joi, 1 aprilie 2010

Teodor Mărieş a ieşit din greva foamei, după ce a primit asigurări că legea lustraţiei va trece de Parlament

Teodor Mărieş a ieşit din greva foamei, după ce a primit asigurări că legea lustraţiei va trece de Parlament: "
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a decis, marţi, să iasă din greva foamei, anunţul fiind făcut după întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pe tema legii lustraţiei.

În timpul întâlnirii preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase cu reprezentanţi ai Societăţii Timişoara pe tema legii lustraţiei s-a stabilit un calendar clar pentru adoptarea acestui act normativ, pe 13 aprilie urmând să fie discutate amendamentele.

‘Eu i-aş spune o întâlnire de lucru, pentru că, dincolo de lucrurile pe care le simţim şi în care credem, totuşi, au trecut 20 de ani de când această lege ar fi trebuit să treacă de Parlament şi în aceste condiţii noi am considerat să avem o altă abordare, o abordare pragmatică. Drept urmare am stabilit ca marţi, 13 aprilie, să ne vedem cu amendamentele pe masă să discutăm’, a declarat Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa ca până pe 20 mai legea să fie trecută prin Parlament.

‘Va fi o solicitare şi a Grupului parlamentar PD-L, dar şi a altor colegi din Parlament, ca votul să fie deschis’, a precizat Anastase.

La rândul său, preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, a remarcat că de data aceasta există ‘o voinţă politică pentru ca legea lustraţiei să treacă’ şi a arătat că doreşte ca actul normativ să fie extrem de clar şi de aplicabil.

‘Pe lângă grupul PD-L şi Grupul PNL este de acord cu această lege’, a afirmat Mihalcea.

Cu această ocazie, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a anunţat ieşirea din greva foamei.

‘Având în vedere datele care s-au stabilit astăzi (…) am decis să ies din greva foamei’, a declarat acesta.

La întrevederea de la Camera Deputaţilor au participat, printre alţii, şi deputaţii Marius Dugulescu şi Florin Postolachi, precum şi Eugen Nicolăescu, unul dintre iniţiatorii legii lustraţiei.

Mărieş a intrat în greva foamei pe 12 ianuarie 2010.

AGERPRES/(Iulia Petre)
"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1