luni, 17 mai 2010

De ce se prăbuşeşte Euro şi cum ne afectează pe noi

De ce se prăbuşeşte Euro şi cum ne afectează pe noi: "Cum poate o ţară precum Grecia, cu un PIB de cam 3 procente din PIB-ul întregii UE, să inducă o asemenea furtună şi să devalorizeze Euro în raport cu dolarul atât de rapid?

Păi chiar planul de salvare al Greciei induce nesiguranţa. Hazardul moral pe care Franţa l-a impus prin şantaj şi la care Germania nu a rezistat (Madam Merkel deja a început să plătească), deci, hazardul moral aduce în mintea tuturor neîncrederea.

Se dă vina pe atacuri speculative, nu sunt atacuri speculative. Dacă ăsta e atac speculativ atunci da, am atacat Euro, am schimbat acum 2 luni toate economiile, nu prea multe, în dolari. Şi-n argint. Că nici în dolari nu am atât de multă încredere.

Mai pe larg în Washington Post. E şi ceva istorie şi, mai ales, motivele căderii. Pentru că una e să salvezi o bancă, chiar s-o naţionalizezi, şi s-o conduci şi alta e o ţară pe care n-o poţi controla în fapt. Asta-i diferenţa dintre US şi UE.

Vlădescu se luptă cu lădiţele de usturoi dar pe mine mă îngrozeşte preţul la gaze şi petrol că noi ţinem leul aproape fix în raport cu Euro dar preţul pe care o să-l plătim e în dolari. O altă gaură la Buget. Am pierdut în 2 luni 12 procente faţă de dolar. O glumă, ne-au ciuruit. Preţul la întreţinere o să fie terifiant.

Un dolar scump, combinat cu scăderea pensiilor şi salariilor, cu creşterea creditelor restante o să ducă la prăbuşirea preţurilor la apartamente. Restanţele la întreţinere o să bubuie. O să rămână oraşe întregi fără căldură. Şi cu asta creşte inflaţia.

Dacă nu se semnează scrisoarea cu FMI leul cade. Pentru că o să-l lase Isărescu ca să dea Guvernului, oricare ar fi el, posibilitatea să-şi plătească datoriile prin inflaţie. Căderea Euro e o nouă problemă pentru noi.
"
Comentariu:
EURO=o moneda creata artificios,pentru o UNIUNE a statelor europene care,in fapt, nu exista.
DOLAR= o moneda a statelor UNITE ale Americii.
Diferenta dintre UNION si UNITED se vede ! Asa cum s-a vazut diferenta dintre URSS si USA !
Noi facem totdeauna diferenta !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1