Vedeti de ce nu avem o lege noua a serviciilor de informatii ??? Ne complacem si se complac in mocirla legislativa lasata
mostenire de ion ilici iliescu si chiar de nici-o-lae ceausescu ....
Vai de securitatea noastră: "
Ăsta e textul pe care s-a scandalizat poporul din presă. Vreau să ştiu şi eu o campanie împotriva unei instituţii, nu împotriva unor reprezentanţi ai unor instituţii. Modul în care e scris textul denotă o gândire de tip 'Statul sunt eu!'.
Singura campanie împotriva unei instituţii democratice a fost cea a lui Traian Băsescu împotriva Parlamentului. Presa a avut campanii murdare împotriva diferitelor persoane, inclusiv împotriva Preşedintelui Băsescu, dar niciodată împotriva Preşedinţiei sau altei instituţii a Statului.
Dacă eu spun că Guvernul, prin reprezentanţii săi, a greşit de nenumărate ori prognozele economice, a ascuns realităţile economice şi a minţit nu înseamnă că am ceva cu instituţia ci cu temporarul Guvern Boc.
Dacă un jurnalist sau instituţie de presă fac presiuni ca să obţină foloase economice, şi fac ceva ilegal, să plătească. Cum e în cazul lui DD, dacă va fi găsit vinovat.
În general, presiuni se pot face doar asupra persoanelor care au în spate fapte care 'predispun' la astfel de presiuni. Am şi eu o întrebare, de ce a plătit omul ăla 30.000 de Euro şi nu s-a dus direct la Poliţie? Presa şantajează oameni şantajabili. Iar Statul trebuie să ia măsuri împotriva ambelor grupuri.
Tot textul nu reprezintă decât o frustrare de copil râzgâiat în faţa rezultatelor proaste de la şcoală, era să zic guvernare. Şi care sare la bătaie. Vai de securitatea noastră.
PS M-am uitat în strategiile de securitate ale UK, US şi UE. Nicio vorbă despre presă. Dar acolo o campanie de presă care spune că un funcţionar public a făcut un matrapazlâc se încheie aproape totdeauna cu demisia funcţionarului. După care urmează Justiţia. Care funcţionează. La Justiţie e buba, nu la presă.
UPDATE
ART. 2
Serviciul Roman de Informatii organizeaza si executa activitati pentru culegerea, verificarea si valorificarea informatiilor necesare cunoasterii, prevenirii si contracararii oricaro actiuni care constituie, potrivit legii, amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei.
ART. 9
In vederea stabilirii existentei amenintarilor la adresa sigurantei nationale,cadre anume desemnate din Serviciul Roman de Informatii pot efectua, cu respectarea legii, verificari prin:solicitarea si obtinerea de obiecte, inscrisuri sau relatii oficiale de la institutii publice;consultarea de specialisti ori experti; primirea de sesizari sau note de relatii, fixarea unor momente operative prin fotografiere, filmare oti prin alte mijloace tehnice.
ART. 10
In situatiile care constituie amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei, Serviciul Roman de Informatii, prin cadre stabilite in acest scop, solicita procurorului eliberarea mandatului prevazut de art.13 din Legea privind siguranta nationala a Romaniei pentru desfasurarea activitatilor autorizate de acesta. - din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii
Art. 6.
Organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale sint: Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, precum si Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei, prin structuri interne specializate.
Activitatea pentru realizarea sigurantei nationale este organizata si coordonata de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.
Art. 7.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii are, in domeniul sigurantei nationale, urmatoarele atributii:
a) analizeaza datele si informatiile obtinute si evalueaza starea sigurantei nationale;
b) stabileste principalele directii de activitate si aproba masurile generale obligatorii pentru inlaturarea amenintarilor prevazute in art. 3;.... din - Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei
'fenomenul campaniilor de presa la comanda, cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului' - din Strategia Naţională de Securitate
Aşa că, numai un analfabet funcţional nu înţelege că în acest fel SRI este obligat de lege să 'supravegheze' cu mijloace specifice presa. Toţi cei care spun că e doar o temă de discuţie fie mint, fie nu înţeleg pe ce lume sunt.
Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!"
Pagini
- Pagina de pornire
- CORUPŢIA ŞI ANTICORUPŢIA ÎN SISTEMUL JURIDIC - Cristi DANILEȚ
- ELECTORALIA - o musca pe peretele FB
- VECHII BUCUREȘTI văzut ACUM
- Ioan.Victor.DRAGAN jurnalul amintirilor viitoare
- 1-ACTE NORMATIVE privind functionarea SECURITAȚII si MINISTERULUI DE INTERNE intre 1948 -1989 (preluare de pe situl CNSAS)
- 2-DECIZIILE SECURITATII COMUNISTE - MSS-MAI - DE INTERNARE ÎN UNITĂŢI ŞI COLONII DE MUNCĂ - Arhiva CNSAS
- 3-Pregatirea zilei de 1 mai 1975 la securitate !
- 4-Securitatea , Avortul și avortonii ...
- 1988- Securitate - PLAN de MASURI - Stejarul 88 și comandamentul acțiunii
- SECURITATEA – cadre Obiective si metode Vol.I+ II / preluare CNSAS
- Informatizarea Politiei Politice in Romania 1973-1989....
- 1989-DSS-Plan de măsuri pentru acţiunea FORUM-89 - Congresul al XIV-lea al P.C.R. (nr. 00986 din 24.10.1989 )
- SECURITATEA SI SERVICIILE SECRETE SOVIETICE - autor nementionat pe SCRITUBE
- Noiembrie 1989-Iulie 1990 - EU și PUTEREA
- Liste Verificari CNSAS 2007-2012 - LUCRATORI si COLABORATORI ai SECURITATII
vineri, 25 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu