luni, 10 septembrie 2007

TARICEANU,VOSGANIAN,CHIUARIU=COTIDIANUL SPUNE CA ....

Tariceanu, Vosganian si Chiuariu, cercetati de DNA

( 10.09.2007 )

Primul-ministru si ministrii Economiei si Justitiei sint anchetati de procurori pentru o hotarire privind un imobil al Postei.

Informatia ca premierul Calin Popescu Tariceanu, Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian si Nagy Zsolt, fostul ministru al Comunicatiilor, sint cercetati de DNA a fost data ieri de liderul PIN, Cozmin Gusa. Surse judiciare au confirmat apoi ca cei patru actuali si fosti demnitari au intrat in vizorul DNA in luna aprilie a acestui an, pentru ca au semnat o hotarire de guvern, prin care imobilul Postei Romane din Calea Victoriei nr. 133-135 a fost trecut in proprietatea privata a statului. Miza a fost terenul de 13.000 mp, intrucit cladirea, in fapt un fost sediu al Ministerului Industriilor, prezenta un risc seismic ridicat, motiv pentru care a si fost demolata anul acesta. Fosta sefa a Directiei Avizare din Ministerul Justitiei Alina Vrabie si-a dat demisia din functie in aprilie deoarece a refuzat sa semneze proiectul actului normativ care urma sa fie inaintat Guvernului.
Gusa a sustinut ieri ca terenul si cladirea au fost subevaluate de circa 20 de ori, ajungind la 4,5 milioane de euro, pentru a servi interesele imobiliare ale lui Sorin Creteanu, un partener de afaceri atit al primarului Adriean Videanu, cit si al premierului Tariceanu. Creteanu este actionar, prin sotia sa, Marilena Simona, la SC Imopost Developments SA, si controleaza personal firma ComNord SA, firme implicate intr-o asociere cu Posta Romana. Pe terenul din Calea Victoriei urma sa se dezvolte un proiect imobiliar, in care Posta Romana detine o participatie de 33%. Dan Mihai Toader, presedintele-director general al Companiei Nationale Posta Romana, a declarat pentru „Romania libera“ ca, „in urma unei licitatii publice, am realizat un parteneriat cu firmele Comnord SA si Procema SA, infiintind SC Imopost Developments SA, in vederea realizarii unui proiect imobiliar pe terenul respectiv“. Subevaluarea imobilelor este sustinuta de Gusa prin faptul ca la data asocierii cladirea exista, iar „in zona respectiva metrul patrat de teren costa circa 4.000 de euro, iar cel de cladire, 2.000 de euro“. Potrivit lui Gusa, cladirea si terenul ar fi valorat deci circa 90 de milioane de euro.
In replica, Tudor Chiuariu sustine ca nu stie de existenta vreunui dosar la DNA care sa-l vizeze in mod direct. El a explicat ca decizia privind adoptarea hotaririlor de guvern este intotdeauna a Executivului, iar Ministerul Justitiei nu face decit sa le avizeze. „Ministerul Justitiei si Directia Nationala Anticoruptie nu trebuie folosite in scopuri politice si electorale“, a declarat Chiuariu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1