luni, 4 aprilie 2011

PP - Partidu' lu' Peste OTV-DDD sau Constantin Cojocaru: Plângere penală înpotriva lui Dan Diaconescu

Constantin Cojocaru: Plângere penală înpotriva lui Dan Diaconescu: "

Import cu copy-paste de pe siteul Varianta Cojocaru: http://www.variantacojocaru.ro/?p=438


Felicitări domnilor otevişti paridul Poporului dacă se făcea vă salva din necazuri.


În caz că cineva se mai crede că Dan Diaconescu este lebăda în care pozează, iată ce a făcut domnul Cojocarul, cel cu Varianta Cojocaru. I-a făcut plângere penală … ţîţîţî… votaţi PP.

Cred că bine ziceam: P.P.=Partidul Penalilor ….

Plangere penala


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti

DOMNULE PRIM – PROCUROR,

Subsemnatul Cojocaru Constantin, domiciliat în Bucureşti, sectorul 1, strada Turda, nr. 116, bl. 36, sc. 1, et. 2, ap. 10, posesor al CI seria RR, nr. 214874, CNP 1420503400017, în temeiul art. 279 Cod. proc. pen., formulez prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

împotriva făptuitorilor:

1. Diaconescu Cristian Dan, proprietar şi realizator la postul de televiziune OTV, cu sediul în municipiul Bucureşti, sectorul 6, bulevardul Preciziei, nr. 3,

2. Tudor Barbu, realizator la postul de televiziune OTV, cu sediul în municipiul Bucureşti, sectorul 6, bulevardul Preciziei, nr. 3.

3. Diaconescu Iulius Mario, domiciliat în municipiul Bucureşti, sectorul 6, Aleea Callatis, nr. 6, bl. A15, sc.C, et. 4, ap. 45,

4. Voiculescu Diana, domiciliată în municipiul Bucureşti, sectorul 1, strada Brazilia, nr. 50, et. 1, ap. 2,

5. Bordei Valeriu Marian, domiciliat în municipiul Bucureşti, sectorul 4, strada Uioara, nr. 3, bl.M2, sc. 6, et. 3, ap. 210,

6. Florentina Gherghiceanu, domiciliată în Bucureşti, sectorul 2, strada Toporului, nr. 36,

7. Simona Man Allice, domiciliată în municipiul Arad, judeţul Arad, Piaţa Sporturilor, bl.24, et. 4, ap. 27

8. Chiriac Tonea, domiciliat în municipiul Bucureşti, sectorul 5, strada Calea 13 Septembrie, nr. 235, bl. V3, sc. 1, et. 2, ap. 8,

9. Sefer Cristian George, domiciliat în municipiul Bucureşti, sectorul 5, strada Lanţului, nr. 1,

Pentru săvârşirea infracţinilor de furt calificat, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, fals privind identitatea, prevăzute şi pedepsite de articolele 209, 215, 288, 289, 290, 291, 292 şi 293 din Codul Penal.

Motivele plangerii penale sunt urmatoarele:

1. În februarie 2009, am convenit cu Tudor Barbu, realizatorul emisiunii SE ÎNTÂMPLĂ ACUM, de la televiziunea OTV, să facem 10-12 emisiuni, în care să explic proiectul legii privind despăgubirea cetăţenilor României pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului, proiect cunoscut opiniei publice cu denumirea prescurtată de LEGEA COJOCARU. Am stabilit ca, în primele 4-5 emisiuni, sa arătăm cum au fost înşelaţi şi jefuiţi românii şi în următoarele 6-7 emisiuni să prezentăm LEGEA COJOCARU şi consecinţele ei asupra economiei şi societăţii româneşti. In emisiunea a 4-a, Tudor Barbu a anunţat că, a doua zi, domnul Cojocaru va începe prezentarea LEGII. A doua zi dimineaţa, am fost sunat şi mi s-a spus că se întrerupe colaborarea mea cu OTV. Fără alte explicaţii.

2. În perioada octombrie-decembrie 2009, pe parcursul a 12 episoade săptămânale, am prezentat LEGEA COJOCARU la emisiunea domnului Doru Braia, la postul de televiziune N24.

3. Pe la jumătatea lunii ianuarie 2010, am fost sunat de Tudor Barbu, care m-a rugat să-i trimit graficele pe care le prezentasem în emisiunea lui cu un an în urmă, ca să le folosească. I le-am trimis. Dupa 3-4 zile, m-a invitat la emisiune să prezint LEGEA COJOCARU.
4. Au urmat mai multe emisiuni la care am fost invitat. Am convenit să începem să strângem semnături pentru susţinerea legii, pentru a le depune fie la Preşedinţia României, în vederea organizării unui referendum, fie la Parlamentul României, pentru susţinerea proiectului de lege. Formularul de semnături era postat pe site-ul www.variantacojocaru.ro cu mai bine de un an în urmă.

5. În numai o lună, numărul de semnături a crescut de la câteva sute pe zi la zeci de MII DE SEMNĂTURI PE ZI. În ultima săptămână a lunii februarie, luni, au fost 20 şi ceva de mii, iar vineri, 46 de mii de semnături, într-o singură zi.

În lunea următoare, numărul a scăzut, brusc, la câteva mii şi a continuat să scadă, ajungând la câteva sute pe zi.

A devenit clar că, in weekendul de la sfârşitul lunii februarie, “echipa” de la OTV a hotărât să folosească valul de simpatie populară stârnit de LEGEA COJOCARU în cu totul alte scopuri decât cele urmărite de autorul ei.

Am cerut, de mai multe ori, lui Tudor Barbu, ca plicurile cu listele de semnături să fie desfăcute de o echipă de pensionari care să tină evidenţa listelor de semnături, sa le ordoneze pe localităţi, pe judeţe, să le pună pe calculator. Am fost refuzat, sistematic.

Nu am mai fost invitat la emisiunile lui Tudor Barbu.

6. În luna aprilie, pentru 2-3 saptamani, LEGEA COJOCARU s-a metamorfozat în LEGEA COJOCARU-OTV. Au urmat alte 2-3 saptămâni în care Tudor Barbu a vorbit numai de LEGEA OTV-COJOCARU, şi, în final a rămas numai LEGEA OTV. Intenţia de furt devine tot mai evidentă.

7. În mai multe emisiuni, Tudor Barbu a îndreptat atenţia telespectatorilor către infiinţarea unui nou partid, care să fie format din susţinătorii LEGII COJOCARU şi care să aibă ca platformă politică chiar LEGEA COJOCARU. I-a întrebat şi ce nume să aibă partidul. Pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, doctrina PARTIDUL POPORULUI figura de aproape 2 ani. Telespectatorii lui Tudor Barbu au propus, printre altele, şi numele de PARTIDUL POPORULUI ROMAN.

Aşa cum se poate vedea din Anexa nr. 1, titlul emisiunii din data de 25 martie 2010 a fost;

“CEI CARE SUSŢIN LEGEA COJOCARU VOR SĂ-ŞI FACĂ PARTIDUL LOR”.

Este cât se poate de clar. La construţia viitorului partid vor participa susţinătorii LEGII COJOCARU, nu ai lui Dan Diaconescu. Cu atât mai puţin ai lui Mario Diaconescu.

8. La întrebarile lui Tudor Barbu privind cine să conducă partidul, oamenii au zis unii Dan Diaconescu, alţii Constantin Cojocaru. Reacţia lui Tudor Barbu a fost categorică. “Cum sa conducă acest Cojocaru? Nu stiţi că acest Cojocaru nu a condus niciodată pe nimeni? El este un bun specialist, poate fi un bun consilier, dar nu si conducător.” Asta, după ce tot el îndemnase telespectatorii să intre pe site şi să citească CV-ul lui Cojocaru, de unde aflaseră ca “acest Cojocaru” ocupase funcţii de conducere mai bine de 20 de ani. Şi nu orice funcţii. Intenţiile celor de la OTV devin tot mai clare.

Iată, deci, că noul partid, plănuit de OTV, va fi făcut de susţinătorii LEGII COJOCARU, dar va fi condus de oameni care nu au nici o legătură cu LEGEA COJOCARU.
9. Exasperat de întrebarile oamenilor care vroiau să ştie de ce nu îl mai invită pe Cojocaru, Tudor Barbu anunţă că OTV a întrerupt relaţiile cu Cojocaru deoarece Cojocaru “vrea sa faca partid politic” şi OTV nu vrea să se implice în politică.

10. Peste numai câteva zile, pe data de 26 iunie 2010, Dan Diaconescu, proprietar şi realizator al postului de televiziune OTV, iese de la arest si declară că, în timpul arestului, a hotărât, împreună cu colegii de celuluă, să înfinţeze un nou partid politic, care se va numi Partidul Poporului Român.(Anexa nr. 2 – extras din transcriptul înregistrării electronice a acestei declaraţii).

În următoarele zile, postul de televiziune OTV alocă, zilnic, ore întregi, Partidului Poporului Român, CARE URMEAZĂ SĂ FIE CONSTITUIT. Tudor Barbu este “desemnat”, de către Dan Diaconescu, pentru funcţia de preşedinte al partidului ce urmează a lua naştere.

ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului al cărui preşedinte este Mario Diaconescu, fratele lui Dan Diaconescu, (partid care face obiectul dosarului nr. 41073/3/2010, la Tribunalul Bucureşti) a fost semnat la data de 12 mai 2010, cu 45 zile înainte ca Dan Diaconescu să hotărască, împreună cu colegii săi de celulă, înfinţarea noului partid politic (Anexa nr. 3).

A fost semnat acest act constitutiv pe data de 12 mai 2010, fără ştiinţa lui Dan Diaconescu, sau a fost semnat, în fals, mult mai târziu, după ce Dan Diaconescu a hotărât, împreună cu colegii lui de arest, să înfinţeze Partidul Poporului Român?

11. Pe data de 14.06.2010, LEGEA COJOCARU a fost înregistrată la Senatul Romaniei ca iniţiativă legislativă a senatorului Ioan Ghişe. De precizat că senatorul, pe cererea de înregistrare, a menţionat că iniţiativa se face cu acordul domnului Constantin Cojocaru, autorul proiectului.

12. I-am cerut, de mai multe ori, lui Tudor Barbu, să-mi restituie cele un milion de semnături, să le duc acolo unde le este locul: la Senatul Romaniei, unde se află şi LEGEA. Mi-a promis, de mai multe ori, că-mi va restitui semnaturile, dar nu şi-a respectat promisiunea nici până astăzi.

Cele peste un million de semnături pentru susţinerea LEGII COJOCARU sunt sechestrate la sediul OTV, din Bucureşti, sectorul 6, bulevardul Preciziei, nr. 3.

13. În aceste condiţii, am convocat, la Bucureşti, pe 3 iulie 2010, adunarea generală a reprezentanţilor celor un milion de români susţinători ai LEGII COJOCARU. Adunarea generală a aprobat ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului şi m-a împuternicit să îndeplinesc actele şi formalităţile cerute de lege pentru înscrierea Partidului Poporului la Tribunalul Bucureşti (Anexa nr. 4 ).

14. Luni, 5 iulie, am fost invitat de Tudor Barbu la emisiunea lui, în care a prezentat ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului, cel înfinţat pe 3 iulie 2010. În seara următoare, am fost invitatul emisiunii lui Dan Diaconescu, în care am putut prezenta, din nou, pe larg, LEGEA COJOCARU şi ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului, cel înfinţat pe 3 iulie 2010, inclusiv formularul pentru strângerea de semnături. A doua zi, am publicat, pe site-ul www.variantacojocaru.ro, STATUTUL şi PROGRAMUL POLITIC al Partidului Poporului, împreuna cu instructiunile si formularul listei de semnături. În ziua următoare, pe site-ul OTV, a apărut un alt formular al listei de semnături, formular elaborat de OTV şi postat pe site-ul OTV, fără aprobarea mea.

Anexez extrase din transcriptul înregistrării electronice a emisiunii din 5 iulie 2010, (Anexa nr. 5), precum şi fotografia uneia dintre secvenţele acestei emisiuni (Anexa nr. 6).

În fotografie, se vede că titlul emisiunii a fost:

PARTIDUL POPORULUI S-A CONSTITUIT

În această emisiune, moderatorul Tudor Barbu informează telespectatorii că, „la sfârşitul săptămânii trecute, pe 3 iulie 2010, la Bucureşti, reprezentanţi din toate judeţele ţării, împreună cu doctorul Cojocaru, au pus în operă actul de constituire al Partidului Poporului.” Deci, nu Mario Diaconescu, împreună cu angajaţi şi asociaţi ai fratelui său, Dan Diaconescu, ci Constantin Cojocaru, împreună cu reprezentanţi din toate judeţele ţării, au adoptat ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului. Nu pe data de 12 mai 2010, ci pe data de 3 iulie 2010.

Postul de televiziune OTV nu a adus, niciodată, la cunoştinţa telespectatorilor săi actul constitutiv al Partidului Poporului, semnat la 12 mai 2010, de Diaconescu Iulius-Mario şi ceilalţi 6 cosemnatari ai acelui înscris. Acel act constitutiv nu a fost adus la cunoştinţa nimănui, pe nici o cale, niciodată, înainte de data de 27 august 2010, când a fost depus la Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 41073/3/2010.

Singurul act constitutiv pe care l-a prezentat postul de televiziune OTV este actul constitutiv al Partidului Poporului, semnat la 3 iulie 2010, de mine şi cei 45 de reprezentanţi ai celor un milion de susţinători ai LEGII COJOCARU.

15. Luni, 12 iulie, am fost, din nou invitatul lui Tudor Barbu, care a prezentat cele doua formulare de listă de semnături şi cele doua adrese la care pot fi trimise formularele completate (adresa OTV şi adresa căsuţei mele poştale), precizând, de mai multe ori, pe parcursul emisiunii, că toate semnăturile vor fi predate domnului Cojocaru, urmând să fie folosite pentru înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a Partidului Poporului înfinţat pe data de 3 iulie 2010.

Titlul emisiunii din data de 12.07.2010, aşa cum se vede din fotografie (Anexa 7) a fost următorul:

PARTIDUL POPORULUI ARE NEVOIE DE SEMNĂTURILE CELOR CARE SUSŢIN „LEGEA COJOCARU”. IATĂ FORMULARELE.

Din nou, deci, Tudor Barbu, moderatorul postului de televiziune OTV leagă Partidul Poporului de LEGEA COJOCARU şi invită pe cei un milion de susţinători ai LEGII COJOCARU să semneze pentru susţinerea PARTIDULUI POPORULUI, cel înfinţat pe data de 3 iulie 2010. Din transcriptul înregistrării electronice a acestei emisiuni (Anexa nr. 8) se vede cum se chinuie Tudor Barbu să explice de ce sunt 2 formulare ale listei de semnături (unul elaborat de mine, altul elaborat de “echipa OTV”), postate pe 2 site-uri (unul al meu, altul al OTV), listele cu semnături umând să fie trimise la două adrese diferite (una a mea, cealaltă a OTV).

În final, le spune telespectatorilor că….”aşa s-a întâmplat să fie”.

Nu, nu s-a întâmplat să fie aşa, ci semnatarii actului constitutiv din data de 12 mai 2010, în complicitate cu realizatorii şi admninistratorii postului de televiziune OTV, au pus la cale acest furt şi acestă înşelăciune, care priveşte drepturile a milioane de oameni. Ei au invitat susţinătorii LEGII COJOCARU să semneze pentru susţinerea Partidului Poporului al cărui act constitutiv a fost semnat pe 3 iulie 2010, să trimită aceste semnături pe adresa OTV, pentru a-mi fi predate, în vederea depunerii lor la Tribunalul Bucureşti, pentru înregistrarea Partidului Poporului înfinţat pe 3 iulie 2010. Aceste semnături, în loc sa-mi fie predate mie, au fost predate lui Diaconescu Iulius-Mario, care le-a depus la Tribunalul Bucureşti, pentru susţinerea Partidului Poporului al cărui act constitutiv are data de 12.05.2010.

16. După data de 12 iulie 2010, postul de televiziune OTV a alocat, zilnic, ore întregi, în care a invitat cetăţenii ţării să strângă semnături pentru susţinerea Partidului Poporului şi să le trimită pe adresa OTV. Nimic despre Cojocaru, sau despre căsuţa lui poştală. Precizând, însă, deseori, că Partidul Poporului va aplica LEGEA COJOCARU. Aceasta până în data de 27 august, data când Diaconescu Iulius-Mario a depus cererea de înregistrare a Partidului Poporului la Tribunalul Bucureşti. După acestă dată, LEGEA COJOCARU a dispărut din discursul realizatorilor postului de televiziune OTV. Scopul fusese atins. Fuseseră strânse semnăturile, prin înşelarea a mii de cetăţeni, pentru crearea unui Partid al Poporului, care, aşa cum se vede din Programul Politic, depus în dosarul nr. 41037/3/2010, nu are nicio legătură cu LEGEA COJOCARU.

17. La data de 27.08.2010, la Tribunalul Bucureşti, a fost depusă cererea de înregistrare a Partidului Poporului, al cărui act constitutiv are data de 12.05.2010, care îl are ca preşedinte pe Diaconescu Iulius Mario. La cerere, sunt anexate 33.148 de semnături, toate destinate susţinerii Partidului Poporului al cărui act constitutiv a fost adoptat pe data de 3.07.2010. La aceiaşi cerere, este anexat un Program Politic care nu are nici o lagătură cu LEGEA COJOCARU.

La sediul OTV, din Bucureşti, sectorul 6, bulevardul Preciziei, nr. 3, mai sunt sechestrate alte peste 500 de mii de semnături pentru susţinerea Partidului Poporului constituit pe data de 3.07.2010.

18. La data de 29.11.2010, Tribunalul Bucureşti a judecat cererea de înregistrare care face obiectul dosarului nr. 41073/3/2010. Instanţa a refuzat să ia în discuţie cererea de intervenţie în interes propriu depusă de mine, pe motiv că nu am interes în acestă cauză. Precizez că, deşi îninte de începerea şedinţei de judecată, pe uşa instanţei a fost anunţată ca procuror de şedinţă doamna Alina Ştefănescu, la şedinţă s-a prezentat un alt procuror, de sex masculin, al cărui nume nu-l cunosc.

În raport de cele arătate, consider că faptele săvârşite întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de articolele 209, 215, 288, 289, 290, 291, 292 şi 293 din Codul Penal, urmând a atrage răspunderea persoanelor ce se fac vinovate de aceste fapte, potrivit prevederilor legale.

Precizez că mă constitui parte civilă şi solicit obligarea în solidar a făptuitorilor la plata daunelor morale.

În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art 279 Cod proc. pen. şi art. 209, 215, 288, 289, 290, 291, 292 şi 293 din Codul penal.

Înţeleg să-mi susţin prezenta cerere prin: proba cu înscrisurile anexate, proba cu martori, proba cu interogatoriu, urmând ca proba cu înscrisuri să fie completată, la solicitarea procurorului, cu înregistrările în format electronic ale emisiunilor ce fac obiectul transcriptelor anexate.

Dr. Constantin Cojocaru

Domnului Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti


Lista anexelor la plângerea penală.

"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1