luni, 4 aprilie 2011

ROSTOGOLIRE 1989 : Doar pentru criminali se prescriu faptele. Morţii vor rămâne morţi …

Doar pentru criminali se prescriu faptele. Morţii vor rămâne morţi …: "

E drept că nu e un articol tocmai nou, dar cred că e interesant. Îl citisem dar nu mai ştiam unde şi îi mulţumesc lui Emil că mi l-a arătat. Alte comentarii, după…
Faptele criminale de la Revolutie se prescriu in 2012. Societatea civila cere demiteri in JustitieData publicării: 1 Martie 2010


Un numar de 40 de organizatii non-guvernamentale si sindicale i-au cerut, luni, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa propuna revocarea din functii a prim-adjunctului procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a sefului Sectiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, si sefului sectiei Urmarire Penala si Criminalistica, Marius Iacob, pentru ‘management deficitar’ in anchetele privind Revolutia romana si Mineriada din iunie 1990, se arata intr-o scrisoare deschisa semnata de asociatii si remisa Agerpres

Organizatiile, printre care Asociatia 21 Decembrie 1989, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Federatia sindicala ‘Solidaritatea – Virgil Sahleanu’ a siderurgistilor din Romania, anunta ca vor solicita si cercetarea penala “a reprezentantilor asa-zisei justitii, pentru favorizarea criminalilor prin tergiversarea deliberata a aflarii adevarului”.

“Avand in vedere managementul deficitar in gestionarea si administrarea actului justitiei, tergiversarea deliberata a aflarii adevarului referitor la genocidul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990, precum si ‘finalizarea’ unora din aceste dosare prin neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarire penala, va cerem sa propuneti revocarea din functie a urmatoarelor persoane: Tiberiu Nitu – prim-adjunct al procurorului general, Ion Vasilache – seful Sectiei Parchetelor Militare, Marius Iacob – seful sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica”, se arata in scrisoarea deschisa.

In plus, organizatiile semnatare au atras atentia presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc si procurorului general Laura Codruta Kovesi ca faptele criminale de la Revolutie se vor prescrie in urmatorii doi ani, in mandatele lor, daca nu vor actiona pentru solutionarea cazurilor.

“Cu alte cuvinte, veti ramane in istorie in aceasta ipostaza, iar in manuale si carti va scrie ca sub guvernarea si mandatul dumneavoastra vinovatii au scapat judecatii si adevarul a ramas nedescoperit. Niciun argument, indiferent de natura lui, nu va sta in picioare in fata acestei realitati”, se arata in scrisoarea adresata sefului statului, premierului si procurorului general.

In scrisoare, semnatarii cer declasificarea completa a dosarelor Revolutiei, finalizarea anchetelor si trimiterea in judecata a celor vinovati, eliminarea din profesie a magistratilor care au tergiversat ancheta, precum si demersuri pentru adoptarea in Parlament a Legii lustratiei.

De asemenea, asociatiile civice au adresat o alta scrisoare presedintelui Consiliului stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Vladimir Tismaneanu, si presedintelui executiv al IICCMER, Ioan Stanomir, prin care le solicita infiintarea a doua comisii in cadrul institutiei pe care o conduc si anume Comisia de cercetare a reprimarii revolutiei anticomuniste din decembrie 1989, a reprimarii manifestatiilor anticomuniste din ianuarie si februarie 1990, a violentelor etnice de la Targu-Mures din martie 1990, a reprimarii manifestatiei din Piata Universitatii din aprilie – iunie 1990, precum si a mineriadelor din 1991 si 1999 si Comisia de studiere a reprimarii revoltelor muncitoresti din Valea Jiului – 1977 si din Brasov – 1987.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/faptele-criminale-de-la-revolutie-se-prescriu-in-2012-societatea-civila-cere-demiteri-in-justitie-178810.html


E trist. E tare trist… Un lucru e cert. Morţii nu beneficiază de prescriere


Morţii vor rămâne tot morţi şi dacă se vor prescrie faptele criminalilor.


Morţii vor rămâne tot în morminte, şi nu for avea nici măcar forţa să bântuie visele criminalilor.


Morţii vor rămâne tot morţi…


Criminalii nu vor mai rămâne criminali.


Cei care au inventat chestia cu pescrierea ar trebui consideraţi complici la faptele despre care e vorba.


Cei care se opun anulării prescrierii pentru faptele considerate crime, sunt de asemenea complici, dar asta pare să nu intereseze pe nimeni, şi nu doar atât, pe unii oamenii i-au votat să le fie conducători şi vor continua să-i voteze pe urmaşii lor.


Din morminte se va mai auzi o vreme întrebarea ca un bocet: “Pe noi cine ne-a ucis?”


Din păcate vor fi tot mai puţini cei care vor înţelege cine sunt cei ce îşi plâng încă morţii…


Vor fi tot mai puţini cei care vor înţelege la ce se referă întrebarea ce bântuie în cimitire…


Vor fi tot mai puţini cei care vor mai auzi măcar întrebarea.


Criminalii vor continua să prospere iar morţii vor continua să întrebe …

"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină

Contor securisti si turnatori pe CNSAS

1