCU (Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania)
,,Am convingerea ca zilele acestui
regim rosu sunt numärate”
              Domnule Constantin-Ticu Dumitrescu, nu credeti ca pozitia  dv. intransigenta apropo de renasterea partidului comunist roman, manifestata cu prilejul mitingului si a marsului organizat de Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania poate naste oarocare sperate?
              - Indiferent de ce cred eu despre comunism, nu mi-am schimbat atitudinea privind imensa majoritate a fostilor membri p.c.r., care au urat acest partid la fel ca intregul popor roman. Este un partid odios care a fost impus prin forta armelor in 1944 si legalizat prin neuitata fraudâ a alegerilor din 19 noiembrie 1946. P.C.R. nu a fost niciodata desfiintat. Pastrat in rezerva, cca 40 la suta din cadre, sau detinand structurile actuatei puteri, el a existat si existã. Acum nu a fäcut decat sa se oficiatizeze. Sunt convins ca acest act de nerusinare, sfidãtor la adresa intregului nostru popor, va primi riposta pe care a merita un partid atat de vinovat.
              - Mitingul F.S.N. din 20 noiembrie 1990, la un an de la inceperea congresului XIV P.C.R., se poate traduce si altfel decat o aniversare sau o pregatire a unui nou congres…?
              - Da, asa e, nu poate fi tradus altfel si sunt convins ca aceiasi lipsa de tact, ii va pierde, chiar daca mai au inca in spate PCUS-ul sau internationala comunista.
Dupâ mine, desfiintarea internationalei n-a fost decat formala , ea a existat si va continua sa existe pana la desfiintarea P.C.US.-ului
              - Nu credeti ca ar fi cazul acum ca toti cei care cred cà sunt sau au fost supravegheati sà-si ceara oficial, printr-o cerere tip publicatà intr-un cotidian de mare tiraj, de exemplu, dosarul personal de la  Ministerul de Interne, MinisteruI Apararii Nationale ,Ministerul Justitiei sau S.R.I? Sunt zvonuri ca arhivele au fost microfilmate si dosarele distruse.
              -In numele A.F.D.P.R., pot sa spun, fiti sigur, fostii detinuti politici se ocupa de aceasta problema si ca parte din fostele cadre ale MI.-ului, inclusiv din securitate, constienti ca acestui comunism zilele ii sunt numarate, ne-au furnizat date de o importanta capitala. Avem un comitet care lucreaza in sensul celor spuse de dv. Este tot ce putem spune presei deocamdata.
              - Nu ar fi momentul ca societatea civilà sà cearä documentele oficiale privind multimea de autoturisme multi-antena care streseaza zilnic in Bucuresti si in marile orase?
              - Da, stim acest lucru, ba mai mult chiar, la data actuala sunt mai dotate decat au fost vreodata. Nu trebuie sa uitam ca existã enorm de multe case conspirative in toata tara aflate in dotarea si altor servicii. Detinem lista lor inca din luna martie a.c. Le-am verificat. Ne vom adresa in curand domnului V. Stanculescu si domnului V. Magureanu, printr-o scrisoare deschisa privitor la aceste probleme. Daca va fi cazul, pentru ca am convingerea ca zilele acestui regim rosu sunt numarate. Se conving pana si ultimii oameni ca am avut dreptate. Desigur, raman agatati de putere, cu disperare, circa un milion de oameni din structurile regimului. Dar,tara noastra numara circa 23 de milioane.
              - In legatura cu ascultarea convorbirilor telefonice, ce actiuni credeti ca trabuie sa fie intreprinse?
              -L-ati vazut pe micul ecran pe Fouché-ul domnului Iliescu! Un raport bun de adormit copii, incoerent, prezentat la modul general, cu multe, foarte multe ambiguitati. Ce stie de fapt tara despre acest S.R.I? Ce stiam sub Ceausescu si Dej despre securitate? Un lucru este sigur:convorbirile sunt ascultate permanent, urmariti suntem, corespondenta opritä sau desfacuta si din cand in cand primesc sentinte de condamnare la moarte.
              -Care este stadiul actual al procesului intentat de domnul Letea privind Congresul AFDPR din octombrie 1990?
              - Si aici este vorba de o diversiune. Procesul(dacã poate fi numit astfel) este intentat si condus din umbra de Comisia Parlamentara nr. 14 (nu gresesc deloc), denumita Petitii si Abuzuri si care functioneazã pe langa Adunarea Deputatilor. In loc sa se ocupe de miile de probleme ale oamenilor, comisia nu are mai bun de fãcut decat sa se ocupe de AFDPR. Este formata din confluenti oameni ai puterii condusi de domnul Radu Ciuceanu.
              Acest organism ai regimului actual a devenit o comisie care slujeste in primul rand interesele si scopurile personale ale domnului R.C. Cativa salariati ai acestei comisii 14, un anume Georgescu (se pare fost colonel) si MtiteIu, probabil si altii, dotati cu un autoturism negru, nu
se ocupa de 2—3 luni decat de acest caz. Domnul maior Letea, salariat si domnia sa din martie a.c. cu 3500 lei drept ,,colaborator extern” in ateptarea gradului de general promis de dl. R. Ciuceanu, (in comunisrn orice este posibil) este un simplu manipulat la acest proces. Trebuie retinut faptul cã dl. deputat R.C. numeste presedinti ai comisiei 14 si la nivel de judete. Scopul urmarit esta sã destabilzeze si filialele AFDPR,cei numiti fiind de regula fosti detinuti politici, care n-au mai fost alesi in conducerile filialelor, sau au anumite nemultumiri.
              Revenind la acest proces unic in felul sau, normal ar trebui sã fie scos de pe rol la 28 noiembrie 1990, daca, in afara d-lui R. C., nu va apare si un alt mare personaj prezent la introducerea pe rol si despre care vom vorbi dacã va fi cazul alta data. Personal insa cred in completul de judecata care se ocupa de acest caz.
              -Domnule Dumitrescu, incheiem aici convorbirea, sperand ca dicultatile create asociatiei conduse de dv. se apropie de sfirsit si cã de-acum, drumul spre adevar a luat-o in linie dreapta.

Ioan-Victor DRAGAN
INTERVIU PUBLICAT IN DECEMBRIE 1990 in:





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1