luni, 10 septembrie 2007

CHIUARIU,ZSOLT,VOSGANIAN,TARICEANU=ROMANIA LIBERA SCRIE CA...

Virgil Burla
Marti, 11 Septembrie 2007
DNA verifica achizitiile publice ale Postei Romane. Tudor Chiuariu, Nagy Zsolt, Varujan Vosganian si Calin Popescu Tariceanu au avizat o hotarare de guvern cu "dedicatie". In scurt timp, la DNA sunt asteptati pentru explicatii ministrii implicati in acest dosar.
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat ieri ca are in cercetare un dosar privind legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Posta Romana. Dosarul 218/P/2006 se afla in faza actelor premergatoare si cercetarile s-au extins in
aprilie a.c. in privinta transferului unui imobil din patrimoniul public al statului in domeniul privat. Mutarea din condei s-a realizat cu sprijinul larg al fostului ministru al Comunicatiilor, Nagy Zsolt, si ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu. Chiuariu, inainte de a aviza HG 377/2007, a cerut parerea unui consilier, care l-a sfatuit sa nu semneze. Nemultumit de raspuns, proaspatul ministru a cerut parerea altui consilier, care s-a conformat. "Cercetarile presupun... verificarea notelor de fundamentare emise de catre Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Justitiei, precum si a documentatiei si avizelor necesare", se arata intr-un comunicat transmis de DNA.
Conform unor surse judiciare, cei implicati in acest caz vor fi chemati in cel mai scurt timp la audieri, faptele din dosar fiind extrem de grave.
Tudor Chiuariu s-a aparat aratand ca imobilul din Calea Victoriei era in proprietatea Postei Romane si ca terenul in cauza nu facea parte din domeniul public al statului. Liberalul arunca pisica in ograda lui Zsolt Nagy si a Ministerului de Finante.
Morar si Chiuariu, la cutite
Tot ieri s-a petrecut un adevarat razboi al comunicatelor intre DNA si ministrul Justitiei. seful procurorilor anticoruptie a sesizat in luna iunie Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la imixtiunile proaspatului ministru Chiuariu in activitatea procurorilor. Consiliul a decis ca ministrul Justitiei nu a desfasurat activitati de natura sa afecteze independenta procurorilor DNA, dar s-a constatat o anume presiune asupra conducerii administrative a directiei. Controlul a relevat faptul ca "s-a conturat o simultaneitate a interventiilor telefonice ale Ministerului Justitiei cu momentul rezolvarii unor dosare importante". In replica, Chiuariu a declarat ca are tot dreptul sa ceara informatii de la DNA.
Controlul de fond, In dezbaterea CSM
Celebrul control de fond realizat la DNA (care ar trebui sa stabileasca daca Doru Tulus ramane sau nu sef peste Directia a II-a) a ajuns pe ultima suta de metri. "Saptamana aceasta imi vor fi prezentate concluziile controlului, dupa care i le voi trimite domnului Morar sa-si spuna punctul de vedere si saptamana viitoare o sa-l discutam in plen", ne-a declarat vicepresedintele CSM, Dan Chiujdea. Surse judiciare ne-au declarat ca directia a iesit foarte bine in urma acestui control, temerile lui Chiuariu fiind neintemeiate.

Gusa cere demisia lui Chiuariu
Deputatul Cozmin Gusa a anuntat in urma cu doua zile ca ministrul Justitiei este cercetat intr-un dosar de DNA, motiv pentru care a cerut demisia acestuia. Conform deputatului PIN, in luna aprilie, Chiuariu ar fi avizat o hotarare de guvern prin care s-a parafat o asociere "cu cantec" intre Posta Romana si un grup de firme apropiate PD si PNL. O cladire de pe Calea Victoriei a fost trecuta din domeniul public al statului in cel privat. Hotararea a fost contrasemnata de Nagy Zsolt, Varujan Vosganian si premierul Tariceanu. Valoarea prejudiciului vehiculat de Cozmin Gusa se ridica la zeci de milioane de euro.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1